Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Köteles vagyok kivenni a...

Köteles vagyok kivenni a szülési szabadságot 4 héttel a szülés várható időpontja előtt?

Figyelt kérdés
A gyed után kivettem a szabikat, gondoltam utána elmegyek táppénzre szülésig, ez 6 hét lenne, de a főnököm 2 hét után meg akarja velem szakíttatni a táppénzt, mert szerinte szabályellenes, ha ő nem adj ki a szülési szabadságot 4 héttel a kiírt időpont előtt. Én inkább maradnék táppénzen végig.
2012. febr. 3. 13:57
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem vagy köteles kivenni.

Én végig táppénzen voltam és szülés napjától voltam TGYÁS-on.

2012. febr. 3. 14:04
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, remélem a főnököm is megérti ezt.
2012. febr. 3. 14:11
 3/7 anonim ***** válasza:
Tényleg nem, a szülés napjáig nem vagy köteles kivenni, csak egy lehetőség, hogy 1 hónappal korábban kezdd.
2012. febr. 3. 14:22
 4/7 A kérdező kommentje:
Szerintetek milyen eszközök vannak a kezemben, amelyekkel rá tudnám bírni, hogy ne kötelezzen a szabi kivételére?
2012. febr. 3. 14:40
 5/7 anonim ***** válasza:

Minden jogszabály:)

Amúgy nem is tud kötelezni rá, ha te még ki vagy írva betegállományba, akkor ő azt nem írhatja felül:)

A Munka törvénykönyve sem kötelez rá, hogy kivedd, annyit ír, hogy LEHETŐLEG úgy kell kiadni, hogy ebből 4 hét a szülés várható időpontja elé essen.

Ez alapján meg nem vagy kötelezhető. És nem mellesleg meg az OEP is csak akkor számol el neked tgyást, ha már kéred, és attól az időponttól, amikortól kérted. A főnököd meg nem bírálhatja ezt felül, mert a doki lejelent táppénzre téged, így ha ő ennek ellenére szülési szabadságra tesz, akkor az OEP meg fogja büntetni, mert nyilván azért csinálja, hogy ne kelljen a ráeső 1/3-ot kifizetnie:)

2012. febr. 3. 14:52
 6/7 anonim ***** válasza:
Én is táppénzen voltam a szülésnapjáig és csak utána kezdtem a TGYAS-t.Tőlem megkérdezte a főnökség,hogy szeretném és ebben maradtunk.
2012. febr. 3. 15:10
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem kötelezhet rá.

Egyszerűen nem töltöd ki a szülésig a papírokat és ennyi. Addig meg marad a táppénzes papír. Kénytelen kelletlen el kell fogadnia.

2012. febr. 3. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!