" Nagy"- vezetéknévhez milyen lánynevet ajánlanátok? Tudom már sok ilyen kérdés volt de nem érzek rá.
36 hetes vagyok és még mindig fogalmam sincs mi lesz a lányom neve, fiúnévből bezzeg rengeteg beugrik.A fiamat már a 20.héttől a nevén hívtuk, most meg nem boldogulunk. Nem szeretnék gyakori nevet,ami mostanában divatos (Anna,Hanna, Panna,Lili,Csenge ilyesmit)és szerintünk vmi hosszabb illene hozzá. Ami tetszene, azt meg el se tudom képzelni hogy becézném..
Azt hittem majd megálmodom vagy ráérzek, de semmi.Help!
Elnézést hogy nem reagáltam eddig, de kórházban voltunk.
Köszönöm szépen a válaszokat, ötleteket, a Renáta nagyon tetszik nekem apjának sajnos nem.
De még puhítom :)
Boglárka és Noémi biztos nem lesz, mert én Noémi vagyok, és elvesztettünk korábban egy babát, ő lett volna Bogika :(
Szia!
Én június 22-re vagyok kiírva a második kislányunkkal, aki szintén "Nagy" lesz.
A kis kétévesem neve Nagy Flóra Villő.
Nem gondolom, hogy a Nagy-hoz minden passzol, mivel az mély, és az A elég gyakori magánhangzó.... viszont nekem a Flóra tetszett nagyon és ezért tettem oda lágyítónak a Villőt, pedig mindenki a családban ellenségesen fogadta, de engem aztán nem érdekelt. (Egyébként több Nagy Flórát is ismerek személyesen, és ezért is akartam még egy nevet adni.) Úgy érzem, jól döntöttem, de most én is nagyon tanácstalan vagyok. Elvileg 18 napom van hátra és a Kicsinek nincs neve.
Abban nagyon egyetértek, hogy mivel a Nagy a leggyakoribb vezetéknév Mo-n (A Kis pl a 7. csak), semmiképpen sem szabad(na) olyan keresztnevet adni, ami az elmúlt években a top 10-ben volt. Ja, és én azt is nézem, hogy a névnapja ne legyen a szülinapja és már nagyobb ünnepek közelében.
Még egy fontos dolog: a Nagy vezetéknév sajnos nem dallamos. Én mindenképpen olyan keresztnevet keresek, hogy legalább 3 (de jobb lenne 4) különböző magánhangzó szerepeljen majd a gyerek nevében.
Most is úgy gondolom, hogy 2 keresztnevet fogok adni, főleg a "tucat" elkerülése miatt. Sokan nem értenek egyet ezzel, de mivel a nálunk a Nagy is és a Flóra is rövid nevek, így mi mindig mindenhol a teljes nevét használjuk a nagyobbnak, és ő is így mutatkozik be....
Sikeres névválasztást kívánok!!!!!
(Magamnak is :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!