Ti szólnátok Neki?

Figyelt kérdés

Szóval van egy ismerősöm, akivel bár jóban vagyunk, ritkán beszélünk.

Utánam szült két héttel, 35+2 napra! Az egyik közösségi oldalra tett fel képeket a kicsiről és látom,hogy több képen a gyerek feje ahogy alszik, teljesen hátra van feszülve. 90 fokos szöget zár be a testével!

Nekünk kell járni Dévényre, pont ezért, mert a kisfiam nyaka feszes egy kicsit és hajlamos ő is erre a kiflizésre. Kérdeztem ma tornászunkat,hogy az ismerősnél is fennállhat-e ez és mondta,hogy esélyes, meg kellene mutatni valakinek.

Tuti nem a saját malmára akarja hajtani a vizet, mert ő eleve úgy tele van betegekkel,hogy engem is már alig akart fogadni!

De nem tudom szóljak-e neki! Nem akarok okoskodni! Lehet,hogy nincs is semmi baja! De mi van ha mégis? A tornász szerint az enyhe feszességet még a háziorvos is nehezen ismeri fel!

2012. febr. 6. 13:03
 1/6 anonim ***** válasza:
Meséld el neki a sztorit, amit ide írtál. Esetleg annyit ferdíts, hogy a tornásznak megmutattad a kisfiaddal majdnem egy idős gyereket (övét) és azt mondta, hogy érdemes lenne megmutatni a nyaka miatt. Nincs ebben semmi, te csak segíteni akarsz. Onnan már az ő dolguk, hogy megfogadják e vagy sem.
2012. febr. 6. 13:10
 2/6 anonim ***** válasza:

Hát szólj neki ha gondolod. De az én 2 fiam is mindkettő kiflizett nem jártunk sehova mégis gyönyörűen megtanultak minden mozgásformát. 5 hósan forogtak, 7 hósan másztak 13 hónaposan elindultak és stb.stb. Semmi baj a mozgásukkal,átlagosak.

Manapság kicsit kezd ez a dolog a másik oldalra átmenni, sok olyan ismerősöm van aki teljesen normális időre született babát hordanak tornára mert még nem forog 4-5 hónaposan...Holott 4 hónaposan nem is kell még neki, de azért hordják.

És olyanról még egyszer sem hallottam (léci írjon ha valakivel ez történt volna) hogy elvitték a tornászhoz és az azt mondta volna hogy csak türelem és nincs szükség kezelésre. Általában mindig azt mondják hogy természetesen laza vagy feszes vagy hipotón vagy akármi...és járjon csak az a gyerek.

2012. febr. 6. 13:11
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi!

Persze, nem biztos,hogy baj, de lehet. Nekem is azt mondta tornász,hogy lehet,hogy kinőné a fiam, de lehet,hogy nem. Döntsem el én,hogy mit akarok.

Sőt cáfolni is tudom,hogy mindig azt mondják,hogy kell a torna. Barátnőm keresztfiát előttünk vitték el Dévényeshez enyhe nyaki hipotóniával és nekik kapásból azt mondta,hogy ezt el fogja nőni a gyerek!

2012. febr. 6. 13:24
 4/6 A kérdező kommentje:
Ja és ő ugye nem született éppen időre, több,mint 4 héttel hamarabb. És sajnos normál, időre történő szülésnél is lehet gond!
2012. febr. 6. 13:25
 5/6 anonim ***** válasza:

Igen. Én hiszek az egyenes beszédben, úgyhogy én kerek-perec közölném vele, hogy láttam a fényképeket a közösségi oldalon. Az én csemetémnek is feszes a nyaka, járunk vele Dévényre. Ti nem gondolkoztatok rajta, hogy meg kéne nézetni egy szakemberrel? Vagy voltatok már nála, kell tornára járnotok, stb.?

Szerintem ez nem okoskodás, hanem érdeklődés, esetleg tapasztalat-csere.

2012. febr. 6. 13:34
 6/6 anonim ***** válasza:
Én is megmondanám. Egyébként biztos, hogy nem járnak vele tornára?
2012. febr. 6. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!