GYED-ről lemondás, munkába állás?
2011. március 08. óta GYED-en vagyok 2010. szeptember 22-én született kislányommal. Munkáltatómnál állományban vagyok, de jelenleg nem dolgozom. Idén július 06-án azonban ismét munkába állok a munkáltatómnál, és szeretném megtudni, hogy milyen lépéseket kell tennem, hogy ismét munkába állhassak? Hova és milyen dokumentumokat kell benyújtanom?
Fontos infó lehet, hogy munkáltatóm nem kifizetőhely.
Mindenkinek köszönöm előre is, aki segíteni próbál!
A munkáltatódnak 60 nappal hamarabb kell jelezned, hogy lemondasz a fizetés nélküli szabiról, és visszaállsz dolgozni (persze ha ő kérte, hogy menj vissza, akkor ez nem kihagyhatatlan lépés).
Az OEP-nek meg írsz egy levelet, hogy xy nevű, ekkor és ekkor született gyermekem után igénybe vett gyedet 2012. július 6. napjával lemondod, mert újra munkába kívánsz állni. Ennyi. Semmilyen papír nem kell hozzá.
Előző válaszoló jól ír mindent...
Vagy, lemondod a GYED-es és igényled a GYES-t (gyermek 3 éves koráig jár) és dolgozol max. 6 órában. Én a helyedben ezt csinálnám, amíg ilyen pici a lányod. Aztán ha jól megy a munka és a gyereknevelés közti összhang, akkor jöhet a 8 óra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!