Muszáj kimennünk külföldre dolgozni gyerekekkel együtt. Milyen tanácsokkal tudsz ellátni?
Még sajnos nincs konkrétum.
Egyenlőre tervezés alatt van a folyamat.
Kilátástalan itthon, muszáj valamit lépni.
Ti mióta vagytok kinn? Gyerekkel együtt mentetek? Mit dolgoztok?
Írj, ha van kedved!
A gyerekek 5 és 3 évesek.
Én már dolgoztam 2004-től 2 évet Németo.ban vendéglátásban.
Csak közeben itthon megismerkedtem a férjemmel és jöttek a gyerekek.
Oda gyerekekkel nem lehetne visszamenni.
Valami kis panzióban lenne jó dolgozni, ahol a férjem felszolgálna én pedig szobalány is lehetnék, felváltva dolgoznánk, és így a gyerekek felügyelete is meg lenne oldva.
Nálunk is tervben van, csak még a diplomámat meg kell szereznem, az meg még 2 év. De utána Angliában szép fizetésre számíthatok a szakmámban, ráadásul jól el is lehet vele helyezkedni, ott ez hiányszakmának számít valamelyest.
Nálunk ez kicsit furán jön majd ki, mert itthon a fiam pont befejezi az ovit, amikor költözünk majd, viszont kint előbb kezdik az iskolát a gyerekek, szóval nem lesz olyan egyszerű a váltás, de biztos vagyok benne, hogy hamar megszokja majd.
Az biztos, hogy először gyerek nélkül megyek ki, amíg elintézem a lakhatást, munkát, au-pair is kell majd, amíg ő nincs, addig én sem tudok dolgozni, mert az iskolák nyitvatartása és a munkaidő nem igazán fedik egymást. Ehhez kell némi spórolt pénz, hogy az elején el tudjunk indulni, hiszen a lakbért ki kell fizetni (plusz ugye a kaució), gondolom még számos egyéb költség lesz az elején, az au-pairnek is kell fizetést adni már az elején is, meg repjegyet is küldeni neki, stb. Örülök neki, hogy már jóelőre elterveztem ezt a kiköltözést, így van rá két évem, hogy összeszedjem a szükséges pénzt. Ha a lakás, munkahely, iskola, au-pair le van rendezve, akkor jövök haza a gyerekért, és jön ki velem ő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!