Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » GYED-ről lemondás, munkába állás?

GYED-ről lemondás, munkába állás?

Figyelt kérdés

2011. március 08. óta GYED-en vagyok 2010. szeptember 22-én született kislányommal. Munkáltatómnál állományban vagyok, de jelenleg nem dolgozom. Idén július 06-án azonban ismét munkába állok a munkáltatómnál, és szeretném megtudni, hogy milyen lépéseket kell tennem, hogy ismét munkába állhassak? Hova és milyen dokumentumokat kell benyújtanom?

Fontos infó lehet, hogy munkáltatóm nem kifizetőhely.

Mindenkinek köszönöm előre is, aki segíteni próbál!

2012. jan. 25. 15:13
 1/5 anonim ***** válasza:

A munkáltatódnak 60 nappal hamarabb kell jelezned, hogy lemondasz a fizetés nélküli szabiról, és visszaállsz dolgozni (persze ha ő kérte, hogy menj vissza, akkor ez nem kihagyhatatlan lépés).

Az OEP-nek meg írsz egy levelet, hogy xy nevű, ekkor és ekkor született gyermekem után igénybe vett gyedet 2012. július 6. napjával lemondod, mert újra munkába kívánsz állni. Ennyi. Semmilyen papír nem kell hozzá.

2012. jan. 25. 15:15
 2/5 anonim ***** válasza:

Előző válaszoló jól ír mindent...

Vagy, lemondod a GYED-es és igényled a GYES-t (gyermek 3 éves koráig jár) és dolgozol max. 6 órában. Én a helyedben ezt csinálnám, amíg ilyen pici a lányod. Aztán ha jól megy a munka és a gyereknevelés közti összhang, akkor jöhet a 8 óra.

2012. jan. 25. 16:18
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget Nektek!
2012. jan. 25. 18:04
 4/5 A kérdező kommentje:
Abban tudtok-e segíteni, hogy ilyenkor mi van a felhalmozódott szabikkal? Kötelező kivenni, vagy kérhetem azt is, hogy egy összegben fizessék ki?
2012. jan. 25. 19:23
 5/5 anonim ***** válasza:
Elvileg kötelező kivenni, én kivettem, mielőtt munkába álltam. Mivel 6 órásba mentem vissza, 6 órásként is számolták a szabimat. Vagy 8 órás vagy 6 óra+GYES. Én kivettem, de az utolsó 10 napban már nem maradtam otthon, bementem dolgozni, így majd 10 nap csúszóm lesz/lett - magyarul beírják, hogy dolgoztam, holott otthon voltam.
2012. jan. 26. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!