Febr22 vagyok kiírva 1. babuval. Nov.3 megszűnt a munkaviszonyom, munkanélküli ellátást kaptam jan7-ig. Van 180 ledolgozott napom, most ellátásban nem részesülök, így nincs biztosításom. Jogosult vagyok t-gyásra és gyedre, vagy csak gyest kaphatok?
Uff. Hát ez nem túl jó valóban. De ahogy apósom szokta mondani, a kiömlött tejbe kár belesírni...
Nem vagyok szakember, de szerintem így csak GYESre vagy jogosult.
Amit lehetne villámgyorsan tenni, és menthető félig meddig a helyzet:
keresned kéne egy ismerőst, akinek cége van, és tudna Téged alkalmazni formailag. Vagyis státuszba vesz papíron. Természetesen nem dolgozol nála valóban, és arra az időre ami jan 7 és a szülés között lesz, Te fizeted ki a járulékokat magad után (papíron ő fizeti). Utána igényelhetsz TGYÁSt visszamenőleg a szülés előtt egy hónappaltól, tehát amit befizettél, az majdnem visszajön.
Azért kell, hogy ismerős vagy családtag legyen, mert ez nagy szívesség, a cégnek elég sok adminisztrációval jár, de megoldható.
Annyi, hogy utána sajnos a TGYÁS alatt felgyülemlett szabadságok utáni járulékot is be kell majd valamikor fizetned, de azt akár a gyerek 3 éves koráig kitolhatod.
Ha a gyereked 2 éves kora előtt születik újabb, akkor benne maradsz a verkliben tovább is...
Viszont én nem vagyok szakember, mindenképp kérdezz meg egy munkajogászt erről, akár valami fórumon...
Üdv: első
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!