Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek normális dolog...

Szerintetek normális dolog az, hogy azért mert családi adókedvezmény érvényesítést kértem a munkáltatómnál, nekem a legalacsonyabb a bruttó bérem?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy emiatt reklamáljak-e, vagy hagyjam annyiban a dolgot, mert, ha a többiekéhez igazítanák, valószínűleg többet keresnék. De nem pont ez lett volna ennek az egésznek a lényege?

2012. febr. 3. 12:33
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Sajnos én is így látom, és nem szeretnék senkivel a munkahelyemen konfliktusba kerülni e miatt.
2012. febr. 3. 13:49
 12/18 A kérdező kommentje:
Köszi! Lehet, hogy ezt fogom tenni.
2012. febr. 3. 14:17
 13/18 anonim ***** válasza:
A munkáltatónak nem kerül se többe, se kevesebbe, ha te családi adókedvezményt veszel igénybe. Az viszont igen, hogy a gyermektelen kolléga jövedelmét kompenzálja a tiéd miatt. Tehát pl. te a 120bruttóddal, amivel a kedvezmény miatt keresel 88.600.- forintot, a gyerektelen kollégád csak 78.600- -at keres. A kollégádnak 135bruttót kell keresnie ahhoz, hogy annyi legyen a nettó bére, mint a tiéd.
2012. febr. 3. 14:21
 14/18 anonim ***** válasza:

Hát ez az, de itt fordítva történt a kompenzálás,

tehát a kérdező kevesebbe kerül a munkáltatójának. Csak azért mert van gyereke, mi köze hozzá a munkáltatónak? Ráadásul azt a plusz pénzt az állam neki szánta, csak nem alanyi jogon járó családi pótlékként adná oda, hanem bérhez kötve. De biztos vagyok benne, hogy több helyen így lesz, hogy el fogja venni a munkáltató.

2012. febr. 3. 15:06
 15/18 anonim ***** válasza:

megint én: na most újraolvastam, én értettem rosszul először.

de a lényegét akkor is érted? nem így lett szánva a dolog...

2012. febr. 3. 15:16
 16/18 anonim ***** válasza:
A munkáltató nem veszi el. Szerintem igenis lojálisan jár el, ha ugyanazért a munkáért ugyanannyi nettó bért biztosít a munkavállalóinak. Márpedig anyuka a családi adókedvezménnyel együtt annyit kap, amennyit egyedülálló kollégája. Ha anyuka bruttóját emelné, akkor neki többletköltsége keletkezne, anyuka nettója több lenne, egyedülálló kollégáé meg kevesebb-és mindketten ugyanazt a munkát végzik.
2012. febr. 3. 16:34
 17/18 anonim ***** válasza:

De nem nettóban kéne gondolkodnia egy munkáltatónak, hanem bruttóban. Abból számolják az illető későbbi nyugdíját, ha beteg lesz, a táppénzét, stb. Az, hogy az új adórendszerrel te személy szerint nem értesz egyet, az más dolog. De ez akkor is gyökérség a főnöke részéről.

(mindegy, akkor legközelebb azt fogja mondani, hogy nem kell a családi adókedvezmény, tessék nekem is ugyanannyit adni, mint a másik kollegának. akkor majd igénybe veszi a férje, remélhetőleg egy normálisabb főnökkel)

2012. febr. 3. 16:39
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Jó témát bolygattam meg, mindenesetre a kormány jól megoldotta ezt is, adott is valamit, meg nem is. Ha letagadom, hogy van gyerekem jobban járok.
2012. febr. 6. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!