Anyukák, szerintetek ingyen oda kellett volna adnom a barátnőmnek a ruhácskákat? Bővebben lent.
Börzére készülök, ahova a kislányom tavalyi tavaszi nyári kis ruháit készülök vinni. Barátnőmnek megmutattam előtte hogy válogasson belőle ha gondolja, nézze meg mi tetszik belőle (mivel már tavaly ilyenkor mondta hogy tegyem el nekik mert ez vagy az milyen aranyos. Mivel én is pénzből élek ezért pénzt szerettem volna kérni a ruhákért mivel márkás és szép, válogatott darabok. És ennek az árából szeretném a mostani tavasz nyár ruháit legalább részben fedezni. Így is csak részben tudom hiszen ami megtetszett tavaly azt megvettem, most már annyiért nem tudom eladni még akkor se ha alig hordtuk vagy vigyáztunk rá.
Na és én mondtam neki hogy mennyit gondoltam a ruhákért ( a legszebbeket, legmárkásabbakat választotta ki a ruhák közül) erre ő hogy jaaa én pénzért gondoltam? Hát hogy akkor átgondolja még és aztán olyan kurtán-furcsán elköszönt majd hazament.
Azóta chateltünk és a vége az lett hogy ő még meggondolja barátkozik e ilyen ZSUGORI emberrel így írta, aki PÉNZBEN méri a barátságot.
Annyira elkeseredtem, mert 1. igaz hogy ő hozott már vagy 3-4 alkalommal egy egy darab ruhát a 2 gyerekemnek amikor a turiban járt, de én azt sose kértem és kifizetni meg nem engedte, azt mondta majd sütök nekik is vmi finomat sütöttem is de azt amúgy is szoktam átvinni meg ő is nekünk.
2. Ők jobban állnak anyagilag mint mi , nem térnék ki rá, ezt ő is én is tudjuk-érezzük.
3.Tudta hogy ezen rucik eladásából szeretném a következő ruhatárat megvenni mert ezt mondtam neki.
Viszont belegondoltam, hogy én úgy éreztem igazán jóban vagyunk és most sajnáljam tőle azt a pár ezer ft-ot? Emelkedjek felül és mondjam azt hogy odaadom barátságból? Még azt mondta hogy neki jó érzés ha valami olyan ruha van az én gyerekemen amit ő vett vagy ő adott ( egy pár olyan volt amit kölcsönbe adott mikor a fiam pici volt egyszerűen azért mert nem készültem olyan kicsi mérettel)mert jó érzés ránézni stb.
Ebben igazat is adok neki, na de nekem is pénzbe kerültek a ruhácskák és nekem senki se ad ingyen barátságból olyat ami MOST lesz jó a lányomra...
Légyszi írjátok le a véleményeteket, akor is ha tényleg én vagyok a spórolós, meg spúr valaki. Nem azt várom hogy mindenki egyetértsen velem, hanem őszintén ti mit gondolnátok?
Én ellenkező esetben ha lennék (tehát az ő helyében) biztos nem lenne pofám elfogadni 10-15 darab hibátlan márkás rucit csak úgy. De lehet hogy tök rosszul gondolom.
Nekem van egy kismama ismerősöm. Konkrétan 6 hónapja, mióta megszületett a lányom. Séták alkalmával szegődött mellénk.
Ők GYES+ családi + párja fizetéséből élnek 2 éves gyerekükkel albérletben.
Mi saját lakásban (hitel mentes) GYED+párom fizetése.
Sokszor hallgattam, hogy arra sincs pénzük, hogy néha kenyeret vegyenek. Elmondta mindig a nyomorát. Segítettem neki sokat, most perpill munkát találtam neki. Erre visszautasította, mert hogy neki jobb otthon a gyerekkel. Azaz kényelmesebb. Sosem dolgozott még, ő gondja/baja. Nem érdekel. Nem az én számláim nem lesznek befizetve, etc..
És ezt azért mondom, mert hónap végén általában 10-15 ezreket költ el minden szarra. Konkrétan olyan dolgokra, ami teljesen felesleges.
Cigi + ital van. Az a lényeg!
Ő miatta én "megtanultam", hogy senkin sem szabad segítenem. Akiket eddig támogattam bárhogyan (pénz, játék, etc), az vagy átvágott vagy kijátszott.
de most azt honnan veszed hogy nem tudjuk mi is az...az lehet hogy akkor EZ konkrétan nem barátság de attól még miért ne tudhatnánk mi az...
Köszi a válaszokat.
Hát,ne haragudj,de én is a barátnőddel kell egyetértsek. EZ ilyen módon nálam sem igazán férne bele.Én sem kértem volna így a ruhákat,az tuti...
Ha egy barátnőmnek akarok baba cuccokat adni,akkor vagy megmondom,h kölcsönbe adom(mi még tervezünk gyereket,és itt ált. műszaki dolgokról beszélünk),vagy azt mondom neki,h használják egészséggel.
Pénzt szerintem idegenektől kér/fogad el az ember ilyesmiért,nem pedig a barátaitól.Ha nem úgy gondoltam volna,h ingyen adom,akkor fel sem ajánlottam volna,hanem szépen elviszem a börzére,és pénzzé teszem.
Még egyszer mondom,ne haragudj,de szerintem is igaza van...
Hát nehéz helyzet az biztos. A hozzászólásaidat olvasva, kedvesnek és értelmesnek tűnsz. Utólag belegondolva talán az lett volna a legjobb, ha a börze után kínálod fel átválogatásra a dolgokat. Megértelek mind a kettőtöket, téged is, mert nekem is sokszor az eladott ruhákból van pénzem a következő turnusra, de a barátnődet is, mert váratlanul érte az egész így megszégyenítőnek tartotta, hogy pénzt kérsz. Mivel nem tisztáztátok előre, hogy hogyan lesz ez a ruhadolog. Bevallom nekem is rosszul esne, ha a barátnőm pénzt kérne a kölcsönadott rucikért, no de ha előre megbeszéljük más tészta.
Mivel már megtörtént az eset nem lehet mit tenni. Az, hogy számon tartjátok egymás dolgait sem durva, mert ha valaki nagyon felhúzna vagy megbántana a baráti körömből lehet nekem is előjönnének bizonyos dolgok.
Az, hogy barátnők vagytok-e ténylegesen az most fog kiderülni, mert ha meg tudjátok beszélni akkor azok.
Én ezt a megbeszélést valahogy így kezdeném:
-ne haragudj, hogy esetleg megbántottalak azzal, hogy pénzt kértem a ruhákért. Hibás vagyok, hogy nem tisztáztuk előre, hogy hogyan is gondolom, viszont neked is meg kell értened, mert anyagilag a béka segge alatt vagyunk és ha nem adom el ezeket a ruhákat akkor nem tudom, hogy miből veszek a gyereknek újakat.
vagy ilyesmi.
Én a barátnőmnek tuti odaadtam volna ajándékba, ő is nekem.
Egyikünknek sem lett volna pofája ingyen a másiktól elkérni, de ha semmi képp nem akarna pénzt elfogadni, valamivel előbb-utóbb biztos viszonoznám...de csak a legjobb barátnőmnek, ilyen barátnőm 3 van, több nincs, a többi mind ismerős, haver, nekik nem adtam volna ingyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!