Szerintetek normális dolog az, hogy azért mert családi adókedvezmény érvényesítést kértem a munkáltatómnál, nekem a legalacsonyabb a bruttó bérem?
Hát ez az, de itt fordítva történt a kompenzálás,
tehát a kérdező kevesebbe kerül a munkáltatójának. Csak azért mert van gyereke, mi köze hozzá a munkáltatónak? Ráadásul azt a plusz pénzt az állam neki szánta, csak nem alanyi jogon járó családi pótlékként adná oda, hanem bérhez kötve. De biztos vagyok benne, hogy több helyen így lesz, hogy el fogja venni a munkáltató.
megint én: na most újraolvastam, én értettem rosszul először.
de a lényegét akkor is érted? nem így lett szánva a dolog...
De nem nettóban kéne gondolkodnia egy munkáltatónak, hanem bruttóban. Abból számolják az illető későbbi nyugdíját, ha beteg lesz, a táppénzét, stb. Az, hogy az új adórendszerrel te személy szerint nem értesz egyet, az más dolog. De ez akkor is gyökérség a főnöke részéről.
(mindegy, akkor legközelebb azt fogja mondani, hogy nem kell a családi adókedvezmény, tessék nekem is ugyanannyit adni, mint a másik kollegának. akkor majd igénybe veszi a férje, remélhetőleg egy normálisabb főnökkel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!