Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék segíteni magamon?

Hogyan tudnék segíteni magamon?

Figyelt kérdés

Terhességem 9.hetétől pihenésre vagyok ítélve. Van egy 14 hós gyerkőcöm, és mivel pihire fogtak, férjem kénytelen volt otthagyni a munkáját, hogy segítsen, ellássa a gyerkőcöt. Igaz főzni felkeltem, de mást a férjem csinált, ő emelgette, pelenkázta, fektette, fürdette a fiamat. Ez kb. 3 hétig ment.

Most pedig közölte, hogy visszamegy dolgozni, oldjam meg valahogy hogy ne kelljen emelgetnem a gyereket, de pihenjek is közben. Hiába mondtam, hogy nem erről volt szó, egyedül nem tudok megcsinálni mindent, hisz bármikor elmehet a baba, ha nem pihenek eleget. De nem érdekli, nem kiváncsi a véleményemre. Ő egyedül eldöntötte, hogy itthagy minket és csak hétvégén jön haza, addig meg csináljak amit akarok.

Anyukám olykorolykor tud segíteni, de nem várhatom el, hogy folyton itt legyen, folyton rohangáljon hozzánk, akár az éjszaka kellős közepén is.

Nem tudom hogyan tudnám megoldani, hogy pihenjek is, de közben lássam el a gyerkőcöt, aki egy örökmozgó.

2009. máj. 31. 13:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

:O) ó, nem feltétlen, mert vidéken nincs olyan sok szervezet...olyanok, akik esetleg BP-en már működnek

van egy alapítvány, az otthon segítünk alapítvány, esetleg őket meg tudod kérdezni, hogy ki tud-e hozzátok járni egy segítő

vagy van a családvédelmi hivatalnak is szocmunkása, esetleg ők is tudnának besegíteni

vagy egyházi segítő csoportok

vagy ismerős-rokon-anyuka-barátnő ha be tudják órarendszerűen osztani, hogy ki mikor ér rá és mit tud segíteni, akkor az is nagy segítség lenne

2009. máj. 31. 15:26
 12/19 anonim ***** válasza:
16%

"én viszont azt mondom, hogy le a kalappal,hogy megtehettétek volna, hogy ne dolgozzon a párod 9 hónapig :-O

én nem is kértem volna ilyet, és el sem várnék ilyet."

első körben azt, hogy a kettő hozzászólás nincs kapcsolatban egymással ( ezért is nem írtad egy mondatba valószínűleg)

másodsorban, hogy te nem játszottad meg úgy a lapjaid, hogy megtehesdd

plussz eléggé önálló akarsz lenni, hogy probléma esetén se kérdd a férjed változtatásra

miért nem? hisz egy család vagytok

2009. máj. 31. 15:38
 13/19 anonim ***** válasza:
38%

figyi...hagyjuk légszíves!!!

Én mindenkinek kívánom, hogy úgy viszonyuljon a gyerekhez az apja, ahogy az enyém. És feleségként is úgy kezelje a férje, mint engem. (10 éve vagyunk együtt)

és ezzel lezártam ezt a kérdést!

2009. máj. 31. 15:44
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez egy nagyon nehéz helyzet lehet. Úgy vettem ki az írásodból, hogy a férjed csak hétvégén jön haza, tehát minimális időt tölt otthon. Amikor otthon volt, akkor látta gondolom, hogy mivel jár ellátni a gyereket. Kérdezd meg a védőnőt, hogy mit tudsz tenni ebben az esetben. Ha olyan helyen éltek, ahol nincs bölcsőde, akkor elég nagy feladat lesz ellátni a babát a hátralevő időkben. Az más kérdés, hogy anyagilag ki engedheti meg magának, hogy hónapokig otthon van. Megkérhetnéd esetleg mégegyszer a családodat, anyukádat, esetleg a férjed vállaljon részmunkaidőt inkább, nem tudom. Nagyon nehéz lehet...Minden jót!
2009. máj. 31. 15:45
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen azt tudom tanácsolni neked, hogy bárhol, ahol gyerekekkel foglalkoznak, ott kérj információt! Akár gyámügyben is. Vagy egészségügyben.Személy szerint engem az isten óvjon az olyan férjtől, aki mellett azt kellene éreznem, hogy ilyen szituban ne merjek valamit kérni tőle, főleg nem olyan helyzetben, ahol ez nem elvárás kérdése. Tudjátok, milyen kapcsolat az ilyen jól.
2009. máj. 31. 16:01
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha anyagilag belefér, próbálj bébiszittert keresni. Nem szégyen, a te helyzetedben pláne. Én is igénybe vettem egy rövidebb időre ilyen segítséget, mert muszáj volt. Napközben vigyázott a picurra, ügyesen foglalkozott vele, elkészítette a kajcsiját, megetette, altatta, elvitte sétálni és kisebb háztartási munkákat is elvégzett (napközben a mosogatás, babaruha-hegyek kivasalása, kiteregetés, ilyesmi) A nagyobb házimunkákra ott a hétvége, amikor férjed otthon van. Aztán még az is lehet, hogy a 3. hónap után jobban lesztek a pocaklakóval és nem kell majd ilyen szigorúan feküdnöd. Jó egészséget kívánok!
2009. máj. 31. 18:03
 17/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat.

