Be merjek ilyen körülmények mellett vállalni egy babát?
Szia! Ha jól értelmezem: kb. 140-150 ezer a jövedelmetek és ebből kb.100 ezer most a hiteletek. Hát, én nagyon meggondolnám, mivel te tgyás-t fogsz kapni, az kevesebb, és a párod munkahelyén is ki tudja mi lesz. Meggondolandó. Én várnék egy pár hónapot még.
Tudom nehéz, de nem biztos, hogy a terhességed alatt rendeződik ez a gazdasági helyzet, és szülés után már ott a pici is.
De azért sok boldogságot, akárhogyan is döntessz.
Szia!
Szerintem várjatok még egy picit.
Nekem most 1éves a kisfiam, GYEDen vagyok, ami 32ezer Ft átlagban.
A férjem munkanélküli lett, eddig 50, most már csak 30ezer, amit kap.
Nekünk nincs hitelünk, de havi 20 a rezsi.
Nagyon nehéz még így is, hogy a szüleimnél lakunk. A babára sok megy, főleg,hogy most volt beteg.
Van, hogy vajas kenyeret eszünk, itthon sütöm a kenyeret is, mert erre futja.
Szeretnénk kistesót, de nem merünk belevágni. Pedig az új, bevezetésre készülő GYED törvények miatt minél előbb meg kéne születnie a kistesónak. De így?
Néha a sírás kap el, hogy nem lesz kistesó:(
Nagyon gondoljátok meg!
Nekem 8 hós a lányom, de mi is szeretnénk kistesót. Én amondó vagyok, hogy igen, nehéz, de ki tudja mikor lesz jobb? Ha azt várod, sosem lesz babád...
Mi is ki vagyunk számolva az utolsó ezresig, de mivel az első babának mindene megvan, a másodiknak csak pelenka kell, nem hiszem, hogy ne tudnánk megoldani...
És a család is sokat segít, ki mit tud.
Tény, hogy az első baba sokba kerül, mire mindent beszerzel, még ha használtan is, és nagy felelősség.
Hallgass a szívedre.
Ugyanezek a gondolatok kínoznak engem is, kb úgy állunk mint ti, kicsit nagyobb jövedelemmel, ugyanakkor nagyobb törlesztővel :(
Mi úgy döntöttünk, belevágunk. 33 éves vagyok, szerintem nem lesz ugysem jobb :( Vagy jobb lesz, mire kifutok az időből...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!