Mi alapján fogják számolni a GYEDemet?
Figyelt kérdés
2010 december 21.-én tudtam meg,hogy kismama vagyok azóta a szülésig augusztus 26-ig táppénzen voltam.Amióta megvan a bébi TGYÁS-t kapok a 2010-es évi jövedelmemből számolták ki.A TGYÁS január végén lejár utána kapom a gyedet.Azt is a 2010-es év jövedelméből számítják vagy már a 2011-es évből?2011. dec. 30. 15:45
1/3 anonim válasza:
Azt is a 2010-es évből fogják mert a táppènz meg a Tgyás is egy ellátás, igy abból nem számolhatnak.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!Ha a táppénzből számolnának nagyon rosszul járnék..:-P
2011. dec. 30. 20:27
3/3 anonim válasza:
A gyedet a 2011-es évet alapulvéve fogják megállapítani. MIvel abban az évben nem volt bérezett napod, mert táppénzen voltál nagyobbrészt, így ugyanaz a jövedelem lesz az alapja, mint ami a táppénznek volt.
Az meg, hogy az melyik jövedelem, attól függ, hogy december 21-én táppénzzel kezdtél-e, vagy betegszabival, és a táppénz csak 2011-ben indult.
Ha a táppénz már 2010-ben indult, akkor az a fura helyzet fog fennállni, hogy a 2009-es jövedelem lesz a gyeded alapja is, hiszen az volt a táppénzé is.
Ha viszont betegszabid még volt decemberben, és a táppénz csak januártól indult, akkor valóban a 2010-es jövedelem lesz az alapja, hiszen a táppénznek is az volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!