Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, szerintetek ingyen...

Anyukák, szerintetek ingyen oda kellett volna adnom a barátnőmnek a ruhácskákat? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Börzére készülök, ahova a kislányom tavalyi tavaszi nyári kis ruháit készülök vinni. Barátnőmnek megmutattam előtte hogy válogasson belőle ha gondolja, nézze meg mi tetszik belőle (mivel már tavaly ilyenkor mondta hogy tegyem el nekik mert ez vagy az milyen aranyos. Mivel én is pénzből élek ezért pénzt szerettem volna kérni a ruhákért mivel márkás és szép, válogatott darabok. És ennek az árából szeretném a mostani tavasz nyár ruháit legalább részben fedezni. Így is csak részben tudom hiszen ami megtetszett tavaly azt megvettem, most már annyiért nem tudom eladni még akkor se ha alig hordtuk vagy vigyáztunk rá.

Na és én mondtam neki hogy mennyit gondoltam a ruhákért ( a legszebbeket, legmárkásabbakat választotta ki a ruhák közül) erre ő hogy jaaa én pénzért gondoltam? Hát hogy akkor átgondolja még és aztán olyan kurtán-furcsán elköszönt majd hazament.

Azóta chateltünk és a vége az lett hogy ő még meggondolja barátkozik e ilyen ZSUGORI emberrel így írta, aki PÉNZBEN méri a barátságot.

Annyira elkeseredtem, mert 1. igaz hogy ő hozott már vagy 3-4 alkalommal egy egy darab ruhát a 2 gyerekemnek amikor a turiban járt, de én azt sose kértem és kifizetni meg nem engedte, azt mondta majd sütök nekik is vmi finomat sütöttem is de azt amúgy is szoktam átvinni meg ő is nekünk.

2. Ők jobban állnak anyagilag mint mi , nem térnék ki rá, ezt ő is én is tudjuk-érezzük.

3.Tudta hogy ezen rucik eladásából szeretném a következő ruhatárat megvenni mert ezt mondtam neki.

Viszont belegondoltam, hogy én úgy éreztem igazán jóban vagyunk és most sajnáljam tőle azt a pár ezer ft-ot? Emelkedjek felül és mondjam azt hogy odaadom barátságból? Még azt mondta hogy neki jó érzés ha valami olyan ruha van az én gyerekemen amit ő vett vagy ő adott ( egy pár olyan volt amit kölcsönbe adott mikor a fiam pici volt egyszerűen azért mert nem készültem olyan kicsi mérettel)mert jó érzés ránézni stb.

Ebben igazat is adok neki, na de nekem is pénzbe kerültek a ruhácskák és nekem senki se ad ingyen barátságból olyat ami MOST lesz jó a lányomra...

Légyszi írjátok le a véleményeteket, akor is ha tényleg én vagyok a spórolós, meg spúr valaki. Nem azt várom hogy mindenki egyetértsen velem, hanem őszintén ti mit gondolnátok?

Én ellenkező esetben ha lennék (tehát az ő helyében) biztos nem lenne pofám elfogadni 10-15 darab hibátlan márkás rucit csak úgy. De lehet hogy tök rosszul gondolom.

2012. jan. 19. 20:47
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:

Én nem pontoztam le senkit.

Na de ez az hogy most hol az a határ amíg én adjak neki mindent ingyen mert nagy a barátság holott közben meg a saját gyerekemtől veszem el adott esetben. Tehát nem ugyanúgy állunk anyagilag az a gond. Neki nem számítana pár ezer ft ide vagy oda nekem meg sajnos de. Még azt megcsinálhattam volna hogy amikor igényt tart a ruhákra elmondom hogy bocs de én ezeket szeretném eladni szóval nem teszem el neked (nem ilyen durván fogalmazva de hogy a lényege ez legyen) de énszerintem abból is sértődés lett volna, hiszen miért nem adom csak úgy oda amit kér.

Illetve ha én is járnék járok turiba az oké hogy félévente egy darab rucit hozok nekik mert megtetszik és cuki stb. de az anyagilag se ugyanaz a kategória mert az csak egy kis figyelmesség, és én látok bele a pénztárcámba hogy belefér e. És ha belefér természetesen szívesen ajándékozok/ajándékoznék én is, mert mondjuk kedvelem az illetőt.

Csak itt nem egy darabról meg kis szívességről volt/van szó.

