Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Férjem is elmehet GYED-re?

Férjem is elmehet GYED-re?

Figyelt kérdés
3. gyerekünket várjuk. Én nem vagyok most gyedre jogosult, viszont a férjemnek volt munkaviszonya az elmúlt 2 évben, viszont augusztustól nem dolgozik. Júniusban fogok szülni, addig viszont biztosan talál munkát. Ilyenkor is jogosult lenne a gyedre?
2012. febr. 6. 15:23
 1/4 anonim ***** válasza:
Apa csak a tgyás lejárta után mehet gyedre, akkor is ha anya nem jogosult tgyásra. Neki a feltételek annyiban más, hogy nem a szülést megelőzően, hanem az igénylést (szülés + 168 nap) megelőzően kell a két évből 365 bizt. nap.
2012. febr. 6. 15:27
 2/4 A kérdező kommentje:

Ez nem túl jó hír:(

Tehát ha megszülök, elmehetek gyesre, majd fél év múlva igényelheti a férjem a gyed-et?

2012. febr. 6. 18:08
 3/4 anonim ***** válasza:
Csak megerősíteni tudom, amit az előttem szóló írt.
2012. febr. 6. 22:37
 4/4 anonim ***** válasza:

A kérdésre még mindig ugyanaz a válasz:

"A gyermekgondozási díj legkorábban a terhességi-gyermekágyi segély, illetőleg az annak megfelelő

időtartam lejártát követő naptól

a gyermeket szülő anya által igénybevett gyed esetében a szülést

a szülő anyától eltérő más jogosultak által igénybevett gyed esetén a jogosultság kezdetét

megelőző 2 éven belül megszerzett biztosításban töltött napoknak megfelelő időtartamra, de legfeljebb

a gyermek 2. életévének betöltéséig jár. "

2012. febr. 8. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!