Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most akkor hogy kell érteni...

Most akkor hogy kell érteni ezt a GYES-GYED témát?

Figyelt kérdés

Mi szeretnénk még egy babót , kisfiunk 9 hónapos,de jó lenne ha lenne kistesója !

Csak ugye ha jól értem jövő áprilisig kéne teherbe esni ahoz hogy még a kistesóval is 3 évig maradhassak itthon.

Vagy hogy kell értelmezni!!

Bocsika az érthettlen kérdésemért!!előre is köszönöm a válaszokat

2009. máj. 29. 22:22
 1/6 anonim ***** válasza:
93%
Javítson ki valaki ha tévedek, de én úgy tudom, hogy 2010 április 30-ig született babákra a régi törvény vonatkozik. Úgyhogy nem addig kell teherbe esned, hanem addig kell megszülnöd.
2009. máj. 29. 22:27
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
2010. április 30-ig szülni kell ahhoz, hogy a régo feltételekkel legyél jogosult gyedre illetve gyesre. Ha jól számolom akkor még bő másfél hónapnyi idő van a teherbe esésre.
2009. máj. 29. 22:30
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, úgy van ahogy az előttem válaszoló írta.

2010. ápr. 30-ig "kell" szülnöd ahhoz, hogy még a régi rendszer szerint kapd a juttatásokat.

4/6 anonim ***** válasza:
61%
Igen,ez így van,2010.04.30-ig meg kell születnie a babónak,hogy 3 évig járjon a GYES.Hacsaknem a jövő márc.választásokon nyer a FIDESZ,és eltörli...
 5/6 A kérdező kommentje:

Hu az kemény!!

Hát akkor nem lesz még egy baba!

Hogy szülhetnék már most a párom hallani sem akar erről még!!!!!

Majd ha nagyobb lesz a kisfiam!!

Hát egyszerüen nem tudom hogy fognak szülni az anyák!

2 évesen meg kell majd adni szegény kicsiket a bölcsibe!!

Nekem hála istennek nem kell!!

üdv

2009. máj. 29. 22:49
 6/6 anonim ***** válasza:
2 évesen így is úgy is be kell adnia a bölcsibe annak,akinek kevés a GYES,amit fizetnek,mert a 3. évben csak GYES-t kap a gyerek után,ami 28000 ft,ez pedig édes kevés eltartani a gyereket.
2009. máj. 30. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!