Merjek babát vállalni?
A problémám az, hogy az orvosom egészség ügyi okból szorgalmazza a teherbeesést. Nekem és a páromnak sem lenne ellenünkre a dolog (6 év együtt vagyunk, ő 28 én 25 éves), de várni akartunk még, mert most államvizsgázok, eddig csak diákmunkám volt, tehát gondolom nem kapnék semmilyen támogatást, mert nem volt még egy év munkaviszonyom (teljes állásban). A párom dolgozik (minimálbér), jelenleg kollégiumban lakunk (innen költözni kell, ha lesz baba).
Ha holnap kapnék állást (amire ugye semmi esély), akkor is egy évig kellene dolgoznom gondolom...
De a doki szerint, ha most nem látunk hozzá a baba projekthez, lehet, hogy soha nem lehet:(
Szerintetek?
Hát nem sok támogatást kapnál, ha most vállalnál gyereket: 25000 a gyes, ami alanyi jogon jár és 12200 a családi pótlék.
Szerintem kérdezz meg más dokit is, hogy ez igaz-e amit mondott ez az orvos. Mert minimálbérből és ebből ha albérletet kell fizetnetek nem jöttök ki (már ha a szülők nem tudnak támogatni)
Köszi a válaszokat!
Hát igen, nem is nagyon tudom, hogy mennyi pénzünk lenne. A szülők néha tudnának rá vigyázni, de anyagilag biztosan nem tudnak támogatni.
Igazán azt sem tudom mennyi kiadást jelent havonta egy baba.
És félek, hogy később sem kapnék munkát, ha a diploma után nem helyezkedek el a szakmámban.
Nem tudom mit csináljak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!