Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mégis hogyan oldjátok meg, ha...

Mégis hogyan oldjátok meg, ha nehéz helyzetbe kerültök?

Figyelt kérdés
Tudom, van pár hasonló kérdés, hogy nehéz anyagi körülmények között vállalnátok-e gyereket, stb. De mi van akkor, ha jónak mondható körülményekkel indultatok és időközben rosszra fordultak a dolgok? Pl. apa munkahelyének elvesztése, kiadások váratlan (gyógyszer, nem tervezett költségek) megugrása, stb. Ráadásul megtakarítás nincs. Sokan mondják, hogy anyagiak nélkül minek vágnak bele a gyerek projektbe, de azzal a "pénzesek" sem számolnak, hogy a dolgok időközben is megváltozhatnak. Azért meg nem mondhatjuk azt, hogy igaz, hogy most minden rendben, de inkább mégsem szülök, mert ha ez és ez lesz, akkor bajban leszünk. Aki került hasonló helyzetbe, az hogyan oldotta meg? Min spórolt? Anya előbb visszament dolgozni? A gyakorlatban mit tettetek/tesztek? A jó családi légkört hogyan tartjátok fenn? Értem ez alatt, hogy a gyerekek lehetőleg ebből ne vegyenek észre semmit és a párotokkal sem veszekedtek az anyagiakon, hanem igyekeztek boldogok lenni a körülmények ellenére is? Köszönöm mindenkinek az érdemi választ.
2012. jan. 15. 23:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
.
2012. jan. 15. 23:47
 2/11 anonim ***** válasza:

A kultúrán fogtam először-semmi újság, mozi, színház.

Majd a ruhán-kevesebb darab, turkáló...stb.

Később a fodrászhoz menés is ritkult, majd a kaján...ott nehéz, de lehet.

:)

2012. jan. 16. 00:25
 3/11 anonim ***** válasza:
Ja, a légkör???Jó a humorérzékünk-meg az alkalmazkodó képességünk-nincs nyavajgás...igyekszünk...és egyszer könnyebb lesz.
2012. jan. 16. 00:28
 4/11 anonim ***** válasza:
Mi pontosan így jártunk. Hát,igen a sok nagyszájú nem számol azzal,h. Akár egy betegség is közbejöhet és hamar elmegy ám a félretett pénz ha nincs utánpótlás! Mi már mindenről lemondtunk szinte csak kaját veszünk meg rezsit fizetünk meg persze a hiteleket de nagyon nehéz. A bankoknál ahol van hitelünk kértünk fizetési könnyítést de még így is alig bírjuk, nem is tudom mi lesz. Bízunk a tavaszban,h. A férjem talál újra teljes munkaidős állást. Ja, meg én is dolgoztam itthon amíg bírtam a nagy mellett,kb. 8hónapot (babahordozókat varrtam és eladtam a teszveszen) de már nem tudom csinálni mert elvileg tegnap kellett volna szülnöm a tesót. ŐT pl. Azért vállatuk be mert akkor még nem volt gond. Mire kiderült terhes vagyok, kiderült gond van de még akkor se gondoltuk,h. így elhúzódik. Hát így jártunk...
2012. jan. 16. 03:18
 5/11 anonim ***** válasza:

Hát én lehet,hogy le leszek pontozva, de félreteszünk. A lehető legtöbbet, amit tudunk.

Pont azért,hogy ha valamelyikünk elveszíti az állását, akkor egy darabig ki tudjuk húzni!

Meg nekünk a gyerek vállalásnál a jónak mondható anyagi körülmény az volt,hogy kitisztáztuk előtte a hitelünket. Több milliós hitelt nem is vettünk volna fel, de gyereket én speciel nem mertem volna rá vállalni sem.

Spórolni egyébként ha kellene, elsősorban magamon spórolnék. Nem lenne mozi, étterem, kávézgatás stb.

Ezután jönnének a háztartásbeli dolgok. Áram, telefonszámla stb.

2012. jan. 16. 08:05
 6/11 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti vagyok.

Nekünk 800.000.Ft volt félretéve. Azóta már 400.000. Minuszban vagyunk. Nem tart sokáig a félretett pénz ha 0 ft a bevétel, a számlák meg jönnek. Hitel nélkül meg nem lenne kb. semmink 30 meg 35 évesen. ÍGy legalább van lakásunk meg autónk ami szerintem nem luxus egyik sem.

