Andika82 kérdése:
Ha a gyermekem betölti a 3. évét, de mivel asztmás, jogosult vagyok a gyesre?
Figyelt kérdés
És ha igen mennyi idős koráig? Amennyiben jár a gyes, dolgozni csak részmunkaidőben lehet mellette? És még egy kérdés: Ha mégsem megyek vissza ezen időtartam alatt dolgozni a munkáltatóm köteles fizetetlen szabadságra engedni a gyes lejártáig? Előre is köszönöm!2012. jan. 19. 09:39
1/4 anonim válasza:
Ha kap tartós beteg papírt akkor jogosult vagy tovább a gyesre és az emelt családira+közgyógy+ utazási kedvezmény.
Tartós beteg gyerek mellett, vagyis ha így kapod a gyest 8 órában is lehet dolgozni, nem veszik el a gyest.
A többire nem tudom a választ.
2/4 anonim válasza:
10. életév betöltéséig jár a gyes tartósan beteg gyerek után.
Ebben az esetben keresőtevékenységet időkorlátozás nélkül folytathatsz a gyes mellett.
Igen, maradhatsz otthon fizetés nélküli szabin 10 éves koráig, de csak akkor, ha otthon gondozod a kicsit.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Tényleg sokat segítettek!
Egy kérdésem még lenne: "Igen, maradhatsz otthon fizetés nélküli szabin 10 éves koráig, de csak akkor, ha otthon gondozod a kicsit." -ez mit jelent, nem járhat oviba?
2012. jan. 19. 10:01
4/4 anonim válasza:
Igen, csak akkor jár a fizetés nélküli szabadság, ha otthon vagy. Ha oviba megy nem jár a szabi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!