Akkor is igényelheti a nagyszülő a gyest, ha mindkét szülő napi 8 órában dolgozik? Vagy csak akkor, ha az egyik szülő nem lépi túl a heti max.30 órát?
Figyelt kérdés
2012. febr. 4. 15:19
1/7 A kérdező kommentje:
most vettem észre, hogy pont tegnap írtak ki egy hasonló kérdést:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
esetleg van itt olyan anyuka, aki valóban 8 órában dolgozik, a férje is, és a nagyszülő igényli a gyest?
köszi előre is!
2012. febr. 4. 15:27
2/7 anonim válasza:
Elolvastam a belinkelt kérdést és válaszokat.
Nekem az nagyon furcsa, hogyha a szülő 8 órában dolgozik, miért jár a nagyszülőnek a gyes?
Akkor magyarul minden szülő megkapja a gyest, nemcsak a heti 30 órában dolgozók, csak annyi a különbség, hogy a nagyi kapja meg, aki továbbadja a szülőknek, nem?
3/7 A kérdező kommentje:
most ha belegondolsz, a nagyi azért kapja a gyest, mert mind2 szülő 8 órában dolgozik, tehát a nagyi van a kicsivel. vagyis nem a szülők kapják, hanem a nagyszülő, és arra kapja, hogy ő "neveli" a gyermeket.
2012. febr. 4. 15:51
4/7 A kérdező kommentje:
ja, és hogy továbbadja-e a nagyi a gyest a szülőknek, az csak rajtuk múlik. igazából az a nagyszülőnek jár, ha mindkét szülő valóban 8 órában dolgozik.
2012. febr. 4. 15:52
5/7 anonim válasza:
De akkor csak akkor kaphatja a nagyszülő, ha a gyerek nem jár bölcsibe, nem?
6/7 A kérdező kommentje:
így van! nem lehet bölcsis a kicsi.
2012. febr. 4. 16:19
7/7 anonim válasza:
Így már értem.
Persze itt is vannak kiskapuk, de így már logikus a dolog.
köszi a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!