Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Távolodtál már el más anyukátó...

Távolodtál már el más anyukától azért mert anyagilag nem ugyanazon a szinten álltok?

Figyelt kérdés

Annyira rosszul érzem magam, biztos az én hibám, mert irigy vagyok. De van egy jó ismerősünk, egy korúak a gyerekek, szeretnek egymással játszani, mi is jóban voltunk/vagyunk. DE egyszerűen azt érzem hogy folyton próbálom felvenni a versenyt velük anyagilag holott nem tudom. És ettől egyre nagyobb a keserűség bennem. Arra jutottam hogy inkább nem keresem a társaságukat. De közben meg őrlődök mert a gyerekek azért nagy többségében szeretnek együtt játszani illetve ezen az elven csak hajszálra velünk megegyező anyagi helyzetűekkel barátkozzunk? Az milyen butaság már.

Minden beszélgetésben benne van hogy ő épp mit készül venni a gyerekeinek, meg mit fognak kérni a nagyszülőktől (náluk vannak nagyszülők, nálunk nincsenek) és jobbnál jobb játékokat kapnak és hoznak a gyerekek mikor találkozunk. Persze az én fiam kicsi még és nem érti neki miért nincs vagy miért nem kaphat annyi félét.(5 éves)

Bántó az is hogy ha szülinapjuk van, meghívnak minket is a kisfiúk zsúrjára, de amit mi viszünk arra szinte rá se néznek a gyerekek, hiszen valahogy már tudják hogy mi az ami drága értékes és mi az ami "gagyi" (3.5 és 5.5 évesek). Borzasztó rossz ezt átélni, de zsúrra mégse mehetünk üres kézzel. Anyuka nem érzékelteti ezt, mindig nagyon megköszöni amit viszünk stb. de a gyerekei szörnyűek etekintetben. Nem várom 3 és 5 éves gyerekektől hogy játsszák meg magukat, hogy mennyire örülnek. Csak magát a jelenséget tartom riasztónak és számomra tök cikinek.

A másik oldala meg az a dolognak hogy mindennap elmondom magamnak hogy nem attól lesznek okos értelmes és boldog gyerekek az enyémeim mert mindent megveszek nekik, de közben meg mégis elfog a keserűség hogy különféle fejlesztő játékokat, mesekönyveket, kreatív dolgokat, biciklit, autót stb.nem tudok nekik megvenni, mert csak alkalmakkor tudok vásárolni (szülinap névnap karácsony,gyereknap húsvét (de az csak jelzésszerű) ).

Úgy érzem tök rossz anya (szülők) vagyunk hogy nem tudunk minden egyes lehetőséget megadni a gyerekeknek. És igen irigy is vagyok, nem szép dolog tudom:( Hogy amikor a gyerekek valamit kitalálnak ami értelmes és jó program csak marha drága (bábszínház, koncert, fürdő, kalandpark,játszóház, korcsolyapálya) akkor egyből indulnak is nálunk ez elképzelhetetlen. Mit csináljak? Kérjem meg az anyukát hogy ne beszéljen ezekről?

2012. jan. 13. 12:42
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Ja ez a hol mennyi játék van dolog, hát ők is jártak már nálunk és a mi (hozzájuk képest) kevés játékunkat bizony hipp hopp megunták és unatkozni kezdtek feltűnően, meg kérdezték hogy a másik szobában van e a többi játék...mondtam nekik,hogy nem, nekünk ennyi van amennyit a gyerekszobában látnak. Erre így néztek szomorúan.

Na hát nem esik olyan jól.

2012. jan. 13. 13:13
 12/21 anonim ***** válasza:
Tőlem tartják a távolságot az anyukák, mert drága dolgaink vannak. Nem szoktam felvágni, de akinek kisgyereke van, tudja, hogy mi mennyibe kerül. Rossz érzés, amikor érzem, hogy nézik a babakocsit, a táskámat, a cipőnket, stb. Ez csak akkor probléma nekem, amikor jó az idő, és játszótérre megyünk. A köszönésemet se fogadják. Egyszer állt szóba velem egy anyuka, az lett a vége, hogy kiosztott, hogy bébiételt adok a gyerekemnek, nem pedig én főzöm, és a napi sport helyett főzzek...:)
2012. jan. 13. 13:20
 13/21 anonim ***** válasza:
Abszolút intelligencia kérdése, hogy a jómódú anyuka hogyan kezeli az emberi kapcsolatait és miként neveli a gyerekeit. Felőlem lehet egy anyuka módosabb, hordhat drága ruhát, de ne nézzen le másokat, ne beszéljen a pénzről és az általa szerezhető javakról, mert akkor simán csak ellenszenves lesz. Ha egy jómódú anyuka jófej és intelligens, akkor ez az egész pénz téma meg kisebbségi komplexus meg irigység fel sem merül!
2012. jan. 13. 13:26
 14/21 anonim ***** válasza:

Nagyon sokan jól látjátok a dolgokat, anyukának kellene a gyerekeit úgy nevelni,hogy a kicsinek, a nem annyira márkásnak is tudjon örülni.

Én is voltam hasonló helyzetben, mi voltunk épp a "gazdagok",átlagos fizetés mindkettőnknél, lakás de hitel van rajta, autó régi,de nincs rajta hitel. Nem költekezünk feleslegesen, de a lányomnak sok mindent megveszek- bébitaxi, fp játékok, stb...

