Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyed lemondásánál hova kell...

Gyed lemondásánál hova kell forduljak? Oep vagy Mák? Ki vagyok, mindenhol azt olvasom, hogy Oep, viszont a m. helyem azt mondja, hogy mák. Teljes m. időbe megyek vissza dolgozni.

Figyelt kérdés
2011. dec. 3. 22:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A gyed az OEP-hez, a gyes a MÁK-hoz tartozik. Kérdés, hogy pillanatnyilag melyik ellátásra vagy jogosult, attól függ melyiket és hol kell lemondani.
2011. dec. 3. 22:28
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem közalkalmazott vagy köztisztviselő vagy mert akkor Mák ha nem akkor OEP
2011. dec. 3. 23:02
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem logikusan oda, ahonnan kapod az ellátást.

Honnan kapod?

Ha postán kapod a csekken is rajta van, ki küldi. Ha bankszámlára ott is rajta van pontosan ki küldi.

és egyébként emlékezhetsz is, hogy hova nyújtottad be a kérelmed, mert még ha a munkahelyed is küldte tovább, neked mindenképp alá kellett írnod, aláírtál papírt úgy, azt sem tudtad mi az és kinek küldik?

2011. dec. 4. 18:14
 4/7 A kérdező kommentje:
Utolsónak, a cég ahol dolgozok a gyedemet automatikusan intézte a tgyás után. És igen, nem emlékszek, hogy kinek küldték tovább, az utalásnál pedig a cégem van feltüntetve. Az első kettő válaszolónak köszönöm!
2011. dec. 4. 20:59
 5/7 A kérdező kommentje:

Ja igen, aláírtam, én töltöttem ki a tgyás igénylőt és képzeld, azon is a cégem szerepelt! Na most légy okos, te nagyon okos!

Amúgy meg azt hiszem ez az oldal arra van, hogy kérdezhetünk akármit, valószínű azért tettem fel a kérdést, mert egyik sem szerepelt sehol. Valószínű, hogy ha tudom, hogy melyik utalja akkor logikusan oda fordulok.

Az amúgy meg normális kérdésésre nem értem miért kel bunkón válaszolni... De ez csak téged jellemez így látatlanba is!

2011. dec. 4. 21:03
 6/7 anonim ***** válasza:
Én csak azt tudom, hogy ugyanúgy kaptam a gyedet, mint a fizumat a munkahelytől a hónap utolsó banki napján, úgyhogy én először a mh-men próbálkoztam. Bejött. Ők intézték a gyed lemondást. De ha nem fizuként kaptad a gyedet, akkor sajna nem tudom. Illetve nekem az oep-et mondták, a máknál a gyest kellett volna intéznem.
2011. dec. 5. 11:50
 7/7 A kérdező kommentje:
Utolsónak köszi, én is fizuként kaptam, próbálkoztam a m.helyemen, de kalap sz.rt se tudnak. Mindegy, ma bemegyek az oephez és minden kiderül remélem.
2011. dec. 7. 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!