Hogy oldjátok meg a jézuskát, akkor ha szeneste családi vacsira kell menni?
Barátnöméknél van nagy rokonjárás 24-én mert mindegyik nagyszülö követeli hogy menjenek, nekik évekóta bevált, hogy 14-én reggel jön a jézuska. èjszaka a barátnöm kiéli kreativitását a fa diszítésében így reggelre minden késsz van és délig van idejük élvezni a játékot.
25-e reggelt azért késönek tartanám, mert ugye közben az összes rokonnál megjön a jézuska és a tietek lesz az utolsó.
nálunk ez nem lesz gond, mert mi mindkét szülötöl messze lakunk és idén anyóséknál leszünk az egész ünnepek alatt, így mintha otthon lennénk.
második vagyok,
nem gondoltál arra hogy anyósék jöjjenek hozzátok?
nekem már kicsit elegem van az évek során a sok utazásból, jön a kistesó, jövöre szeretném ha hozzánk jönnének, csak 500 km-t senki nem utazik pár napért, és mindkét nagyszülök aktívak, így dolgozniuk kell a két ünnep között.
Mi is 24-én megyünk anyósékhoz, de már ebédre is. Ezért nálunk 23-án este jön meg a Jézuska. A gyerekek nem ragaszkodnak 24-éhez :)
2 és 4 éves gyerekek anyukája
Nálunk mindig úgy volt gyerekkoromban is, hogy a fát együtt díszítettük a szüleimmel, (segítünk a Jézuskának, hogy neki legyen ideje az ajándékokkal eljutni mindenhova). Mi is ezt alkalmazzuk a kisfiammal. Nemrég töltötte a 3 évet. Már a tavaly nagy öröm volt számára és nagyon fontosnak érezte magát, hogy ő is segíteni tud Jézuskának. Ez 24-én délelőtt történik meg. Déli alvás alatt odapakoljuk az ajándékokat. Természetesen míg elalszik mi is lefekszünk apával, hogy ő azt lássa, hogy mindenki aludva várja. Kb. 15-15,30-kor ébred. Megnézzük az ajándékot, egy rövid ideig megtanulmányozzuk és kiválasztunk valami kisebb játékot, amit elviszünk a Nagyihoz is megmutatni. 17-kor indulhatunk a mamákhoz, ott is rövid az idő, úgyhogy majd a rokonlátogatás után, első napján, együtt játszunk, mindent hazahozunk a rokonoktól, egyben van minden ajándék és akkor nyugodtan elfoglalja az egész napot a közös játék, közös öröm.
Áldott ünnepet mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!