Családi adókedvezmény igénylés? Segítene aki ért hozzá?
A férjem munkaviszonya jan 2-vel megszűnt jelenleg a felmentési idejét tölti jan 31-ig, munka nincs kilátásban egyenlőre. Eddig ő vette igénybe az adókedvezményt.
Én gyeden vagyok. Ha most én igénylem meg, akkor év közben lehet ezen változtatni, ha ő elhelyezkedik, vagy akkor egész évben én fogom kapni?
Szia!
Mennyi a bruttó gyeded és fogod-e ebben az évben végig kapni?
én úgy gondolom,hogy teljesen mindegy, hogy te vagy ő viszitek végig az évet, hisz pénzben az ugyan annyi
de biztos hogy lehet rajta változtatni ha szeretnétek
tavaly én is év közepe fele kezdtem el kérni
Majdnem max gyedet kapok, pár ezerrel kevesebb csak és nem tudom, hogy egész évben fogom-e kapni, elvileg szeptembertől megyek vissza dolgozni, de csak akkor ha a kicsit (Most tölti az 1 évet) felveszik bölcsibe. Ha nem veszik fel, maradok itthon.
Azt tudom, hogy év közben lehet igényelni, de hogy változtatni lehet-e rajta, ebben nem vagyok biztos.
Szia!
Mivel igénybe tudod venni teljes egészében az adókedvezményt és te vagy a biztos pont, hogy neked lesz egész évben jövedelmed, ezért célszerű neked megigényelni és nálad is hagyni!
Köszi!
Igen, közben sikerült a férjem széthulló cégénél utána kérdezni, én veszem igénybe, egyébként azt mondták lehet rajt változtatni év közben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!