Az utcabeli anyukától pont emiatt kezdtem el távolodni,mert nálunk becsöppent baba,nem törődnek vele, állandóan koszos, verekedős,értetlen gyerek. És a z enyém még meg se született,már azt hangoztatta,hogy milyen jó lesz,ha neki dogla vna, majd vigyázok a fiára, ahogy a lányom elkezdett nőni,szépítettük az udvart, homokozó,hinta,csúzda. És az votl a reakciója, de jó hogy vettetek,nekem legalább nem kell és próbálta mindennap legalább 3 órára lepasszolni. Hát mindneki saját magának szüli a gyereket foglalkozzon vele.

Szerencsére sikerült felszinessé tenni a kapcsolatot, áll egy köszönésből és hogy vagytok ból.

2012. jan. 13. 13:42
 15/21 anonim ***** válasza:

Én pont tegnap jártam így. :(

írtam egy sms-t a barátnőmnek, hogy jönnek e sétálni. Erre visszaírt, hogy nem, barátkozzak olyanokkal, akiknek hasonló anyagi helyzetük van, mint nekem, mert őt nem érdekli, hogy nekünk hány kocsink van, és mennyiért akarunk házat venni.

18 éve volt a barátnőm. Igaz, van különbség az anyagi helyzetünk között, de sosem dörgöltem semmit az orra alá, pláne, hogy nem az enyém a "vagyon", hanem a páromé, én csak bele csöppentem. Elmeséltem neki, hogy eladjuk a kocsit, és veszünk házat, meg hogy milyen jó, hogy páromnak van megrendelése, mert így tudunk gyűjteni, nem kell hitelt felvennünk. Soha nem mondta, hogy zavarja, soha nem mondta, hogy inkább ne mondjam neki. Sok problémát beszéltünk meg, együtt nőttünk fel, tudtunk mindent egymásról. Erre annyi gerinc sem volt benne, hogy legalább személyesen megmondja, hogy meg tudjuk beszélni. Bánt nagyon a dolog, mert ha szólt volna, hogy őt nem érdeklik ezek a dolgok, akkor szóba sem hozom előtte, csak hát megszoktam, hogy mi mindig mindent megbeszélünk.

Most ott tartunk, hogy 18 év után sms-ben elküldött a fenébe. :( Kedden még együtt vásárolgattunk, jó nagyot dumáltunk, csütörtökön meg... Azt sajnálom, hogy meg sem beszéltük a dolgot, elrendezte 12 éves módjára.

Én azt mondom, szólj neki, hogy téged ez nem érdekel, vagy hogy ne beszéljen róla neked többet. Én hálás lettem volna, hogyha időben szól nekem. :(

2012. jan. 13. 14:29
 16/21 A kérdező kommentje:

Sajnálom kedves utolsó :(( Ha szólok neki az is irigységként fog amúgy lejönni és van egy olyan érzésem hogy így is úgy is eltávolodunk.

Mondjuk ő nekem nem nagy barátnőm mint írtam, főleg 18 év az sok idő:(

2012. jan. 13. 14:33
 17/21 anonim ***** válasza:

A 15-ös válaszadó arra biztatott téged, hogy beszéld ezt meg a barátnőddel, és szólj neki, hogy téged ez zavar. Elutasítottad, pedig van ráció abban, amit írt.

Most már csak azt nem értem, miért ez volt a kérdésed utolsó mondata:

"Kérjem meg az anyukát hogy ne beszéljen ezekről?"

Milyen válaszra vársz?

2012. jan. 13. 14:37
 18/21 A kérdező kommentje:
Nem utasítottam el! Ezt hol olvastad?? Azt írtam : oké szólok én neki de ANNAK IS IRIGYSÉG szaga lesz...mert amúgy mégis mivel indokolható hogy nem szeretném ezt hallgatni egész beszélgetés alatt? Más indoka nem nagyon lehet ( a másik anyuka szemszögéből nézve).
2012. jan. 13. 14:40
 19/21 anonim ***** válasza:

Az attól függ, hogy adod elő neki. Én ezek után nem arra gondoltam, hogy de irigy a barátnőm, hanem arra, hogy mekkora hülye, önző idióta vagyok.

Persze miután esélyt sem kaptam tőle, és azt mondta hiányzik neki a régi vidéki lány, és hogy ki vagyok fordulva magamból, igazságtalannak és bunkónak tartottam. Bántja a lelkemet, hogy így intézett el egy ilyen hosszú barátságot, mintha ő tökéletes lenne és nem változott volna a közel 20 év alatt semmit. Sokszor megbántott beszólásokkal, a lányaink között 1 év van, és annyiszor tett csípős megjegyzéseket ránk. Mégsem szóltam, úgy voltam vele, nem ér annyit az egész, hogy összekapjunk, és oda a barátság. Úgy érzem mostmár, hogy ez nem is volt az. Vagy nem tudom. Ő volt az egyetlen gyerekkori barátnőm.

Ha nem vagytok olyan jóban, akkor hagyd a csudába az egészet, csak azért, mert a gyerekeitek jól elvannak, nektek nem kell feltétlenül. A gyerekek amúgy is találnak a játszón új barátokat. Én már nem fogok senkit a bizalmamba avatni, és nem beszélek inkább senkivel olyan közvetlenül, hogy "barátság" alakuljon ki közöttünk.

2012. jan. 13. 15:04
 20/21 A kérdező kommentje:

Sajnálom hogy ez alakult ki benned végül:(( Nem volt szép tőle.

Nekem a közeli jó barátainkkal ez a téma fel se merül ők se hozzák fel és mi se tételszerűen hogy mi mindent kapott a gyerek és kitől, csak ő sajna olyan messze laknak hogy a gyerekek konkrétan el is felejtik egymást mire újra találkozunk.

2012. jan. 13. 15:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!