Úgyhogy én most abban vagyok dilemmába hogy a következő adott esetben mi lenne, én anyagi lehetőségeimen felül segítsek neki majd innentől kezdve mert az az igazi barát?

2012. jan. 20. 08:17
 32/40 anonim ***** válasza:

Na én ezzel meg úgy vagyok, hogy nekem nem lenne pofám elkérni, elfogadni egy tömérdek ruhát, úgy,hogy tudom, ők ezért egyszer sok pénzt kiadtak.

Barátnőm férje anno a gyereküknek Angilában vásárolt nem kevés pénzért drága ruhákat. Amikor kinőtte a gyerek, akkor adott el párat belőle a baráti társaságban. Tényleg sokat költöttek rá, nem várta el senki,hogy ingyen adja oda.

Egy-két darabot elosztogatott ajándékba, de nem az összeset.

Nekem pl. rengeteg márkás ruhám van,amit már nem fogok hordani. Mondta a férjem,hogy ne álljanak a szekrénybe, adjuk el és vegyek belőle magamnak újakat,amire annyi pénzünk nem volt, mint régebben.

Erre az egyik barátnőm megszólalt,hogy ha már annyi ruhám van, válogatna közülük.

Én kiválogattam a nagyon drága, márkásabbak, azokat eladtam, a többiből válogathatott.

De nem ő mondta is,hogy nem is várná el,hogy odaadjam mindet.

2012. jan. 20. 08:44
 33/40 anonim ***** válasza:
Én megértelek téged.Tőlem is vásárolt 2 barátnőm,meg én is tőlük,de olcsón adjuk a ruhákat, tényleg.Kb 200-250 ft-ért, meg ingyen is adunk egymásnak.Tudjuk,hogy mindegyikőnknek szüksége van a pénzre, ezért van így.Főleg úgy,hogy ő jobban áll anyagilag, tehát gond nélkül tudja pótolni.E.
2012. jan. 20. 08:47
 34/40 anonim ***** válasza:

Beszeljetek ez meg mindenkeppen.

Muszaj lesz, ha nem akartok igy elvalni.

Igazabol nekem ugy tunik, hogy mindket oldallal gond van.

Veled csak annyi, hogy nem volt egyertelmu a kommunikaciod, ez a "Gyere es valogass" tenyleg nem sugallja azt egyertelmuen, hogy eladni akartad neki a ruhakat. En mar rajottem arra, hogy ha valamit egyertelmuen kozolni akar az ember, akkor azt kozolni kell nem abban bizni, hogy a masik tudni fogja mit gondosz, mert ismeri az elozmenyeket. Mert nem mindenki tudja, nem mindenki erzi.

A baratnot meg azert nem ertem, mert en mindenkitol mindenre megkerdezem, hogy mivel tartozom, ami nem egyertelmuen ajandekba jott (alkalomra, becsomagolva, gyereknek atadva). Akkor is megkerdezem, ha baratrol van szo. Ha a legjobb baratnom beszalad a boltba nalam pedig nincs penz es eszembe jut, hogy kellene egy liter tej, vagy rakerdez, hogy nekunk kell-e valami esetleg, akkor igen, elfogadom, megkerem, hogy vegye meg a tejet, de amint visszaerunk a penzem kozelebe az az elso, hogy kifizetem neki. Ha nem engedi penzben, akkor adom mashogyan. Ez valahogy alap.

Nekem az is furcsa, ahogy a baratnod reagalt, nem kellett volna ilyen nyersnek lennie. Ha megbantotta a dolog, akkor inkabb adta volna vissza neman a dolgokat es mondott volna le rolad, de en nem vagtam volna a szemedbe, hogy sporolos vagy, meg spur, max leirom a kapcsolatot, vagy szarul erzem magam, amiert nem vettem egyertelmunek, hogy penzzel tartozom a ruhakert.

A legbaratibb megoldas egyebkent az lenne, ha a baratnod a pici ruhak helyett beszerezne a te gyermekednek meretben megfelelo hasonlo mennyisegu ruhat akar turibol. Ott is boven vannak ujszeru es markas ruhak, ezzel kolcsonosen tudnatok segiteni egymason. Ha jol ertelmezem, akkor O ugyis jar idonkent turiban, tudna talalni nektek ezt-azt.

