Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A párom is elmehet a picivel...

A párom is elmehet a picivel gyed-re?

Figyelt kérdés

szeptembertől szeretnék nappali iskolába járni és az akkor másfél éves fiúnkkal az apuka maradna itthon!

én az alanyi jogon járó gyest kaptam viszont a párom nem biztosított már egy éve (fekete munka)!

ő is kapna gyedet vagy csak ha az én nevemen lenne....

előre is köszönöm a válaszokat!

2010. dec. 27. 17:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs igazolt munkabére,akkor nincs mi alapján kiszámolják a gyedet.
2010. dec. 27. 18:02
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha feketén dolgozik, az olyan, mintha nem dolgozna. Az nem elég, hogy biztosított, munkahely is kell hozzá.

Ha nappali suliba akarsz járni, akkor attól még lehetsz továbbra is gyes-en, csak apuka nem fog tudni otthon maradni, így marad a bölcsi.

2010. dec. 27. 18:21
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
GYED nem jár neki sem.Ezt a mondatodat viszont nem értem:"ő is kapna gyedet vagy csak ha az én nevemen lenne.... "
2010. dec. 27. 19:13
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Gyed egyikőtöknek se jár, viszont gyest igényelheti ő, hiszen papiron nem dolgozik.
2010. dec. 27. 21:13
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, én is ezt akartam írni, de szerintem az nekik nem lenne érdemben megoldás, hiszen a gyes-t így is úgy is megkapják, csak gondolom azt akarták, hogy az apuka otthon maradhasson a kicsivel, de kétlem, hogy hármuknak elég lenne a gyes és a családi pótlék.
2010. dec. 27. 21:28
 6/11 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!!!

úgy gondoltuk h szeptembertől én visszamennék suliba és kapnék ösztöndíjat (4,3mas átlag felett havi 56.450Ft) plusz az én családimat (12.300Ft) az apuka pedig elmenne a picivel gyedre! és csak 7végekenen dolgozna (továbbra is feketén havi 40.000Ft) mivel hitelünk nincsen és nem albérletben lakunk így elég lenne a pénz és még félre rakni is tudnánk, csak nem tudom h ez a terv kivitelezhető-e=)

ha pedig nem akkor ha én visszamennék suliba akkor én kaphatnám mellette a gyedet úgy hogy apuka maradna itthon vele???

a további válaszokat is köszi=)

2010. dec. 28. 15:56
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

A párod NEM jogosult gyedre. Elviekben egy ekkora gyerekkel az apa is maradhat otthon gyeden de csak akkor, ha megfelel a gyed igénylési kritériumainak, ugyanúgy, ahogy te. Azt írod, hogy eddig gyest kaptál, tehát te sem voltál jogosult a gyedre, meg ő sem. Akkor ezek után mégis mi változna?

Te mondd le a gyest, apa meg igényelje meg aztán kész.

2010. dec. 29. 18:58
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak simán visszamégy a suliba, akkor sem fog változni semmi.

Mivel egyikőtök sem jogosult GYED-re, csak GYES-re, így teljesen mindegy, hogy melyikőtök igényli.

Mivel a párod feketén dolgozik, így nincs kritérium, hiszen a törvény szemében ő olyan, mintha otthon ülne.

Gyes bármelyikőtöknek jár alanyi jogon. Ha nem mondod le, kapod te tovább, ha lemondod, kérheti a párod.

Előnye, hogy a gyes alatt a párod is biztosított, ingyenesen jogosult az egészségbiztosítási ellátásokra.

2010. dec. 29. 19:32
 9/11 anonim ***** válasza:
65%
írjátok még le neki 100-szor, hogy nem jogosultak GYED-re, úgysem fogja fel....
2010. dec. 29. 20:59
 10/11 anonim ***** válasza:
Te is GYES-en vagy(mivel NEM vagy jogosult gyed-re),és az általad leírtak alapján apuka is csak GYES-re jogosult!GYED -re NEM!Tehát se TE,se Ő NEM JOGOSULT GYED-RE!
2010. dec. 29. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!