2012-es évre mikor kell leadnom a családi adókedvezmény igénylését?
Dec. 28-a óta vagyok GYED-en. Előző évben (januárban voltam 91. napos terhes) igényeltem a 2011-es évre.
Viszont fogalmam sincs, hogy ez hogyan működik?! Újra kell igényelni minden évben vagy ez folyamatos, mint pl. a CSP, amit a gyermek X éves koráig kapok bizonyos feltétellel?
Ha számít valamit, akkor a
munkahelyem kifizetőhely. Ha kérem, ők csinálják az adót, de általában édesanyám csinálta eddig nekem a bevallást.
Mikor és milyen papírt kell kitölteni az igényléshez? Munkahelyemre juttassam el?
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
nem megy automatikusan
a munkahelyeddel kell intézni
Minden évben újra kell kérvényezni az igénylőlap leadásával (2011-ben is kértem már, és azóta nem változott nálunk semmi, mégis újra be kell adni).
Pont most intézem, az én munkahelyem (TB kifizetők ők is) jan. 13-ig kérte, hogy küldjük vissza a nyomtatványt. A nyomtatványt a cég küldte el nekem e-mailben, mivel én is gyeden vagyok jelenleg.
18-ig le kell adni. (Ha jól tudom, ezt az állambácsi határozta meg.)
Nálunk már adta a papírt a férjem munkahelye is, és szólt az enyém is.
Minél gyorsabban intézzétek el, mert mind a két cégnek ki kell töltenie.
Ez csodás...
köszi az infót!!!
Bocsánat, h nem a kérdésre válaszolok, de érdekelne, h honnan lehet letölteni a 2012-es igénylőlapot?
Köszönöm!
Innen lelehet!
Egyébként beszéltem a munkaüggyel, aki közölte, hogy már rég kiküldték az áruházba (ahol létszámilag vagyok) e-mail-on a nyilatkozatot, csak nekünk - akik GYED-TGYÁS- etc, vagyunk - basztak szólni az áruházban lévő adminosok..
Úgyhogy jöv7en már postán kell lennie azért, hogy januárra már számolják!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!