Szerintetek mikor jobb születni? Télen vagy nyáron?
Én januárban és juniusban szültem...
Szerintem jó volt mindkettő.
ami jobb volt a télinél:
-jó volt akkor az ünnepeketúgy várni hogyutána meg babázom:)
-nem vizesedtem
-nem szenvedett a baba a 40 fokos melegbe
ami jobb volt nyáron:
-könnyebb volt öltözködni
-többet voltunk kint, pörgősebb volt az élet:)
-még terhesen olyan jó volt nagyokat sétálni este odakint:))
Lassan tervezzük a 3. babát és még nem tudtam eldönteni melyik hónapban szeretnék szülni, mivel mindennek van előnye-hátránya is :))))
Két gyerkőcöm van,a nagy októberi,a kicsi augusztusi.Mivel pedagógus vagyok,nekem nagyon jól jött a szünidő szülés előtt,s a visszatérés időpontja is összeegyeztethető a gyerkőc 3. szülinapjával...:)
6 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást-áprilisban ill. februárban-szépen lassan lehetett bevezetni az új ízeket,bár nem volt minden friss.Viszont piciként télen is nagyokat levegőztek,így az immunrendszerük megerősödött.
Utáltam volna utolsó hónaposan nagykabátot,csizmát cibálni magamra-a tornacipőm masniját így is a belső bokám felől tudtam bekötni a nagy pocitól.Gyorsabban levetkőztem a vizsgálatokhoz...igaz, a nagy melegeket nagy pocival éltem meg,de az elsővel ez nem viselt meg annyira,a kicsivel meg meg tudtuk oldani,hogy sokat pihenjek.
Én decemberben szültem, mivel költöztünk vigasztalónak tűnt, hogy az elején azt sem tudom majd, hogy éjjel vagy nappal van-e, mire pedig beáll a rend jön a jó idő is és sokat lehetek kint a babával a levegőn sétálgatva. Ez be is jött. :)
Ellenben a betegségek a környezetben nagyon zavaróak voltak. Van ez a januári hányós-hasmenős vírus, a baba védett az anyatejjel - de az anya jól kiadja magát a terhesség-szoptatás-gyermekágy miatt, én pl. bele is estem. Nem mondom, hogy ez volt a legkellemetlenebb dolog az életben, de kihagynám. Másrészt a látogatók sem mind érettek annyira, hogy figyeljenek, hogy betegen inkább hagyják ki a látogatást.
Tavasszal tartom ideálisnak a szülést, leginkább április-május eleje körül. El is terveztem, hogy a második tavaszi baba lesz: össze is jött, minden a számítások szerint alakult - egy ideig.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy bár az időpont eleinte meghatározta a készülődést most már nem az a fontos, hogy mikor, hanem hogy egészséges, erős kisbaba szülessen - amikor eljött az ő ideje. A hozzátáplálást pedig meg lehet oldani, mert az első időkben úgyis csak 5 naponta lehet újabb dolgokat bevezetni, azok is mind télállók (kivéve a meggy és barack, de utóbbiból piaci permetezettet adni amúgy is igen kockázatos).
Úgyhogy nem a hónapokat kell tervezgetni, hanem babára fel és majd megmutatja, hogy nem mi döntünk el mindent. :D
Szia!
Julius 1.-en szultem a fiamat.
Nekunk jo volt. Azon a nyaron nem volt nagyon meleg pont idealis.
Nem kellett szegenyt agyon oltoztetni, sokat lehettunk levegon mivel O hasfajos babakent foleg seta kozbe tudott jokat aludni.
Nekem azert volt jo mert a jo ido miatt nem fordultam be teljesen (to egyedul voltam a gyerekkel,ferjem allandoan dolgozott).
Hat nagyjabol ennyi.
Azota 2,5 eves a fiam.
Megint babat varunk, oktober 1.-re vagyok "kiirva".
Remelem jo lesz,nem tudok meg nyilatkozni.
Kicsit felek,hogy a nyarat,hogy fogom pocakosan viselni.
Majd meglatjuk :)
3 gyerekem őszi-téli időszakban született, 2 pedig nyár derekán.
A téliekkel az volt a jó, hogy tavaszra már elég nagyok voltak, jöhettünk-mehettünk, amennyit akartunk. Meg hát tényleg ott volt a friss zöldség-gyümölcs.
a 4-et tudatosan terveztük nyárra, mert kiköltöztünk tanyára, és a tél itt egy picit problémásabb, mint a városban. Hát nem bántam meg. Imádtam, hogy nagy hassal nem kellett kabátot,de még cipőt sem hordanom, csak póló, szoknya, papucs és indulás. A babát már 3 naposan kivittem az árnyékba, egy percre sem voltunk bezárva. Annyira jó volt így, hogy az 5. is nyáron született. Egyedül annak nem ajánlom ezt, aki alapból rosszul tűri a meleget, de én előző életemben a trópusokon éltem, annyira szeretem, ha jó meleg van.
2011.június 30-án született a kislányom.Én nagyon örülök,hogy nyári baba,mert tudtunk vele könnyedén sétálni a jó időben,öltöztetni is egyszerű volt.Ha télen születik,szerintem féltem volna kivinni a hidegbe.
Ettől függetlenül mindegy mikor születik csak egészséges legyen!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!