GYED, TGYÁS - akkor most hogy is van ha megint babát szeretnénk? Mi alapján számolják?
Figyelt kérdés
Most 7 hós a babám. Ha újra babát szeretnénk, mielőtt visszamennék dolgozni, akkor a TGYÁS és a GYED számítása a jelenlegi "juttatások" alapján fog megtörténni? Tehát lényegében nem a korábbi keresetem számít, hanem hogy mennyit kaptam most a TGYÁS és GYED alatt?2009. máj. 25. 22:58
1/5 anonim válasza:
Szívesen leírnám ismét, de csak az elmúlt 20 percben te vagy kb. a 3., aki ezt kérdezi. Olvass vissza, már megírtuk.
2/5 anonim válasza:
Nem, egyik ellátás soha nem képezi egy másik ellátás alapját. Az tgyás illetve gyed összegéből sem számolnak átlagbért a következő baba utáni juttatásokhoz. Ha valaki gyeden, gyesb stb van és ezért a juttatások szempontjából irányadó időszakban nincs munkabére, így nem tudnak átlagbért sem számolni a szokásos módon. A juttatások összegét ilyenkor más módon állapítják meg. Az egyik verzió a minimálbér kétszeresének harmincad része. Ha valakinek a papír szerinti munkabére (az a bér, amivel eljöttél az első babával) kevesebb ennél az összegnél, akkor ez a bér lesz a juttatások alapja.
3/5 anonim válasza:
tényleg annyi ilyen kérdés volt már a mai nap. Ha most gyorsan teherbe esel, hogy ne kelljen dolgoznod, akkor marad minden úgy, mint eddig. Csak a 2010. április 30-a után szülőkre vonatkozik az új jogszabály, úgyh hajrá! Utána ha esetleg két gyerekkel nem vesznek vissza dolgozni, kérdezheted is, hogy mennyi munkanélkülit meg különböző segélyeket fogsz kapni!
Lehet lepontozni4
4/5 anonim válasza:
"A 2010. május elseje után születő gyerekek esetében két évre csökken a gyermekgondozási segély (gyes) időtartama, és a jelenlegi 180 helyett 365 nap biztosítási idő kell a gyermekgondozási díjhoz (gyed), valamint a 24 hétig járó terhességi-gyermekágyi segélyhez (tgyás), a hétfőn 199 igen, 164 nem szavazattal, 3 tartózkodással elfogadott törvénymódosítás szerint. A módosítás azt is tartalmazza, hogy jövőre nem emelkedik a családi pótlék összege, amely egygyermekes család esetén havi 12.200 forint, háromgyermekeseknél gyermekenként 16 ezer forint. A családi pótlék felső korhatárát 23 évről 20-ra csökkentik a törvény 2010. augusztus 31-től hatályba lépő rendelkezésével."
5/5 A kérdező kommentje:
Kedves 1. és 3. válaszoló! Ok, hogy voltak hasonló kérdések, de ha nem haragszol, azon túl, hogy mindegyik kérdésben szerepelt a GYED szó, teljesen másra kérdeztek rá, mint amire én kiváncsi vagyok. Így bocsi, de az oldal lényege ha jól sejtem, hogy Te a saját kérdésedre megkapd a választ, amennyiben más tud segítei. Tehát legközelebb is ki fogom írni a kérdést. ha úgy érzem, a korábbiak nem arra adtak választ...
2009. máj. 26. 07:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!