Ugye nem vehetik el a gyerekemet?
Holnapra terveztem, hogy elmegyek a családsegítőhöz. Nagyon vacilálok, mert félek attól, hogy mivel nem tudok megfelelő életkörülményt biztosítani a lányomnak, ezért értesítik a gyàmhivatalt.
Ugye ilyet nem csinálnak?
Aki volt már ilyen helyen, kérlek osszátok meg a tapasztalataitokat! Köszi!
Milyen körülmények között éltek?
Egyébként van egy kitétel, miszerint csupán anyagi okok miatt nem szakítanak szét családokat.
Csak hallottam, hogy egy kisebbségi családnál addig vették el a gyerekeket, amíg nem rendezték a "lakást", kaptak határidőt, hogy meddig kell megtenniük.
Amúgy ha nehéz helyzetben vagytok, pl kevés pénz marad kajára, akkor abban egy ideig sztem tudnak segíteni, esetleg ruhanemüvel.
Az nagyon a végső eset, hogy kiemeljék a gyereket a családból. Komolyan. A céljuk az, hogy elősegítsék a gyerek családban nevelkedését. Ha együttműködő vagy, kétlem, hogy ez akár a későbbiekben megtörténne (persze nem ismerem a körülményeiteket, úgyhogy az én szavam nem garancia semmire, meg látatlanban én se mondanék semmit, ami biztos).
Ha segítségre van szükséged, menj el nyugodtan a családsegítőbe, nem céljuk, hogy a gyerekedet elvegyék tőled.
De ha valami konkrétumot írnál, jobban látnánk, mi a probléma (ha gondolod, akár privátban is).
egy leendő szociális munkás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!