Ti hogy álltok ehhez? Tanácsokat osztogatni?
Egyik régi ismerősöm babát vár. Én nemrég szültem és kérte,hogy szedjem már össze azokat a dolgokat, amiket felesleges megvenni ill. amit érdemes.
Leírtam neki,amit gondoltam, hogy én miből mit, hogy, erre visszaírt egy olyan levelet,hogy hát ő ezt meg azt nem veszi meg, mert drága. Meg milyen jó, hogy nekünk erre futja. Amiket meg feleslegesnek találtam, szerinte az kell stb.
Komolyan nem tudom,hogy miért kérdezi meg, akkor, de nagyon felmérgeltem magam.
Most szintén egy másik ismerős kismama ugyanezt kérte tőlem. Eddig hárítottam, mert nem akarom,hogy a segítő szándékomból az jöjjön ki,hogy azt minek, amazt meg miért nem!
Ti az ilyen eseteket hogy reagáljátok le?
Én múltkor visszaírtam a barátnőmnek egy hasonló levelére (egy hasonló kérdése után), hogy: "Jó, akkor vedd meg magad. Te leszel a gyerek anyja, nem én. Ne kérd ki úgy más véleményét, hogy Te magad jobban tudod."
Ennyi. Én így reagáltam le. Csak akkor éppen a babahordozó - babakocsi - babaágy volt a téma.
Ne kérd ki más véleményét, ha te magad jobban tudod!*
Bocsánat, elírtam. :)
A tanácsot nem kötelező megfogadni, még akkor sem, ha én kérem.
Ha tanácsot adok/kapok, akkor azzal is tisztában vagyok, hogy elképzelhető, a szőnyeg alá lesz söpörve.
Te minden tőled telhetőt megtettél, innentől a másik félen múlik, hogy mit kezd vele. Neked nem kell foglalkozni ezzel.
Szia!
Igen ez az a kérdés amit nehéz megválaszolni úgy, hogy jó legyen!!Vagyis minden gyerekhez/babákhoz kapcsolódó kérdés ilyen. Én úgy kezdeném, hogy szerintem ezek a fontosak: felsorolás, ezek nem fontosak szerintem: felsorolás. A végére, hogy ez az Én véleményem, nézd át és utána döntsd el, hogy jó-e, megéri-e, megtudjátok-e venni vagy sem!!
Ezen teljesen felesleges felhúznod magad.
Biztos szükségét érezte a segítségednek, főleg ha első gyerekét várja akkor pláne tanácstalan az ember.
A te lelked nyugodt lehet, te leírtál neki minden hasznos infót, azt fogad meg belőle amit akar, lelke rajta.
Amúgy mindenki a saját hibájából tanul. Én is volt hogy megvettem teljesen felesleges dolgot, pedig azt gondoltam az aztán nem fordulhat elő hogy olyanunk ne legyen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!