Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vaterázó/teszveszes anyukák!...

Vaterázó/teszveszes anyukák! Ti hogyan oldjátok meg az eladott dolgok átadását ha házhoz jönnek érte, így télen, kicsi gyermek mellett?

Figyelt kérdés

Lányom 22 hónapos, öntudatos, elég akaratos és bátor gyermek. Kertes házban lakunk, messze a lakás bejárata a kaputól és rá sem lehet látni. Ha jön valaki, mindig ráfekszik a csengőre, hiába igyekszem, mégis 2-3 csengetés alatt nem úszom meg. Így persze nincs idő a lányomat is felöltöztetni, kivinni magammal, kénytelen vagyok egyedül bent hagyni a lakásban percekre. Járóka már nincs, csak az etetőszék amibe be tudnám kötni, de abban sem merném itt hagyni.

Múltkor valahogy belülről bezárta az ajtót kulccsal a lányom, szerencsére bent voltunk, de megijedtem, mi lett volna ha épp kint vagyok? Meg befelé nyílik az ajtónk, többször volt már, hogy nem tudtam visszajönni tőle, mert ott toporgott, és nem értette, hogy ha hátrébb megy, csak akkor tudom kinyitni az ajtót.

Behozni meg nem akarom a vevőt, semmi keresnivalója a lakásunkban, ráadásul hozzák a lábukon a sarat is:(

Ti hogy csináljátok? Mondjam azt, hogy csak este jöhetnek amikor már a férjem is itthon van és tud vigyázni a gyerekre? talán ez a legkézenfekvőbb, vagy álljanak kint, míg a lányomra csizmát, sapkát, kabátot húzok, de az meg egy tortúra, meg utána nem akar bejönni.

2012. jan. 3. 14:59
 1/6 anonim ***** válasza:
Próbálj meg olyan időpontot megbeszélni, amikor sétálni mész a gyerekkel.
2012. jan. 3. 15:10
 2/6 anonim ***** válasza:

Én egy viszonylag zárt lakóparkban lakom, de még ide se hívom be a vevőt. 2 alkalom volt eddig, amikor a pihenőszéket vitték el (anyukám itt volt), meg amikor a nappaliból vették meg a nagy sarokkanapét. :)

Én mindig kihívom a mellettünk lévő Lidl-höz, vagy Penny-hez az embereket, délelőtt általában, amikor sétálunk. Vagy akkor találkozhatunk délután, ha a párom itthon van.

Valóban semmi keresnivalójuk a lakásban, én se szeretem.

Próbáld meg így megoldani, a gyereket soha ne hagyd egyedül, még bekötve sem. Alkalmazkodjanak hozzád, mindent meg lehet beszélni, és tapasztalatom szerint rugalmasak, megértőek az emberek.

2012. jan. 3. 15:17
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
telefonszám és legyen szíves 5-10perccel előtte csörögni,a másik meg,h én simán beengedném szerencsétlen vevőt a lakásba,ha már eljött a cuccért..
2012. jan. 3. 15:19
 4/6 anonim ***** válasza:
Előszedném a járókát. Beletenném abba, ha ordít, akkor addig ordít. Egyébként én ráadom a kabátot és ölbe viszem ki.
2012. jan. 3. 15:31
 5/6 anonim ***** válasza:

1. vagyok. Amúgy eddig engem is beengedtek mindenhová, bár én vevőként nagyon nem szeretek lakásra menni. Úgyhogy szerintem a legjobb megoldás, ha konkrétan megbeszéled valami ismertebb bolt, hely előtt a találkát.

Ha hozzánk vásárló jön, én lemegyek, mivel fentről nem tudom beengedni, a gyerek addig itthon marad. (Bár ő már nagyobb.)

2012. jan. 3. 15:34
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Járóka már nincs, eladtam, de el sem férne, mert a helyén játszósarok lett a lányomnak a nappaliban.

Az jó ötlet, hogy telefonáljanak előtte,de hiába kérem, egy csomóan sajnálják a pénzt, főleg az 1-10 Ft-os dolgok mellett. Az a baj velem, hogy én akarok örökké alkalmazkodni, de igazatok van, keményebb leszek és megmondom, hogy nincs bármikor jövetel, konkrét időpont lesz és kész.

Múltkor jött egy vevő, egy drága evőeszköz készletet vett meg, behívtam, hogy megnézhesse, megszámolhassa ha akarja, mégse a kapuban álljunk ( na meg a gyerekprobléma) és azt láttam, hogy egyfolytában vizslat körbe. Nagyon szar érzés volt, gyorsan ki is tessékeltem.

Közben megint itt volt egy hölgy, egy lámpát vitt el, szerencsémre hívott mobilon ,nem csöngetett, a lányom még alszik, így ez kipipálva, de nincs mindig ilyen szerencsém.

2012. jan. 3. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!