Ha nem járok terhesgondozásra a védőnőhöz és megszületik a baba, mi alapján és ki lesz gyermekorvosa a babámnak az ő "közbenjárása" nélkül?
Csak nyugi :)
A védőnői ténykedést le lehet mondani.
A védőnőnek és a háziorvosnak úgy van köze egymáshoz, hogy a kórház a védőnőt értesíti, hogy szülés történt (legalábbis a Dél-pestiben így működik), ő értesíti a háziorvost, hogy mikorra várható a hazamenetel (neki is X időn belül ki kell mennie). Egyszerűen kikerülhető, ha már úgyis van gyereked, akkor gondolom a másikat is ugyanahhoz a gyerekorvoshoz viszed. Ha legközelebb mentek a naggyal, mond neki, hogy ekkora vagy kiírva, szeretnéd, ha ő lenne a háziorvosa a másik gyerekednek is.
A terhesgondozást a védőnő, a háziorvos, a nőgyógyász együttesen csinálja. Senki nem kötelezhető arra, hogy védőnőhöz járjon, ha a szükséges 4 alkalmas terhesgondozást igazolni tudja, ellátástól sem esik el. Egyébként én a harmadik babánkat várom, 6 hónapos terhes vagyok, a nőgyógyászom ad mindenre beutalót, a védőnővel a 6 hónap alatt kétszer találkoztam. Egyszer amikor kiállította a kiskönyvet, egyszer amikor kijött "háztűznézőbe". Nem az én kötelességem eljárni hozzá, hanem az ő feladata, hogy figyelemmel kísérje a terhességemet.
Mi máshova járok gyerekorvoshoz, mint ami a körzetünk,de védőnőt nem választhattunk, muszáj volt azt aki a körzetes, így státusz vizsgálatkor mennünk kellenne az orvoshoz is meg a védőnőhöz is külön,de a védőnő még tavaly is mikor a kettőt töltötte kijött,hogy megcsinálja a státuszt, de mondta,hogy ha a hármat tötlti már muszáj lesz bevinnem mert olyan viszgálat is kell amit csak ott tud megcsinálni a rendelőben( hallásvizsgáat egy géppel , tudom mert a nagyobbik fiamnak már csinálták), na szóval a lényeg az , hogy én nem kértem magától ajánlotta fel mindig,hogy jön ő. De a gyerek orvohoz még így is kénytelen voltam vinni. Mikor oltás van akkor csak az orvohoz megyünk, ő pedig megküldi a védőnőnek a papírt ,hogy voltunk oltásom meg az oltás számát, ha esetleg ez elmarad akkor meg úgy is hív a védőnő és bediktálom telefonon az oltás számát.
Úghyogy a lényeg a lényeg,hogy szerintem kötelessége lenne kimenni,hozzánk még mérleget is hozott mikor jött mert tudta,hogy nekünk nincs.Amikor megszültem utánna jött mindennap egy héten keresztül utánna meg havonta fél éves koráig.
Hát szerintem neked is és a védőnőnek is engednie kellene valamennyit.
Iszonyatosan arrogáns a stílusod. Ha nekik is így adod elő magad, akkor nem csodálom, hogy nem hajlanak a kompromisszumra.
Viszont tény, hogy a védőnőnek kötelessége lenne havonta egyszer kimenni hozzátok, főként akkor, ha anyuka nem tudja semmiképpen megoldani a bejárást.
Védőnőnek és orvosnak semmi köze egymáshoz, miután szabad orvos választás van, ott választasz orvost, ahol akarsz, viszont védőnőt nem. A védőnőt hivatalosan lemondhatod, és akkor nem kell elszámolnotok egymás felé. Barátnőm is megtette, a gyermekvédelem 2 évente ráébred, hogy hú, ki kéne menni, és kimennek hozzájuk. Ennyi. Senki nem foglalkozik velük. Oviba, iskolába ugyan úgy felvették a gyereket, orvostól vitték a megfelelő igazolásokat.
Én a védőnőnket nem láttam mióta megszültem. Ha tanácsadásra megyek, akkor a dokinővel sem a mi védőnőnk van, tehát nekem viszonylag szerencsém van.
A doktornőnk is rugalmas, nekünk nem a körzet szerinti van, én választottam nekem szimpatikus doktornőt a gyereknek.
Mindentől függetlenül a testvér kocsin lehet elgondolkodnék, mert nem rossz találmány, főként ha két viszonylag pici gyerek van, de a kendőben cipelés nekem sem jönne be az tuti. Sosem tetszett, hogy egy gyerek anyuka hátán, egy meg előtte a kocsiban. Sosem lennék nyugodt, ha nem látnám a gyereket, mert a hátam mögött van.
Szóval én azt mondom, sok mindenben igazad van, de azért nem mindenben.
Ha tényleg nem érzed szükségesnek a védőnőt, mondd le, a gyerekorvost meg válaszd meg a neked megfelelőt.
A miénk pl éjjel-nappal hívható mobilon, sosem bunkó, mindig normális, és bármikor házhoz jön, ha hívom. Szerencsére nem kell sokat hívnom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!