Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kirúghatnak terhesség alatt?

Kirúghatnak terhesség alatt?

Figyelt kérdés

10 hetes terhes vagyok, a főnökeimnek és a kolléganőimnek még nem jelentettem be a nagy hírt. Kb a 12. hétig szeretnék várni. Igazából az érdekelne, hogy pl holnap jogukban áll felmondani nekem úgy hogy ők még nem tudják hogy terhes vagyok? (nem fenyeget ez a hír, csak kíváncsi vagyok).

Köszönöm

2009. máj. 24. 19:37
 1/10 anonim ***** válasza:
25%
Igen. Ha nem tudják, felmondhatnak. Van már kiskönyved? Az sem árt ha van.
2009. máj. 24. 19:42
 2/10 anonim ***** válasza:
96%

Nem

Igazából az utolsó menzesz első napjától védve vagy, mert terhes vagy. Jó persze viccesen hangzik, mert akkor nőknek sose lehetne felmondani, így onnnatól védve vagy, hogy van egy orvosi igazolásod Terhesség bizonyított.

Így ha holnap reggel esetleg fel akarnának mondani, neked nem szabad semmit sem aláírni, elég ha az orruk alá teszed a leleted.

2009. máj. 24. 19:43
 3/10 anonim ***** válasza:
96%
a terhességről nem tudás nem mentesíti az alkalmazót, amennyiben orvosi lelettel tudja abban a pillanatban bizonyítani az alkalmazott, terhes, védve van.
2009. máj. 24. 19:45
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. MÉg nincs kiskönyvem, holnap megyek a leleteimért az orvoshoz, és utánna a védőnőhöz.
2009. máj. 24. 19:47
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Én utánajártam, jogászokat, stb.

Nem rúghat ki akor sem, ha nem tudja, hogy terhes vgay. Vagyis kirúghta, mivel nem tudja, de szólni kell akkor neki, amikor ki akar rúgni, hogy ne tegye, mert terhes vagy. Ha mégis kirúg, a bíróság simán visszahelyez és addigis fizetheti a béredet visszamenőleg.

A terhesség ténye védelmet ad, még ha nem is azért rúgna ki, mert terhes vagy és akkor is, ha nem tud róla.

2009. máj. 24. 20:32
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, az előző vagyok. Nem vagyok diszgráfiás, csak gyorsan gépeltem...
2009. máj. 24. 20:33
 7/10 anonim ***** válasza:
De már sokadszor írom, hogy aki bérelt munkaerő, azt kitehetik terhesen is. Túl sokan dolgoznak így ahhoz, hogy csak úgy elmenjünk ez mellett, ezt nem árt tudni. A legtöbb multinál így dolgoznak az alkalmazottak.
2009. máj. 25. 11:43
 8/10 anonim ***** válasza:
Határozott idejű szerződésem volt, engem most rúgtak ki, mert a személyzeti igazgató megtudta, hogy terhesség miatt vagyok otthon. Kiskönyvem van, volt már vetélésem, így veszélyeztetett terhes is vagyok ráadásként. De nem hagyom ennyiben, mert szerintem nem jogos. Ráadásul az állandó lakcímemre küldtek ki erről papírt, nem az albérletbe, így már napok óta kivagyok rúgva, csak épp nem tudtam róla... Állítólag a cég érdekeit szem előtt tartva döntött így. Nem egy családbarát cég...
2010. jún. 1. 08:35
 9/10 anonim ***** válasza:

előző vagyok

én is multinál melóztam, de nálunk kb. 5 ember feladatára jut 2 alkalmazott... persze inkább diákokat vesznek fel, hogy pótolják a kiesett embereket.

de most ez a pár válasz engem is jobb kedvre derített:)

az sem számít, ha határozott időre vettek fel?

2010. jún. 1. 08:39
 10/10 anonim ***** válasza:

Természetesen a határozott idejű kismamát sem rúghatják ki, amig él a szerződése. DE: egyszerűen lejár a szerződésed, amit nem köteles megújitani és nem is fog, ha terhes vagy. Tehát ha lejárt a szerződésed és nem újitja meg, az teljesen jogszerű, az ellen perelni se tudsz.

Szóval ha pl. egy éves szerződésed volt, ami nem járt le, akkor az egy évet végig kell dolgozni és nekik végig fizetni, nem tud kitenni. De ha lejárt a szerződésed, akkor tuti nem kapsz újat és nem tudsz mit tenni.

2010. jún. 1. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!