Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha nem járok terhesgondozásra...

Ha nem járok terhesgondozásra a védőnőhöz és megszületik a baba, mi alapján és ki lesz gyermekorvosa a babámnak az ő "közbenjárása" nélkül?

Figyelt kérdés
Történetem a következő: első terhességemmel hozzá jártam, aztán megszületett a pici, majd újra várandós lettem a másodikkal, most vagyok 7 és fél hós és hogy őszinte legyek nem tudok eljárni hozzá se tanácsadásra az első babával és természetesen terhesgondozásra sem, az okokat most nem taglalom.Eddig jártunk kéthetente tanácsadásra a 11 hónaposommal + még külön alkalommal hozzá terhesgondozásra.Hogy őszinte legyek, kézenfekvőbb lenne, ha ő jönne ki.Erre felhív a minap, hogy mégis mi van, miért nem keresem őt, erre elmondtam az okokat, hogy ezért és azért nem, és nagy valószínűséggel, ha megszületik a második, akkor meg végképp nem fog működni, főleg az első időkben, hogy járkáljunk tanácsadásra, a két gyerekkel, segítség nélkül bumlizni ( ezt nem tettem hozzá neki, pedig ez a valóigazság; a 11 hósom még nem jár, ergo, sehogy nem tudom megoldani, hogy a kettőt hurcolásszam hozzá egyszerre ).Ahelyett, hogy felajánlotta volna, hogy akkor majd ki jön ő arra a havi egy alkalomra ( ha már itt tartunk, úgy tudom, kötelessége is lenne ), nagy flegmán kijelentette, hogy ez nem így működik, ő nem jön ki, igenis vigyem be én, ha kell a párom vegyen ki szabit.Na, itt telt be a pohár, azt hittem lerakom a telefont, mert már így is sok van a padlásomon belőlük ( orvos + ő ).A lényeg a lényeg, semmiben nem állapodtunk meg, neki az volt az utolsó szava, hogy oldjam meg vhogy.Természetesen sehogy nem oldom meg, receptet íratni megyünk majd csak egy késő délutáni rendelésre, amikor a férjem végez a munkájával és el tudunk menni autóval.A kérdésem az lenne, hogyha megszületik a második baba, lehet-e ez a háziorvosa anélkül, hogy már bocs, meg kéne hunyászkodni a kedves sehogy-nem-állok a dolgokhoz védőnéninek, mert ezt a hivatalos részét igazán szeretném elkerülni.Kinek mi a tapasztalata, esetleg van itt hasonló cipőben járó anyuka?Válaszokat előre is köszi, csak korrekt és kulturált véleményeket várok, nem szapulásokat, mert nem gondolom, hogy én állok nem megfelelően a szituhoz..
2012. jan. 18. 11:14
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Csak nyugi :)

A védőnői ténykedést le lehet mondani.

A védőnőnek és a háziorvosnak úgy van köze egymáshoz, hogy a kórház a védőnőt értesíti, hogy szülés történt (legalábbis a Dél-pestiben így működik), ő értesíti a háziorvost, hogy mikorra várható a hazamenetel (neki is X időn belül ki kell mennie). Egyszerűen kikerülhető, ha már úgyis van gyereked, akkor gondolom a másikat is ugyanahhoz a gyerekorvoshoz viszed. Ha legközelebb mentek a naggyal, mond neki, hogy ekkora vagy kiírva, szeretnéd, ha ő lenne a háziorvosa a másik gyerekednek is.

A terhesgondozást a védőnő, a háziorvos, a nőgyógyász együttesen csinálja. Senki nem kötelezhető arra, hogy védőnőhöz járjon, ha a szükséges 4 alkalmas terhesgondozást igazolni tudja, ellátástól sem esik el. Egyébként én a harmadik babánkat várom, 6 hónapos terhes vagyok, a nőgyógyászom ad mindenre beutalót, a védőnővel a 6 hónap alatt kétszer találkoztam. Egyszer amikor kiállította a kiskönyvet, egyszer amikor kijött "háztűznézőbe". Nem az én kötelességem eljárni hozzá, hanem az ő feladata, hogy figyelemmel kísérje a terhességemet.

2012. jan. 18. 11:52
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Mi máshova járok gyerekorvoshoz, mint ami a körzetünk,de védőnőt nem választhattunk, muszáj volt azt aki a körzetes, így státusz vizsgálatkor mennünk kellenne az orvoshoz is meg a védőnőhöz is külön,de a védőnő még tavaly is mikor a kettőt töltötte kijött,hogy megcsinálja a státuszt, de mondta,hogy ha a hármat tötlti már muszáj lesz bevinnem mert olyan viszgálat is kell amit csak ott tud megcsinálni a rendelőben( hallásvizsgáat egy géppel , tudom mert a nagyobbik fiamnak már csinálták), na szóval a lényeg az , hogy én nem kértem magától ajánlotta fel mindig,hogy jön ő. De a gyerek orvohoz még így is kénytelen voltam vinni. Mikor oltás van akkor csak az orvohoz megyünk, ő pedig megküldi a védőnőnek a papírt ,hogy voltunk oltásom meg az oltás számát, ha esetleg ez elmarad akkor meg úgy is hív a védőnő és bediktálom telefonon az oltás számát.

Úghyogy a lényeg a lényeg,hogy szerintem kötelessége lenne kimenni,hozzánk még mérleget is hozott mikor jött mert tudta,hogy nekünk nincs.Amikor megszültem utánna jött mindennap egy héten keresztül utánna meg havonta fél éves koráig.

2012. jan. 18. 12:05
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Azta! Stílusod az van. Én is messze elkerülnélek. Már sajnálom hogy válaszoltam.
2012. jan. 18. 12:19
 14/24 anonim ***** válasza:
84%

Hát szerintem neked is és a védőnőnek is engednie kellene valamennyit.

