Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti rakattatok el őssejtet?

Ti rakattatok el őssejtet?

Figyelt kérdés

2012. jan. 30. 21:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
6%

[link]

Mennyit ér egy köldökzsinórvérbank-betét?

Vegyünk telket a Holdon?

dr. Masszi Tamás

Szent László Kórház, Csontvelő-transzplantációs Osztály

1097 Budapest, Gyáli út 5–7.

Azt hiszem ez az ember nem akárki. Ez a szakterülete és nem feküdt le még egy agymosó, ijesztgető, nyerészkedő cégnek sem Ő jobban tudja szerintem mint itt egy két beugró szegény szülő.

Ezen cégek tulajdonosai röhögnek a markukba,és baromi jól élnek az emberi hiszékénységből.

Egyébként a jelenleg levett anyag nem is elegendő egy felnőtt kori kezelésre.

2012. jan. 31. 09:28
 12/22 anonim ***** válasza:
66%

ez egy 2002-es cikk....

10 éves.

Mi is rakattunk el mindkét gyermekünknél. Ne legyen rá szükség...

Nem iszunk, nem dohányzunk, a gyerekek miatt most szórakozni sem járunk el, erre nem megy pénz.

Boldogok vagyunk most itthon négyesben. :)

És persze részletfizetést kértünk mi is, és azért valljk be, ennyi nem vág földhöz. Ahol napi egy doboz cigi elmegy a szülőknél, ott erre is telne....

2012. jan. 31. 09:46
 13/22 anonim ***** válasza:
66%

Pozitív cikkeket miért nem csatoltok? Czeizel doki neve mond valamit, kedves kételkedők?

És azért akadhatna olyan válasz is, hogy valaki a pénz miatt nem tetetett el. Azt megértem! De akit Masszi Tamás cikke rettent el.....? Azon csak neveti tudok...

2012. jan. 31. 09:50
 14/22 anonim ***** válasza:
6. vagyok, én ezt írtam. Az ára miatt :)
2012. jan. 31. 09:52
 15/22 anonim ***** válasza:
0%

Komolyan említed a kiöregedett Czeizelt aki soha nem volt őssejt kutató.

Olyan eset még nem volt Magyarországon, hogy saját célra különösebb indok nélkül eltárolt mintát felhasználtak volna. (Olyan viszont volt, hogy az átültetésre szoruló gyerek rendelkezett saját célra tárolt mintával, de ezt nem lehetett felhasználni, mivel ezek az őssejtek is hordozták a gyógyítandó betegséget. Így végül ez esetben is a külföldi közösségi őssejt bank volt a megoldás.

Kb. 4 éves korig elég.

A mai állás szerint bármikor lehet levenni.

[link]

2012. jan. 31. 10:07
 16/22 anonim ***** válasza:

Teljesen igazad van, 11-es válaszoló, csak pár dolgot felejtesz el:

- a cikk 2002-es, azóta eltelt 10 év. Tudod, hogy mennyi mindent kifejlesztettek 10 év alatt? Többek között elég jó eredmények vannak az őssejt szaporítására...

- igen, a mennyiség jelenleg egy gyereknek elég, de mint írtam, jó eredmények vannak a szaporításra.

- ha elolvasnád rendesen a cikket, senki nem írta benne, hogy önmagában az őssejt raktározás hülyeség. Hiszen ha így lenne, akkor nem lennének a világban pl. önkéntes köldökzsinórvér-bankok.

- Szakmailag nem kérdőjelezem meg a tudását a cikkírónak, csupán csak egy mondatának a csúsztatására hívom fel a figyelmed: "egy önkéntes donor őssejtjeihez átlagosan 3–6 hónap alatt lehet hozzájutni". A hangsúly az "átlagosan" alatt van. Komment nélkül: nézd meg ezt a listát, a legtetején szereplő emberke 2006.01.27. óta vár csontvelő donorra.

