Változik a gyed-em összege, ha most januártól megemelték a béremet?
Figyelt kérdés
a munkáltató emeli a bérünket, és érdekelne, hogy nekem is fog-e változni a gyed-em összege vagy nem? mivel az előző évi bérből számolják, 2010. áprilisban született a kisfiam, most áprilisban lejár a gyed, de addig is kapom-e az emelt fizetésem után? vagy hol tudok ennek utánajárni?kösz2012. jan. 12. 10:12
1/8 anonim válasza:
Nekem többször is emelték a béremet gyed alatt, de a gyedem összege egyszer sem emelkedett.
2/8 A kérdező kommentje:
kösz, erre voltam kíváncsi. gondoltam, hogy túl szép lenne, hogy igaz legyen, kicsit reménykedtem ugyan, de logikus, hogy nem számolgatják újra. ilyenkor a kiesett rész teljesen elveszik vagy a későbbiekben megkapom vhogy?
2012. jan. 12. 10:20
3/8 anonim válasza:
Amikor majd visszamész a céghez dolgozni, akkor majd az emelt bérből számolják a fizudat. De ha nem mész vissza, akkor bukta. Megy a levesbe.
4/8 A kérdező kommentje:
oks, megyek vissza áprilisban, mikor lejár a gyed, akkor kiveszem a szabikat, és már az emelt bérem után kapom a fizut. viszont az emelés januártól jár, azaz az elkövetkező 3 hónapban olyan, mintha nem is emeltek volna, tehát elveszik a különbözeti összeg, ami nem kevés.
2012. jan. 12. 10:24
5/8 anonim válasza:
ez attól függ, mennyit kerestél eddig és mennyit a béremelés után. Ha max gyedet kaptál, emelhetik a csillagos égig a max gyed sajna akkor sem változik.
6/8 A kérdező kommentje:
nincs max gyedem, bár lenne... :D
2012. jan. 12. 11:06
7/8 anonim válasza:
akkor meg simán változik a gyeded. (habár az adójóváírás megszüntetésével, még így valószínű hogy kevesebbet kapsz, mint tavaly.) Nézd meg egy kalkulátorral mennyi a változás. [link]
8/8 A kérdező kommentje:
megnéztem a kalkulátorral, kicsit magasabbra jön ki a nettó gyedem, mint eddig, viszont bizonytalan vagyok azt illetően, hogy az előző évi bért nézik-e.
a legtisztább, megkérdezem a munkaügyön a dolgot, az a biztos. ha megtudok vmit, szólni fogok nektek is. köszönöm az eddigi segítséget!
2012. jan. 12. 20:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!