Ha gyes alatt mennék vissza dolgozni köteles még vissza venni?
Figyelt kérdés
Júliustól a kicsi két éves lesz, de a nagyot szeptembertől még oviba kell szokatnom, így max októberrel mennék vissza. ha nem vesz vissza jár szabi végkielégítés munkanélküli bármi? 5 éve vagyok ott. És ezek mellé jár gyes?2012. febr. 7. 19:52
1/3 anonim válasza:
Ha augusztusban írásban értesíted, hogy munkába kívánsz állni, akkor két lehetősége van a munkáltatónak: 1. leokézza, 2. nem tud munkát adni, ezért állásidőre járó bért fizet.
Akaratod ellenére nem tarthat fizetés nélküli szabin.
Ki nem rúghat a kicsi 3 éves koráig, max. te írhatsz alá közös megegyezést.
Ha ne akar munkát adni, akkor sanszos, hogy kitenne, amint lehet, ne hagyd hát magad, ha nem ad munkát, követeld az állásidőre járó bért, és kezdj el mellette másik melót keresni.
2/3 anonim válasza:
Úgy van, ahogyan az első írta. Augusztusban kell értesítened, ha októbertől vissza akarsz menni. Ki nem rúghat, vagy visszavesz, vagy nem vesz vissza, de fizeti a béredet. A szabikat köteles kiadni októbertől(amikortól visszamész). Utána nem rúghat ki a kicsi 3 éves koráig. És közben dolgozhatsz máshol, és közben a gyes is jár. Persze ha nem 8 órában dlgozol, hanem csak 4, vagy 6. A gyerek 3 éves kora után viszont már kirúghat. Tehát jelentkezz vissza amikortól akarsz, és vedd ki a szabikat. Ha elbocsát a gyerek 3 éves kora után, akkor jár 2 havi végkielégítés neked.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Utolsónak: és gyes alatt máshol bejelentve dolgozhatok, úgy hogy itt is be vagyok jelentve, csak ugye fizetés nélküli szabin vagyok.
2012. febr. 17. 08:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!