Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért akartok KÜLFÖLDRE...

Miért akartok KÜLFÖLDRE költözni? Miért akartok külföldön maradni (aki ott van)? Gyerekekkel.

Figyelt kérdés
NEM AKAROK provokatív lenni de tényleg érdekel ki miért gondolja azt hogy külföldön sokkal jobb lesz a helyzet mint otthon?Itt sincs kolbászból a kerítés. Mi külföldön élünk két gyerekkel, férjemnek jól kereső munkája van mégis azon gondolkodunk haza kellene menni. Hiába keres jól nem tudunk házat venni, nagyon drága az óvoda az iskola. Nem beszélve arról, hogy vérre megy a küzdelem hogy bekerüljön a gyerek az oviba, iskolába és ne privátba kelljen menni mert azt már végképp nem tudnánk fizetni. Persze most jól megvagyunk többet engedhetünk meg magunknak mint otthon de mi van ha a gyerekek oktatását fizetni kell és ha tudánk venni egy házat annak a törlesztőjét is fizetni. Nagyon nehéz. Ismétlem nem provokálni akarok ezért normális válaszokat várok! Köszönöm.
2012. jan. 2. 17:06
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Köszi, mi Angliában élünk.
2012. jan. 2. 20:29
 12/26 anonim ***** válasza:

Angliában én sem élnék szívesen.

Mi Ausztriába tervezzük a kiköltözést.

Én már éltem ott régebben.

2 gyerekünk van.

Elég annyi, hogy csupán 3x annyival fogunk többet keresni, mint itthon. Ha már csak egy kicsit fogunk jobb életszínvonalon élni, már megéri kiköltözni, nem igaz?

2012. jan. 4. 09:46
 13/26 A kérdező kommentje:
Miért nem élnél Angliában?
2012. jan. 4. 10:05
 14/26 anonim ***** válasza:
70%

Én sem mennék haza, külföldön szültem. Lehet, hogy nehezebb az óvodai, iskolai elhelyezés, de mivel megtehetjük, így ezzel nincs gond. Mikor sok idő után nagy az izgalom, hogy hazautazunk, mindig csalódás a vége, és rájövünk, hogy nem szeretnénk már Mo.-n élni.

Viszont abban igazad van, hogy sokan a semmijükkel, gyerekkel a hátsó ülésen vágnak a nagyvilágnak, és azt gondolják, akkor most jó lesz, magasabb családi pótlék, több juttatás, majd a gyerekekből megélünk, meg apa majd dolgozik értünk egy gyárban, amiből fizetjük majd a kétszintes házat, stb. Ezt így tényleg nem lehet, sokan álomvilágban élnek.

De hogy minek saját lakás, nem értem. Nekünk Mo.-n van, életünk legnagyobb hibája volt követni a magyar felfogást, hogy muszáj saját lakás a családalapításhoz. Dehogy muszáj! Normális életszínvonal, anyagi helyzet, biztos munkahely kell, nem saját lakás.

2012. jan. 4. 10:26
 15/26 anonim ***** válasza:
Mert hozzám inkább a német mentalitás áll közel, az angol mentalitás nagyon messze áll tőlem.
2012. jan. 4. 10:39
 16/26 A kérdező kommentje:

Igen igazad van! De ha jobban belegondolok akkor az a törlesztő amit az albérletért fizetünk ugyanannyi (vagy kicsit hozzátéve) mintha hitelt vennenk fel egy házra és akkor a sajátom fizetem nem másét.

Máfelől meg minek verjem magam hitelbe külföldön ha otthon hitel nélkül tudnék házat venni? Nehéz mert ez elég összetett dolog kinek mi a fontosabb.

Várok még válaszokat!

2012. jan. 4. 10:48
 17/26 A kérdező kommentje:
Igen Ausztria jó, küzelebb is van csak nem tudunk németül. :S
2012. jan. 4. 10:51
 18/26 anonim ***** válasza:

Azért, mert itthon nem mostanában lesz jobba helyzet, és mindkettőnknek olyan szakmája van, ami most nem a legjobb. Én rendőr vagyok a férjem építőmérnök. Nekem 8 éve nem emelték fizetésem a kötelezőn kívül, annyit kapo csp-vel együtt, hogy betakarja törlesztőnket (120 ezer, ami egyébként 60 volt és röhögve kifizettük még 4 éve), a férjemnek most van felszámolás alatt a munkahelye és hónapok óta (mióta tudjuk, hogy megszűnik a cég) nem talál semmit, pedig Budapest mellett lakunk! Az ovi és bölcsihelyért itt is közelharc folyik, a szomszédom nagyobbik lányát pl úgy nem vették fel az oviba, hogy mindketten dolgoznak, a kicsit pedig elutasították a bölcsiből. Idéntől fizetős lesz a bölcsi, kb annyi lenne nekünk, mintha magánba íratnám a gyereket és az ovi is itt a legdrágább az egész országban.

