Szerintetek mikor jobb születni? Télen vagy nyáron?
Nehéz:)
Én idén július 6-án szültem az első babámat,hétfőn lesz pont egy hónapos.Van előnye,hátránya.Télen még nem voltam nagy pocakos,fel tudtam öltözni,nem kellett percenként kabátot váltanom.Nem vizesedtem még akkor,fel tudtam könnyen venni egy csizmát.Azért jó volt,hogy nem óriás hassal kellett öltözködnöm bundabugyiba:D Tavasszal nagyon élveztem a sétákat,a kellemes időt,és azt,hogy nem kell otthon kuksoljak.Mint pl. télen.Egyedül azt tudom felvetni,ami nem plusz pont,hogy 40 fokban mentem szülni,és egy 80 fokos kórterembe tettek be.De jó volt,hogy magzatvíz elfolyás után nem hat órán át kellet öltözködjek,egyből tudtunk indulni.
De tudod,mit?Én azt mondom mindegy.Tök mindegy.Én élvezem a babázást,imádom minden pillanatát,a kislányomat,és bármikor végig csinálnám még egyszer,pedig a szülés...
mindegy sztem, mindig van ami jó és ami rossz.
én szept. végén szültem, sztem ez nagyon jó volt így. amíg még újszülött volt a kicsim, meleg volt, nem kellett fűteni, nem féltünk annyira, h megfázik. aztán az első pár hónap télre esett, jó volt, mert elvoltunk egész nap egymással, napi 1 séta közben alvással, ehhez nem kell túl sok jó idő. persze, öltöztetni nem könnyű a pár hónapost, de a nagyobbat sem, úh. mindegy. aztán pont akkor tavaszodott, amikor a kicsim elkezdett érdeklődővé válni, 5-6 hósan. most, mire mozogni kezdett, kúszni-mászni-felállni, már nyár van, rengeteget lehetünk a szabadban.
Én ősszel, nyáron és tavasszal szültem. A tél kimaradt...
Első július 24-én érkezett. A jó az volt, hogy kevés ruha kellett. A rossz az, hogy alig bírtam elviselni a hőséget utolsó idősen, és mikor a baba is megszületett, szenvedett ő is a hőségtől.És sajnos a hozzátáplálást sem a friss almával kezdtem...
Az őszi gyerekem szeptember 25-én érkezett. Nem volt egyszerű olyan szempontból, hogy a kánikulát most nem csak terhesen, hanem még egy pici babával is el kellett tűrnöm (14 hónap a korkülönbség közöttük). Viszont tényleg se túl meleg se hideg nem volt mikor született, hamar kijártunk sétálni, játszóterezni. A kicsi nagyokat aludt a kocsiban, én pedig sokat foglalkozhattam a nagyobbal.
Az utolsót április 10-én szültem. A terhesség egy álom volt. A ruhatárat nem igazán kellett bővítenem. Februárba vették először észre körülöttem, hogy terhes vagyok, hiszen a téli ruha jobban takart. Volt aki márciusban még azt hitte, hogy csak egy picit híztam. Mire született a kislányom tavaszodott, elég volt hosszú ruhákba öltöztetni, nem kellett agyonbugyolálni. Járhattunk már játszótérre a többiekkel, sétálni. Rengeteget voltunk levegőn. A hozzátáplálás kezdetekor még mindig volt idény gyümölcs, zöldség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!