[link]

Azt gondolom, hogy ha van valakinek X. forintja, akkor az a valaki döntse el, hogy mire költi. Tudod, lehet, hogy neked a tapi-telefon a fontos, meg a háromévenként új autó (most csak szemléltetésképpen mondtam valamit), nekem az, hogy ha kellene bármelyik gyerekemnél, akkor meg legyen a lehetőség a gyógyulásra. Még ha csak egy kicsi is, de megvan. Tudod, én ezt úgy fogom fel, hogy ez olyan, mint a lakásbiztosítás: fizetem, mint a katonatiszt, aztán ha becsap a villám, akkor ha nem is a teljes káromat, de valamennyit fizet a biztosító, amivel talpra tudok állni.

(Egyébként mi nem részletfizetéssel kombináltuk, hanem EP-vel, úgy jött ki ez az összeg 20-20+5 éves tárolással.)

2012. jan. 31. 10:10
 17/22 anonim ***** válasza:
0%

Képzeld el, hogy amit leírtál mindenünk megvan, le is tudtuk volna vetetni. Egyébként én nem személyeskedtem senkivel.

Nem hiszem, hogy bárki is a telefont vagy az autót helyezné a gyereke egészsége elé.

Ezen a területen dolgozunk, és szinte nem találsz szülészt aki leveteti vajh miért. Aki preferálja annak meg oka van rá. Jól ítrák itt sokan fejlődik a tudomány és már felnőttből is levehető. Ez egy piszkos nagy népbutítás, mert tudják, hogy az ember a gyerekéért mindenre képes, és ezt kihasználják. U.A mint a gyógyszer ipar az oltásaival. Van egy csomó oltás pl. az influenza amit szintén egy baromi nagy üzlet és inkább árt mint használ.

2012. jan. 31. 10:21
 18/22 anonim ***** válasza:

Nekem a problémám ezzel megint csak a PÉNZ! Ez is olyan "gazdagok" kiváltsága dolog!

Persze írhatják akik levettették hogy nem milliomosok,de nekem akinek néha gondot jelent hogy villanyszámlát fizessek,vagy kaját vegyek nem kivitelezhető!

Hiába szerettem volna levetetni,pedig gondoltam rá,nem tudtam volna honnan előszedni az árát. Dolgozunk mind a ketten a párommal,de lakáshitelt kell fizetni.

Ettől függetlenül nem tartom rossz dolognak!

2012. jan. 31. 10:26
 19/22 anonim ***** válasza:

Először is: én nem személyeskedtem. Azt mondtam, hogy ha van pénzem, hagy döntsem el, hogy mire költöm és mit tartok népbutításnak. Neked ne fájjon, hogy én kifizettem X forintot erre. Igen, biztos, hogy van olyan, hogy a sajátot lehet szaporítani, de nem minden esetben! És nagyon nem érdekel, hogy te, X, Y vagy Z nem vetette le. És nem értem, hogy egy szülész mitől lenne ebben az értelemben szakmabeli...

Abban maximálisan egyetértünk, hogy egy Czeizel véleményére jelen esetben nem adnék, mint ahogyan az influenza ellen sem oltatok (tudod, nekem is vannak "szakmabeli" rokonok, barátok...)

2012. jan. 31. 10:30
 20/22 anonim ***** válasza:

18-nak:

Pedig tényleg nem vagyunk milliomosok :) Csak időben elkezdtünk gyűjtögetni, időben utánanéztünk a finanszírozásnak. Mi pl. amíg ketten voltunk egyáltalán nem költöttünk gyógyszerre, de volt EP számlánk (munkáltatói utalással, cafeteria gyanánt, kajajegy helyett). Erre időnként fizettünk be kisebb-nagyobb összegeket, amire akkor még 30%-os állami támogatás járt (ez most már "csak" 20%). Figyeltük az őssejt tároló cégek honlapját, hogy mikor adnak, mekkora kedvezményt (egyösszegű befizetés, internetes rendelés, év végi akció, stb.) Így alakult, hogy az első csemeténk őssejtje 372eFt ("listaár") helyett 342eFt (akciós ár) helyett 178eFt-unkba került (cirka 2 éves gyűjtögetés + állami támogatások + kamat). Ha pedig lebontod két évre, akkor a kajajegy hiánya nem vágott földhöz minket, a maradék pedig durván havi 5-7eFt megtakarítás. Akkortájt ennyi pénzt egy átmulatós estére simán elköltöttünk...

2012. jan. 31. 10:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!