A férjem külföldön a szakmájában kb 3-4× annyit keresne, mint itthon és esetleg látnám is, mert mostanában csak éjjel az ágyban veszem észre, hogy haza jött, reggel mire felkelek (1/2 7-kor)már nincs itthon. És közben hónapról hónapra élünk, teljes kilátástalanság. Akkor miért is kéne itthon maradni??? Mondjuk gőzöm sincs, hogy én mit fogok csinálni kinn, de ha konyhalánynak megyek akkor is többet kapok, mint itthon az állítólag jól fizetett szakmámmal. Amire egyébként az osztrák kollégák megkérdezték, hogy hetente kapok ennyit? Mert náluk egy úgynevezett "kisrendőr" ennyit kap egy hétre! 120 ezer!!!! forintot!!!!

Mi sem angliába mennénk és nem végleg. Mi Ausztriában szeretnénk menni és a határ közelében, még Magyarországon lakást bérelni. Anyukámék is közelebb lennének, így 250 km-re lakunk tőlük, úgy meg max 100 lenne. nem mindegy! A gyerekeknek sem kellene idegen országban tanulni, ha sikerülne a hatrától nem messze munkát találni a férjemnek, ők járhatnának Magyarországra, bölcsibe, oviba!

2012. jan. 4. 16:10
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Mi Angliaban elunk mar lassan 6 eve. 2 eve sikerult hazat vennunk es van gyerekunk is aki bolcsibe jar jelenleg. Igaz a hazat nehez volt megvenni mert kellett hozza egy alaptoke de mivel mindkettonknek jo munkja volt/van igy nem volt nehez felretenni. Hazzal mar nehezebb mert az alberletunk ha szabad irnom 550£ volt havonta + rezsi. A hazhitelunk 1000£ felett van + 149£ council tax + rezsi. Szoval ez mar meghaladja az 1500£-ot ami az en fizetesem. :( Ugyhogy marad a ferjem fizetese a bolcsodere (havi 730£) plusz 2 kocsi fentartasara (kell a ket kocsi a munkabajarashoz + bolcsihez maskent nem lehet megoldani) + kaja meg ruhazkodas, nyaralas es hazautazas neha a szulokhoz. Szoval nem egyszeru. Amit az allamtol kapunk az 80 font csaladi potlek havonta + 40 font tax credit. De meg igyis jobban elunk oszinten szolva mint otthon. :( A csaladi potlekhoz nem nyulunk, azt a fimanak tesszuk felre minden egyes honapba, hogy majd legyen a tanitatasara. 3 eves kortol 15 ora ingyen van a bolcsibe ugyhogy felszabadul nemi penz, az iskola meg ingyenes. Ha felszabadul a bolcsire koltott 730 font akkor tiszta jo lesz megint. De addig sajnos sok a kiadas. Decemberben van 13 havi fizetse a ferjemnek + bonusz. Nekem meg szinten van 3 havonta 200£ bonuszom ezeket megprobaljuk felretenni meg van, hogy sikerul nemit a fizetsbol is megmenteni de ez ritka. Ha nem kene a ket kocsi jobb lenne mert nekem a benzin elvisz majdnem 120 fontot havonta. :( De sajnos ez van. En szeretek itt elni, imadom a munkamat. Szerintem ez attol is fugg mennyit keres a csalad, milyen helyen eltek, milyen az ember munkaja stb. Sokszor szerencse kerdese. Senkit nem akarok megbantani de ha nekem is ejszakaznom kene vagy egy etterembe rohangalni fele ennyi fizetesert lehet en is mennek haza. Egy fizetsbol mi nem tudnank megelni itt sem.
2012. jan. 4. 16:49
 20/26 A kérdező kommentje:

Hú, hol tudtatok 550Ł-ért bérelni? Az nagyon olcsó. És a környéken vásároltatok vagy más fele mentetek? Mi is néztünk már neten házakat de elég drágák és a törlesztő is igen magas 2000Ł körül mozgott.

A bölcsi tényleg nagyon drága itt elképesztő mi pénzt lehúznak az emberről.

2012. jan. 4. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!