Nem én pontozok, még mielőtt meggyanúsít valaki. Megdöbbenve láttam, ahogy most visszaolvastam a válaszokat, hogy valaki megint ennyire ráér pontozni, ahelyett, hogy segítene.

Igen, valószínűleg én vagyok a béna, hogy vesz.terhes lettem. Most vagyok 4.szer terhes, de csak 1 gyerekem van...

Nem hinném, hogy a férjemnek lenne valakije, nem olyan típus. Egyszerűen úgy érzem, hogy ebben a pár hétben, amíg itthon volt, rájött, hogy nemis olyan egyszerű feladatot vállalt el, és beleunt, hogy neki kell ugrálni a gyerekhez, emiatt napközben és néha éjjel sem tud pihenni. Az,hogy én nem tudok, az lényegtelen...

Azzal indokolta a helyzetet, hogy eddig sem nagyon pihentem. Na igen, persze, mert helyettem senki más nem mos, főz... De amint rosszul voltam, mentem pihenni. Most majd ezt sem tehetem meg.

A másik ok a pénz volt. Munkanélkülin volt már egy ideje,de ígyis a kettőnk jövedelme elég volt ahhoz, hogy meglegyen mindenünk, ami kell. Gondolok itt a kajára, és a gyereknek is meg tudtuk venni a ruhát, cipőt, ennivalót. Ő ajánlotta fel, hogy otthagyja a munkahelyét, hogy velem legyen. Nem én könyörögtem neki!

mint írtam, csak az anyukámtól várhatok segítséget, de ő sem tud itt lenni éjjel nappal.

Nem tudom mi lesz, majd valahogy megoldom a helyzetet. Vidéken lakok, rokonok távolban, barátnők gyereket nevelnek és dolgoznak. Szomszédnéni lábra sem tud állni, a többi szomszéd meg nyaraló, vagy üres telek.

Védőnő egy nagy nulla, két szót nem kérdezett eddig, hogy érzem magam, hogy van a gyerkőc. Ha gondom volt, még tanácsot sem tudott adni.

Azért köszönöm a válaszokat, majd lesz valahogy.

Csak elszomorodtam egy picit, hogy egy ilyen embernek még egy gyerek... holott annyira várta az elsőt is, a tesót is... aztán nesze, old meg a gondodat egyedül.

nagyon önfejű, mindent egyedül eltervez, a másiknak beleszólása sincs, hiába a házastársi kapcsolat:(

2009. máj. 31. 18:21
 18/19 A kérdező kommentje:

Kedves utolsónak írom, hogy sajna nem olyan az állapotom, hogy a 3. hónap után jobban legyek, és ne kelljen feküdnöm.

Koraszülés fenyeget, mivel kinyílt a méhszáj és megrövidült a méhnyak. Ez pedig csak romlik:(

Bébiszitter nincs errefelé, és pénzem sem lenne rá. Itt van anyukám, de éjjel nappal ő sem ér rá.

Bölcsi van, de kilóméterekre, abenzint senki nem fizeti, és hát a várólista... Most jelentkeznek azok, akik nemrég tudták meg hogy babát várnak...

2009. máj. 31. 18:24
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Utsó vagyok, nagyon sajnálom, szorítok h ezúttal ne történjen nagyobb baj! Még az jutott eszembe, esetleg anyudékhoz oda tudsz-e költözni a hétköznapokra. Férjed úgyis távol van, anyukádnak nem kellene folyton rohangálni és te sem lennél egyedül, ha bármi történik. Aztán péntek esténként családegyesítés :) Lehet párod is örülne, hogy biztonságban tud benneteket.
2009. máj. 31. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!