Két hónap múlva lejár a gyesem, ha addig nem jön össze a munka kaphatok munkanélküli ellátást?
Több állásinterjún már túl vagyok,és nem túl rózsás a kilátás.Fel kell készülnöm a "b" verzióra is,mi van ha mégsem jön ez nekem össze áprilisig,akkor megy a fiam oviba.Folyamatos munkaviszonyom volt,szülés előtt 210e ft bejelentett bérem,a max. gyed-et kaptam.Valahol azt olvastam,már most jobb ha regisztrálok,valaki azt írja várjam meg a gyes megszüntető határozatot.Egyáltalán milyen papírok szükségesek a járadék megállapításához,és főleg jogosult vagyok e rá,kb mekkora lehet az összeg?
Előre is köszönöm a válaszokat!
A többi vagyok :)
A 90 napos szöveg azoknak van, akik maguk kezdeményezik a munkaviszonyuk megszűnését. Azok 90 napig nem kaphatnak (kvázi büntiből) ellátást.
A fontos az, hogy ne legyen kiesés az ellátások között, a munkanélkülit utólag nem lehet igényelni, csak aznaptól jár, amikor bejelentkezel a kp-ba. Annak még érdemes utánanézni, hogy elég-e a gyes lemondó levél, vagy meg kell várni a gyes folyósítást megszüntető határozatot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!