Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek most valóban...

Mi a véleményetek most valóban olyan rossz a helyzet hogy ne vállaljon senki gyereket mert egyre rosszabb helyzetben van M. o és államcsőd lesz?

Figyelt kérdés

Ha elértéktelenedik a forint és a fizetésünk mit sem fog érni és érdemesebb lesz lelépni külföldre stb. az mit csinál majd akinek 2-3 gyereke van? Borzasztóan félek aggódok, olvasva a híreket.2 gyerekem van, a harmadikat várjuk akit már nem terveztünk (spirálom volt) és iszonyatosan félek, mi lesz velünk 3 gyerekkel, megtakarításunk zéró, eddig is úgy éltünk hogy minden hónap végén kb. 10 ezer ft-unk volt (van) pedig a férjem tisztességesen dolgozik, 2 helyen is és én gyedet kapok.

Szóval ha itt eldurvulnak a dolgok akkor mit csinálunk? Semmi egyéb bevételünk a fizetésünkön kívül segítségünk sincs, szüleink nincsenek. Ti nem szoktatok ilyesmire gondolni? A férjem szerint túl van ez az egész parázva meg pánikkeltés stb. de lehet csak azért mondja hogy engem nyugtasson.

2012. jan. 10. 09:14
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Azért adnak erőt a szavaitok még így ismeretlenül is.
2012. jan. 10. 10:14
 12/20 anonim ***** válasza:

Nekem tavaly volt az első próbálgatásom, már ami a kertet illeti.

Én nem vagyok egy hú, de bio anyuka, de mivel a lányaim időnként kanállal lapátolták bele a földet a szájukba, így én abszolút nem használtam vegyszert. Egész jó lett minden, ami meg kevésbé lett jó, arra majd legközelebb jobban figyelek :) Van komposztálónk, ami egyrészt jó a termőföldnek, másrészt a kisebb méretű kuka elég, így olcsóbb a szemétszállítás is. Letermett gombatrágyát hozunk egy gombatermesztőtől (tavaly még ingyen volt), talajjavítás céljából, így erre sem költeni.

Ezt a könyvet ajánlom figyelmedbe:

[link]

Olvass utána egy kicsit a növénytársításnak, biopermetezésnek (pl. tormalevél áztatott vize szinte minden ellen jó), kérdezgess öreg néniket/bácsikat, hogy ők hogyan csinálják.

Remélem a kerthez is adtam némi újult erőt :)

Ja, újult erő. Így télen a legjobb vitaminforrás a csíráztatott magok, pl. retekmag: pár nap alatt kicsírázik, vajas kenyérre szórva egyszerűen mennyei. Még csak csíráztató tál sem kell hozzá, elég egy befőttesüveg, egy darab géz és egy befőttes gumi. Egyrészt olcsóbb, mint a vitamintabletta, meg a ki tudja honnan származó gyümölcs, másrészt a gyerekeknek is élmény, hogy ők készítik, nevelik és megeszik :)

A csíráztatásról itt:

[link]

A magokról:

[link]

2012. jan. 10. 10:38
 13/20 A kérdező kommentje:
nagyon köszi elmentettem ezeket!!!
2012. jan. 10. 10:41
 14/20 anonim ***** válasza:
Nagyon megértelek, én is rengeteget agyalok a jövőn... Nekünk ugyan csak egy gyerekünk van, de még mi sem éltünk ilyen szarul, mint most. Most jöttem haza a bevásárlásból, és megint csak elkeseredtem, hogy milyen nagyon drága lett minden. Én is próbálok nagyon spórolni, konyhakertet is csinálunk nyáron, sok gyümi is van, de azért nem könnyű így sem. Gyesen vagyok, sajnos nem is tudok visszamenni a volt munkahelyemre, mert nem tudom megoldani. Családi segítség nálunk sincs, csak magunkra számíthatunk. Most úgy látom, nem merünk bevállalni még egy gyereket. :(
2012. jan. 10. 11:34
 15/20 anonim ***** válasza:

Én nagyon becsüllek azért, mert megtartod a gyereket. Sajnos ha abortuszkérdés esik szóba, és leírom, hogy ellenzem, mindig 0 %-ot kapok itt a GYIK-on. Azt olvastam, hogy a lakosság 75 %-a abortuszpárti, ami nagyon elszomorít. Én is megtartanám.