2012. jan. 20. 09:03
 35/40 anonim ***** válasza:

A helyedben ezt csináltam volna: kiválogattam volna azt a pár márkás ruhát, amit úgy gondolom hogy jó pénzért el tudom adni, és a maradékot megmutattam volna a barátnőmnek, hogy válogasson belőle. Persze ha megkérdezte volna, hol van a többi szép ruha, akkor megmondtam volna az igazat, hogy kiválogattam, mert azt el szeretném adni, mert azok még sokat érnek.

Ebből nem lett volna sértődés egyik oldalról sem, mert a maradékot nyugodt szívvel felajánlod hogy válogasson belőle, és nem fáj a szíved a márkás cuccokért. A barátnőd viszont így megértette volna, hogy szükségetek van pénzre a ruhák eladásából, de nem tőle nem várod el hogy fizessen értük.

Természetes, hogy a legszebb, legmárkásabb ruhákat válassza ki, ha meghagyod neki a lehetőséget. Én is biztos így tettem volna.

Megértelek mindkettőtöket, téged azért, mert szükséged van a pénzre, és nincs szíved ingyen megválni egyes ruháktól, őt meg azért, mert ez nem volt szép viselkedés egy barátnőtől.

2012. jan. 20. 11:22
 36/40 anonim ***** válasza:
Nem vagyunk egyformák, mi pl. a abarátnőméktől mindent, de szó szerint mindent megkaptunk (babakocsi, kiságy, ruhák, játékok) nem kértek érte semmit, persze nem néztem az orromig és 2x adtunk nekik melegétkezési utalványt 10-10 ezer forint értékben. Viszont én nem biztos, hogy tudtam volna ennyire önzetlen lenni, mint ők. ÉN a helyedbe nem mutattam volna meg minden ruhát, ha te elakarod adni, főleg amire azt mondod, hogy drágább volt
2012. jan. 20. 13:52
 37/40 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig a válaszokat, bocsi, ha már volt ilyen: én azon az állásponton vagyok, mint te. Te is pénzből élsz, és ha a börzén el tudnád adni azt az x ruhát bármennyiért, már előrébb vagy a következő szezon ruhavásárlásával pénzügyileg, minthogy ingyen odaadod bárkinek is.

Az megint más kérdés, hogy barátnőtől én sem szívesen kérnék pénzt, de lehet, hogy akkor ezt így meg is beszéltem volna vele előre, hogy én ezekért pénzt akarok, mert ebből venném a többi ruhát.

Én sem adtam még ruhát senkinek (de, kölcsönben párat, de az csak 56 és 62 -es volt) de mi még várjuk a kistesót, és ha már nem is kellenek, nekem is van egy öcsém, és a páromnak is, ahol szintén aktuális a gyerkőc. Mi nekik szánjuk főleg. De ha pénzszűkében lennénk, akkor zokszó nélkül eladnám, pénzt csinálnék a holmikból (nemcsak a ruhákból) Ez van. Sajnos mindent pénzért adnak, ha ezt egy Barátnő nem érti meg, akkor meg ő sem barátnő. Nekem ez a véleményem erről.

2012. jan. 20. 14:45
 38/40 anonim ***** válasza:

Ha ők áltak volna rosszabb anyagi helyzetben,ajándékba adtam volna 1-4 darabot.

DE,mivel ők állnak jobban és tudta miért szeretted volna eladni a ruhákat,gondolhatta volna hogy pénzt kérsz érte.

És ha már így mondta neked hogy zsugori,akkor én elgondolkodnék azon milyen barátság is ez...mondhatta volna úgy is,hogy ő nem így gondolta stb...

2012. jan. 20. 14:57
 39/40 anonim ***** válasza:

nem olvastam végig, a barátnőmnek csak azt mutattam volna, amit odaadnék ingyen, a többit a börzén eladtam volna.

én is adok a szomszédba rucikat, ami nagyon drága volt, azt eladom, így senkinek nem esik rosszul.

egyébként nekem is rosszul esett volna ebben a helyzetben, ha a barátnőm pénzt kér.

2012. jan. 20. 16:41
 40/40 A kérdező kommentje:
Mint írtam már korábban, nem tudtam ezt megcsinálni mivel emlékezett rá melyikeket nézte ki és ha azokat elteszem és nem mutatom meg, megkérdezte volna hogy hát azok meg hol vannak...
2012. jan. 20. 17:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!