Iszonyatosan arrogáns a stílusod. Ha nekik is így adod elő magad, akkor nem csodálom, hogy nem hajlanak a kompromisszumra.

Viszont tény, hogy a védőnőnek kötelessége lenne havonta egyszer kimenni hozzátok, főként akkor, ha anyuka nem tudja semmiképpen megoldani a bejárást.

Védőnőnek és orvosnak semmi köze egymáshoz, miután szabad orvos választás van, ott választasz orvost, ahol akarsz, viszont védőnőt nem. A védőnőt hivatalosan lemondhatod, és akkor nem kell elszámolnotok egymás felé. Barátnőm is megtette, a gyermekvédelem 2 évente ráébred, hogy hú, ki kéne menni, és kimennek hozzájuk. Ennyi. Senki nem foglalkozik velük. Oviba, iskolába ugyan úgy felvették a gyereket, orvostól vitték a megfelelő igazolásokat.

Én a védőnőnket nem láttam mióta megszültem. Ha tanácsadásra megyek, akkor a dokinővel sem a mi védőnőnk van, tehát nekem viszonylag szerencsém van.

A doktornőnk is rugalmas, nekünk nem a körzet szerinti van, én választottam nekem szimpatikus doktornőt a gyereknek.

Mindentől függetlenül a testvér kocsin lehet elgondolkodnék, mert nem rossz találmány, főként ha két viszonylag pici gyerek van, de a kendőben cipelés nekem sem jönne be az tuti. Sosem tetszett, hogy egy gyerek anyuka hátán, egy meg előtte a kocsiban. Sosem lennék nyugodt, ha nem látnám a gyereket, mert a hátam mögött van.

Szóval én azt mondom, sok mindenben igazad van, de azért nem mindenben.

Ha tényleg nem érzed szükségesnek a védőnőt, mondd le, a gyerekorvost meg válaszd meg a neked megfelelőt.

A miénk pl éjjel-nappal hívható mobilon, sosem bunkó, mindig normális, és bármikor házhoz jön, ha hívom. Szerencsére nem kell sokat hívnom!

2012. jan. 18. 12:30
 15/24 A kérdező kommentje:
Akik támadtak a határozottságom miatt, azok nem kaptam dislike-ot, mert nem mozgat különösebben, mit gondol rólam vki egy ilyen névtelen fórumon, az életben nem ilyen vagyok, sőt, pont ez hiányzott egészen eddig, ezért csinálhattak meg bármit az elmúlt időkben a védőnő és csapata.Ez alatt értem: a doktornéni, a védőnéni no meg még a minden lében kanál asszisztense is, akinek aztán tényleg "hallgass" lenne a neve, nem belekontárkodni bármibe is.Azért köszi azoknak, akik még most is tudtak konkrét válaszokat adni, amikből ihletet meríthettem, így aztán most már egyértelműen látom, hogy a legbölcsebb, ha beveszem a lesz*rom kapszulát és egyszerűen nem keresem telefonon, a recept kérdést meg majd megoldjuk másként.Ha vmit akar majd keres, elvégre ők nyújtanak szolgálatot nekünk és nem fordítva.Ide hozzánk szerintem a párom miatt nem mer kijönni, amit tudok sajnálni, belesétált a saját előítéletének a csapdájába a romákat illetően ( férjem az ), így aztán egye meg, amit megfőzött.Megérdemli.Egyébként megjegyezném, hogy ez az elavult védőnői szolgálat csak kishazánkban dívik még, egy elavult, lejárt idejű rendszer, ebben is majmolhatnánk egy kicsit a külföldet, nem más felesleges dologban.Dehát arra jó, hogy a birkákat egy helyre tömörítse, tisztelet a kivételeknek, akik kiállnak az igazukért, ha úgy látják, ilyenek is vannak, nem csak bólogatók, na ezek ugyanezen a véleményen vannak, mint én.Nem véletlenül.Gyermekvédelemmel fenyegetőznek?!Kik??!!Jöhetnek, környezettanulmányra, mi olyan romák vagyunk, hogy a cipőt még a ház előtt le kell venni, így aztán csak bátran!!!:))Jót röhögtem amúgy a méltatlankodókon, aakik szerint arrogáns a stílusom....:D
2012. jan. 18. 13:43
 16/24 A kérdező kommentje:
*kaptak
2012. jan. 18. 13:44
 17/24 anonim ***** válasza:
74%
Hát ezek után már nincs is több hozzáfűznivalóm :D
2012. jan. 18. 13:46
 18/24 anonim ***** válasza:
Pont most voltunka védőnőnél, és azt üzente a szomszédasszonyomnak aki nem hajlandó beengdeni őt, és a telefont sem hajlandó felvenni ha hívja, hogy írjon egy papírt amiben lemondja a védőnői szolgálatot, és akkor nincs semmi gond soha többé nem keresi, de ha ezt nem teszi meg akkor kénytelen lesz kiküldeni a gyermek jóléti szolgálatot bár nem szeretné de ha nem csinál semmit akkor muszáj lesz. Ezt csak azért írtam mert szerintem neked is ezt kellenne tenned, lemondod és utánna nem lesz rájuk gondod nem fognak zaklatni.
2012. jan. 18. 14:26
 19/24 anonim ***** válasza:
Mostmár értem. Még jó hogy ti nem "olyan" romák vagytok. És még azt mondod előítélet. Pofátok az van! Röhöghetsz azokon akik a stílusod kritizálták, de attól még nem fog könnyebben elfogadni a világ.
2012. jan. 18. 15:35
 20/24 anonim ***** válasza:
Csak kíváncsiság: a gyerekorvos kijár majd beadni az oltásokat?
2012. jan. 18. 15:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!