Én is mondom a férjemnek, hogy kertészkedjünk. Kb. 800 m2-es kertünk van, nem túl nagy, de ha krumplival bevetjük, akkor azért egy télre kitart. Csak nálunk az a baj, hogy a főút mellett van, nincs hátsó utca. Szóval ha itt igazán baj lesz, éjjel úgyis ellopják a termést.

Nekem 2 gyerekem van, és nekem is mondogatják ismerőseim, hogy menjek ki. Diplomával takarítanak. Hát, én voltam babysitter Angliában, és tudom, hogy hogy éltek ezek az emberek. Nekem a 2 gyerekkel kéne egy tisztességes albérlet, óvoda, bölcsőde az ott is fizetős általában. Kizártnak tartom, hogy takarítással keressenek annyit az emberek, hogy egy normális színvonalon megéljenek a gyerekekkel. Mert amíg egyedül vagy bármilyen putri albérletben eléldegélsz egy darabig. De a gyerekekkel nem mindegy.

Bennem az tartja a lelket, hogy anyukámék 8-an voltak testvérek. A papám nem akart vigyázni. Nekik a komcsik 2-szer vették el a házukat, kellett az orosz tiszteknek. Mentek az utcára a gyerekekkel, senkit nem érdekelt, háromszor kezdték a 0-ról. Ha ők megéltek! (Bár nem tudom a mai világban hogy hozol össze pár év alatt egy lakást, de mindegy.)

Az államcsődben én sem hiszek, de az biztos, hogy egyre nehezebb lesz.

2012. jan. 10. 12:09
 16/20 A kérdező kommentje:

Jaj én annyira úgy érzem, nem vagyok elég erős ahhoz hogy ennyiszer újrakezdjem (mint ahogy írod a nagyszülőknél) .

Megtartottuk igen, mert egyrészt a férjem vallásos kicsit és úgy van vele hogy az abortusz bűn, másrészt ez a baba nem tehet semmiről sose lett volna szívem lemondani róla csak azért mert esetleg a kényelmes életünket felborítja vagy mert nekem több fáradságomba kerül és még több pénzembe.

2012. jan. 10. 12:13
 17/20 anonim ***** válasza:
szia! Lehet, hogy úgy tűnik, külföldiként osztani akarom az észt, pedig távol áll tőlem! Csak azért írok, mert én romániai vagyok, ott élek, ahol a magyar lakosság nagy része azt hiszi, vademberek laknak és nincstelenség uralkodik. Lenézik Romániát és sokan(tisztelet a kivételnek) rácsodálkoznak arra, hogy ez meg az van nálunk is. Bevallom, ha mész az utcán nálunk egy faluban és Mo-on, ég és föld a különbség a házak, a falvak, települések infrastruktúrája között. Románia szegényebb (attól eltekintve hogy most Mo. befürdött a svájci frankkal), és mindíg szegényebb is lesz minden körülmények között, mint Mo. DE: itt is meg lehet élni, lehet gyereket tervezni, akár többet is. Lehetőségek vannak, ki kell őket aknázni. Soha eszembe nem jutott csak azért nem tervezni gyereket, mert jaj, mi lesz az országgal, jön a globális felmelegedés, vagy 2012-ben a világvége és még sorolhatnám. Talán könnyen beszélek, a férjem egyetemet végzett vállalkozó, én is egyetemet végeztem. De mindketten a nincstelenségből kezdtük. Gürizünk, dolgozunk szakadásig, de örülünk az utolsó botmixernek is, amit magunknak veszünk. Úgy érzem, fel tudnánk állni a nulláról is (bár alapjában is optimista vagyok). Szó nélkül vállaltuk a második babát, és nincs kizárva, hogy harmadik is lesz. Ha itt meg lehet élni és lehet jövőt tervezni, akkor Mo-on is.
2012. jan. 10. 12:57
 18/20 anonim ***** válasza:

Kicsit off, de esetleg a kertezéshez jól jöhet:

[link]

minden benne van, nagyon hasznos!

2012. jan. 11. 08:53
 19/20 A kérdező kommentje:
Hú köszi, beleásom magam ezekbe most!!
2012. jan. 11. 09:11
 20/20 anonim ***** válasza:
Én ilyesmivel már nem foglalkozom, hogy mi lesz ha államcsőd lesz. Ha úgy alakul, kimegyünk külföldre élni és dolgozni. Nálunk nem is az a kérdés, hogy jöjjön-e a kistesó, hanem az, hogy mikor jön már össze végre. Sajnos az évek csak múlnak, a kétcsíkos teszt meg sehol.
2012. febr. 21. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!