Mégis hogyan oldjátok meg, ha nehéz helyzetbe kerültök?
Figyelt kérdés
Tudom, van pár hasonló kérdés, hogy nehéz anyagi körülmények között vállalnátok-e gyereket, stb. De mi van akkor, ha jónak mondható körülményekkel indultatok és időközben rosszra fordultak a dolgok? Pl. apa munkahelyének elvesztése, kiadások váratlan (gyógyszer, nem tervezett költségek) megugrása, stb. Ráadásul megtakarítás nincs. Sokan mondják, hogy anyagiak nélkül minek vágnak bele a gyerek projektbe, de azzal a "pénzesek" sem számolnak, hogy a dolgok időközben is megváltozhatnak. Azért meg nem mondhatjuk azt, hogy igaz, hogy most minden rendben, de inkább mégsem szülök, mert ha ez és ez lesz, akkor bajban leszünk. Aki került hasonló helyzetbe, az hogyan oldotta meg? Min spórolt? Anya előbb visszament dolgozni? A gyakorlatban mit tettetek/tesztek? A jó családi légkört hogyan tartjátok fenn? Értem ez alatt, hogy a gyerekek lehetőleg ebből ne vegyenek észre semmit és a párotokkal sem veszekedtek az anyagiakon, hanem igyekeztek boldogok lenni a körülmények ellenére is? Köszönöm mindenkinek az érdemi választ.2012. jan. 15. 23:33
11/11 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek a hozzászólást. Az első gyermekünk születése előtt, viszonylag jól éltünk, bár volt hitel, de nem volt nagy a törlesztő. Simán belefért, hogy elmenjek Gyedre, kicsit kellett csak összehúznunk magunkat. Azonban a gyerek születése után a férjem elvesztette a munkahelyét, akkor durrant be a válság és a hitel törlesztés is jelentősen megugrott. Nagyon nehezen, de szülői segítséggel bírtuk+én is elmentem heti néhány órában dolgozni. Most nem azt mondom, hogy nyomorgunk, mert nem éhezünk, vagy ilyesmi, van munkánk és a gyereknek a lehetőségekhez mérten mindent megadunk, de félre tenni nem nagyon megy. Ha netán kiszorítjuk, akkor tuti jön egy váratlan kiadás, ami elviszi. A múltkor is közel 10.000.-Ft volt csak nekem a gyógyszer (antibiotikum). Szeretnénk mégegy babát és ha mind a ketten dolgozunk, akkor az anyagiak terén megélnénk négyen, ám, ha én gyeden vagyok, az baromi nagy érvágás. Nem tudom még hogy lesz, de nagyon köszönöm mindannyiotoknak a hasznos hozzászólásokat.
2012. jan. 16. 15:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!