Van jelentősége, ha kiragasztjuk a kocsi hátuljára a "Vigyázz rám" matricát? Foglalkoznak ezzel vezetőtársaink?
Őszintén én nem. Hogy vigyázzak én jobban másra? Vigyázzon jobban saját magára. Én ugyanúgy, szerintem normálisan vezetek, amin nem változtat semmit egy másik autó matricája.
Egyébként is, ha meg valaki őrült módon vezet, azt sem fogja érdekelni, mi van kitapasztva a másik autókra.
Nem bunkóságból, de érted. Mit változtassak én a vezetésemen, azért mert másnál gyerek van? Nyilván, hogy alapból úgy közlekedek ne lehetőleg ne legyen baj. Inkább ő legyen óvatosabb, nem hátulra, hanem a kormánya fölé kéne belógatni elméletben, hogy vigyázzál a gyerekedre.
Kérdezőnek:
Igen, odafigyelek rá és el is várom, hogy a mi autónkra is figyeljenek jobban, pedig mi az elég jó vezetők közé tartozunk szerencsére.
Gyerekekre különösen vigyázni kell szerintem mindenkinek.
2. és 3. válaszolóknak:
Elég gáz, hogy sem a matricás-gyerekes autókra, sem a T-s autókra nem figyelünk jobban. Már csak azért is, mert mindenki kerülhet olyan helyzetbe, amikor a másik odafigyelésén múlik a testi épségük.
Pl. mindkét autó esetében (gyerekes, tanuló) fokozottabban tartom be én is és a férjem is a követési távolságot, mert kisgyerekre is figyelsz, hamarabb van esélyed hibát elkövetni, vagy egy tanulóvezetőnek másabbak a reflexei, mint nekem 12 év vezetés után. És miért akarnék én belerohanni hátulról egy másik autóba?
Ez aprócska figyelmesség lenne a másik iránt.
Hát elég gáz hogy a rendőrök azokat ellenőrzik jobban ahol van matrica. Nincs jobb dolguk? Pl gyorshajtók, szabálytalanok és tényleg szembetűnő és sokszor újra és újra szabálytalanok, figyelmetelenek és gyorshajtók?
Persze értem hogy a gyerek érdekét nézik valahol, na de miért matrica alapján szelektálnak? Hiszen aki nem ragasztja ki az is visz gyereket.
Én amúgy olvastam már itt olyat, hogy valaki direkt kitett a hátsó ablakba, szélvédőre egy nagy T betűt, ami nem legszabályosabb, mert nem matrica volt, de jól látható helyen volt, bár a vezetésben nem gátolta, vagy okozott zavart, de a lényeg hogy ő igen is észrevette hogy nagyobb követési távolságot tartanak tőle, több helyet engednek neki és türelmesebbek vele. Ja és pedig nem volt már kezdő vezető, de már elege volt abból hogy állandóan leszorítják stb, aztán ha véletlenül lerobban induláskor vagy valami akkor meg belemennek vagy bármi ilyesmi. Úgyhogy neki jó tapasztalatai voltak!
De amúgy én mikor vezettem, mindig törekedtem arra hogy alapból óvatos legyek és a gyalogosokra is nagyon figyeltem, előzékeny voltam. Ha én ilyen jelzést láttam, még óvatosabb voltam, bár ha mindenki olyan óvatos lett volna alapból mint én, nem sok baleset lett volna. Persze nem úgy voltam óvatos hogy akadályozzam a forgalmat, de amennyire a forgalom megengedte én az voltam!
Pl én mindig már hamarabb nyomtam a féket hogy lássa a mögöttem lévő hogy én valamiért lassítok és lássa hogy valamit majd akarok, aztán irányjelző és látta időben hogy készülök valamire, volt ideje reagálni, és nem utolsó pillanatban hogy ne legyen ideje. Szerintem ezek is fontosak! Volt olyan hogy nem tudtam hol kell bemenni melyik utcába de elnéztem így továbbmentem de ahol szabályos volt és lehetett visszafordultam és bementem ahova akartam, de nem kezdtem el belefékezni mint az őrült, pedig még lett volna rá időm, de inkább tettem kis kitérőt. Persze van helyzet mikor akár km-ig nem tudnál megfordulni, de ahol én voltam ott nem volt ilyen hál Istennek így én a biztonságosabbat választottam.
De én mindig néztem hogy van e vki mögöttem, milyen kocsival és ha vmit kerestem járattam a fejem jobbra balra hogy lássa a mögöttem lévő hogy keresek vmit, ja és lassabban haladtam.
Úgyhogy ha alapból mindenki normálisan vezetne, akkor nem a T betű, meg a gyerekmatrica kéne hogy óvatosságra intsen!
De sajnos mindig lesznek felelőtlenek, bunkók, akik nem fogják fel hogy csak egy életünk van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!