2012. jan. 16. 09:48
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekünk saját vallakozaaunk van ahol igencsak hullámzó az éves forgalom a válság kezdete óta. Az első évben minden hónapban annyi mínuszban voltunk meg munka mellett is hog a szülők segítettek ki gyakran szerencsére ok tudtak. A másodikban meg olyan jó lett hogy úgy behoztuk magunkat hogy meg Anita éket is vissza tudtuk fizetni. Így most ez mar nem terhel de amit az első évben megtanultam spórolni azóta is tartom mert rájöttem arra is hogy menni pénz ment el feleslegesen. Akkor minden egyes forint koltest felirtunk és meglátszott a sok kidobott pénz. Most pl a havi nagybevasarlas helyett szinte naponta megyek így tényleg csak azt veszem meg ami kell. Ruhabol turizok vagy cserelunk barátokkal játékokat szinten. Rezsim nem igazán tudok spórolni, de pl mindig megnézem a telefonos tv-s szerződésmódosítás lehetőségeket ez is évente lehet kevesebb. Amit tudok akciósan veszek, mindenféle kupont
2012. jan. 16. 10:06
 8/11 anonim ***** válasza:
Remélem ez nem lesz így soha,40 évesek vagyunk,2 gyerek van.Saját ház,2 autó,szerencsére semmi hitelünk nincs,és megtakarításunk is van.Magánzók vagyunk mindketten(ami mindig is rejtett veszélyt magába),és mi úgy csináltuk,hogy amikor sok melója volt a páromnak az ő összes keresetét eltettük(miután a rezsit kifizettük).Vagy,amikor GYED-en,GYES-en voltam a kicsivel,azt a pénzt is eltettük,mivel "nem volt rá szükség".A párom most nem dolgozik-generálkivitelező,majd csak tavasszal indulnak a munkák(ha lesznek megrendelők),nekem viszont-pénzügyi területen vagyok-folymatosan van munkám.Közös kasszán vagyunk,de mi úgy csináljuk,hogy a rezsit az ő keresetéből,a kaját,pipere cuccokat az enyémből,a nagyobb kiadásokat-nyaralás,ruha,cipő,ajándékok-a közösből fizetjük(mert a maradékot összerakjuk)
2012. jan. 16. 10:16
 9/11 anonim ***** válasza:

Szerencsére mi is úgy vágtunk bele a babázásba, hogy volt/van félretett pénzünk. De én előre gondolkozom :)

Van konyhakertünk, sok mindent meg lehet termelni. Szelektíven gyűjtöm a hulladékot: nálunk van szelektíves házhozjáró szemétgyűjtés, van komposztálóm, így a kukadíjon is tudok spórolni. Átlag évente átnézem a szolgáltatók ajánlatait. Amikor Pesten laktunk, ezzel több ezer forintokat tudtam spórolni, most vidéken lakunk itt nem nagyon van választék :)

Váratlan eü. kiadás: évek óta gyűlik EP-n a pénz, havonta akkor is rakunk félre rá, ha nem betegek a gyerekek (állami támogatás is van rajta).

Kaján és életvitelen rengeteget lehet spórolni. Akciós nagybevásárlások (a 149 Ft-os liszt nem kér enni kamrában), nem vesszük a könyveket, hanem könyvtárba járunk. Heti menütervezés, bevásárlólistás vásárlás. Egyes vegyszerek elhagyása: pl. öblítő helyett ecet + illóolaj. Egy hete már mosódióval és oxigénes folteltávolítóval mosok, még csak próbaképp, ha beválik, sokat meg fogok spórolni a mosáson. Utána a hamulúg-ot akarom kipróbálni. Ha csak a felmosáson tudok rajta spórolni, már megéri.

Szintén mostanában kezdtem magokat csíráztatni. Olcsó, jó, finom, vitaminban gazdag.

Extra kiadás, de nem tudok lemondani róla: az az ásványvíz, nagyon szörpösök vagyunk, de szörpöt én magam is főzök be (vannak gyümölcsfáink).

Ajándékozások: főleg magam gyártom őket (nagy a család, minden hónapban van valakinek valamilye).

Én ezeken spórolok.

2012. jan. 16. 11:07
 10/11 anonim ***** válasza:

Én most járok ebben a cipőben! A férjem febr. 1-től munkanélküli lesz, én gyeden az 1 évessel és van még mellette egy 3,5 éves! Hát nem veszítjük el az optimizmusunkat, attól, hogy egymást piszkáljuk megállás nélkül senkinek nem lesz jobb, így mindent megbeszélünk, és teljesen nyugodt légkörben élünk.

Mi annó, úgy vágtunk bele a gyerekvállalásba, hogy házunk volt, igaz hitellel, de röhögve fizettük, és megtakarításunk is volt bőven. Volt céges autó, saját autó, félévente prémium, amit tudtunk félre tettünk. Mikor beütött a válság, a férjem cége egyre lejjebb süllyedt, elvettek mindent,a végén mi tankoltuk a céges kocsit, mi fizettük a céges telefonszámlát, máshova nem tudott menni, mert nem volt meló (építőipar, ami még most is haldoklik), végül csődbe ment a cég.

A megatakarítás szépen elfogyott, a röhögve fizetett hitelünk több, mint a duplája (lehet itt mondani, hogy de hát aláírtuk a kockázatot, de hát ekkora ingadozásra senki nem számított, mielőtt hitelt vettünk fel, több pénzügyi tanácsadóval is beszéltünk, biztosa aratunk menni, hát benéztük), a fizetésem évek óta befagyasztva, gyedem csökkent, nem sorolom.

Most az a szerencsénk, hogy legalább a végkielégítést kifizették, abból elleszünk 3 hónapig, meg még van 1-2 havi pénzünk amihez tudunk nyúlni, addig meg csak lesz valami meló, bár most semmi a láthatáron, még csak annyit sem írnak vissza a beadott önéletrajzra, hogy köszönjük, november óta kb 50 helyre küldte, egy darab visszajelzés sem érkezett!

Most úgy spórolunk, hogy csak kaját veszünk. Gyerekeknek most nem kell semmi, ruha cipő van tavaszig, úgyhogy másra nem költünk. Eddig sem éltünk nagy lábon, de minden hónapban kihúztuk, most kicsit még összébb húzzuk a nadrágszíjat! nekem nem esik nehezemre, tinikoromban volt, hogy egy fizetésből éltünk, és mégis itt vagyok!

Fel a fejjel! Attól nem lesz, jobb, ha egész nap az orrodat lógatod!

2012. jan. 16. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!