Köteles vagyok kivenni a szülési szabadságot 4 héttel a szülés várható időpontja előtt?
Nem vagy köteles kivenni.
Én végig táppénzen voltam és szülés napjától voltam TGYÁS-on.
Minden jogszabály:)
Amúgy nem is tud kötelezni rá, ha te még ki vagy írva betegállományba, akkor ő azt nem írhatja felül:)
A Munka törvénykönyve sem kötelez rá, hogy kivedd, annyit ír, hogy LEHETŐLEG úgy kell kiadni, hogy ebből 4 hét a szülés várható időpontja elé essen.
Ez alapján meg nem vagy kötelezhető. És nem mellesleg meg az OEP is csak akkor számol el neked tgyást, ha már kéred, és attól az időponttól, amikortól kérted. A főnököd meg nem bírálhatja ezt felül, mert a doki lejelent táppénzre téged, így ha ő ennek ellenére szülési szabadságra tesz, akkor az OEP meg fogja büntetni, mert nyilván azért csinálja, hogy ne kelljen a ráeső 1/3-ot kifizetnie:)
Nem kötelezhet rá.
Egyszerűen nem töltöd ki a szülésig a papírokat és ennyi. Addig meg marad a táppénzes papír. Kénytelen kelletlen el kell fogadnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!