Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Muszáj kimennünk külföldre...

Muszáj kimennünk külföldre dolgozni gyerekekkel együtt. Milyen tanácsokkal tudsz ellátni?

Figyelt kérdés
2011. júl. 7. 01:46
 1/10 Niburta ***** válasza:
Melyik országba mennétek?Mi Angliába jöttünk ki.
2011. júl. 7. 01:57
 2/10 A kérdező kommentje:

Még sajnos nincs konkrétum.

Egyenlőre tervezés alatt van a folyamat.

Kilátástalan itthon, muszáj valamit lépni.

Ti mióta vagytok kinn? Gyerekkel együtt mentetek? Mit dolgoztok?

Írj, ha van kedved!

2011. júl. 7. 02:00
 3/10 Niburta ***** válasza:
Párom öt éve van kinn, mi márciusban jöttünk. Fiam hét éves. Nyelvtudásotok teszi függővé, hogy hová érdemes.
2011. júl. 7. 02:03
 4/10 Niburta ***** válasza:
Mennem kell aludni. Ha van kérdésed, kérlek írj e-mail-t, szívesen válaszolok.
2011. júl. 7. 02:06
 5/10 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
Hány évesek?
2011. júl. 7. 02:26
 6/10 anonim ***** válasza:
mi is készülünk... A mi babánk 9 hónapos lesz, és ha a páromnak nem jön össze Ausztriában a határ mellett munka, akkor kénytelenek leszünk tovább menni, és akkor meg már nem éri meg naponta hazajönni. Ausztria vagy Németország ami szóba jöhet, mert angolul egyikőnk sem tud, én mondjuk egy nagyon picit. Nem mindegy, mekkorák a gyerekek. Egy kisebbel úgy gondolom, mindig könnyebb. Könnyebben alkalmazkodik, könnyebben tanulja a nyelvet, hiszen még az anyanyelvén is keveset tud. Érdemes először munkát találni, legalábbis az egyik félnek, aztán mehet a család is. Mert mi van, ha mégsem talál.. Persze egy jó nyelvtudással,szerintem biztos talál, ha még van egy/vagy több/ jó szakmája is. Érdemes tájékozódni az adott országról minden téren: iskolák, óvodák, családtámogatási rendszer, juttatások, orvosi ellátás, bérek, hogyan fogadják az "idegeneket"...stb. Nyelvekkel hogy álltok? Szakmák? Gyerekek mekkorák, beszélnek-e valamilyen idegen nyelvet? Sok sikert!
2011. júl. 7. 06:39
 7/10 A kérdező kommentje:

A gyerekek 5 és 3 évesek.

Én már dolgoztam 2004-től 2 évet Németo.ban vendéglátásban.

Csak közeben itthon megismerkedtem a férjemmel és jöttek a gyerekek.

2011. júl. 7. 08:09
 8/10 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok: akkor már van tapasztalatod. Esetleg oda nem tudsz megint kimenni? Vagy nincsenek régi ismerősök Németországból? Bár gondolom inkább a gyerekek miatt tetted föl a kérdést.
2011. júl. 7. 08:16
 9/10 A kérdező kommentje:

Oda gyerekekkel nem lehetne visszamenni.

Valami kis panzióban lenne jó dolgozni, ahol a férjem felszolgálna én pedig szobalány is lehetnék, felváltva dolgoznánk, és így a gyerekek felügyelete is meg lenne oldva.

2011. júl. 7. 08:27
 10/10 anonim ***** válasza:

Nálunk is tervben van, csak még a diplomámat meg kell szereznem, az meg még 2 év. De utána Angliában szép fizetésre számíthatok a szakmámban, ráadásul jól el is lehet vele helyezkedni, ott ez hiányszakmának számít valamelyest.

Nálunk ez kicsit furán jön majd ki, mert itthon a fiam pont befejezi az ovit, amikor költözünk majd, viszont kint előbb kezdik az iskolát a gyerekek, szóval nem lesz olyan egyszerű a váltás, de biztos vagyok benne, hogy hamar megszokja majd.

Az biztos, hogy először gyerek nélkül megyek ki, amíg elintézem a lakhatást, munkát, au-pair is kell majd, amíg ő nincs, addig én sem tudok dolgozni, mert az iskolák nyitvatartása és a munkaidő nem igazán fedik egymást. Ehhez kell némi spórolt pénz, hogy az elején el tudjunk indulni, hiszen a lakbért ki kell fizetni (plusz ugye a kaució), gondolom még számos egyéb költség lesz az elején, az au-pairnek is kell fizetést adni már az elején is, meg repjegyet is küldeni neki, stb. Örülök neki, hogy már jóelőre elterveztem ezt a kiköltözést, így van rá két évem, hogy összeszedjem a szükséges pénzt. Ha a lakás, munkahely, iskola, au-pair le van rendezve, akkor jövök haza a gyerekért, és jön ki velem ő is.

2011. júl. 7. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!