Ha külföldön születik a baba és jártam terhesgondozásra, de hazamegyek utána, milyen papírok kellenek a támogatásokhoz?
Szia!
Én is hasonló helyzetben vagyok, nekem Agliában kezdték el a terhesgondozásom, majd a 4. hónapban jöttem haza. Hát ne tudd meg.... Nem egyszerű. Szeritem akkor jársz a legjobban, ha kintről intézed a támogatásod, pl Angliával kapcsolatban tudok egy kis segítséggel szolgálni, mert itthon, ha jól tudom csupán a GYESre lennél jogosult, ha az utóbbi 2 évben nem rendezted a biztosításod itthon. Érdemes volna felhívnod a www.oep.hu oldalán található (ügyfélszolgálat) számodra aktuális megyei telszámot, hogy kiderüljön hogy is áll a biztosításod. Nekem mákom volt, mert nem szűnt meg.
Valójában "személyre szabott" felvilágosítást a Megyei Egészségbiztosítási Pénztárnál, vagy a Magyar Államkincstár megyei Családtámogatási Irodájában kapsz, persze személyesen.
A terhesgondozást nem kell lefordíttatnod, ha kint fogsz szülni. Nekem sem kellett az eddigieket.
Mennyi időd van még a szülésig egyébként? Ha több, mint 180 nap, lehet érdemes volna rendezni a biztosított jogviszonyod. De ha rám hallgatsz ráhajtasz a kinti támogatásokra, mert itthon max. max. harminc egynéhányezer Forintot tudsz összeimádkozni havonta. Sajnos az itt senkit nem érdekel, hogy kint milyen jogviszonyod volt és mennyit kerestél :-(((
Ha tudom valamiben segíteni vagy kérdésed van írj nyugodtan priviben.
Szia. Ca. 3 hetem van hátra. A biztosításom még nem szűnt meg, figyeljük folyamatosan, még benne vagyok a rendszerben, ha nem lettem volna, fizetnénk. De még megvan.
Itteni támogatásra nem igazán vagyok jogosult, mert itt sem volt bejelentett munkaviszonyom. Biztosításom van itt, az államtól, így a szülés teljesen ingyen fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!