Hisztek a homeopátiás bogyókban?
nem, humbugnak tartom, az egyik divatos gyógymódnak, amiből jól meg lehet gazdagodni (mármint annak ,aki gyártja és eladja)
Nincs benne kimutatható hatóanyag, a vivőanyagon kívül, nem lehet bizonyítani a hatásosságát klinikai módszerekkel (kinek használ kinek nem, kb mint a placebo)
Szegény Samuel bele is halt a kísérleteibe, majd az elmúlt évtizedekig el is volt feledve ez a "tudomány", mígnem rájöttek, hogy ebben a világban az embereknek bármit el lehet adni, ha jó a reklámja.
Bocs, kicsit OFF leszek, de muszáj kiírnom magamból.
Hm, szeretnék hinni bennük. :) Ez most hülyén hangzik, de nekem az vette el tőlük a kedvemet, hogy elvittem a gyerekemen egy homeopata fül-orr-gégészhez (mivel igen untam már, hogy folyton a fülére húzódik a nátha, és nem gondolom egészségesnek az antibiotikumot hosszú távon), és hát az a nő elvette a kedvemet a további próbálkozásoktól. Ránk nézett, és közölte, hogy a gyerek egy „diktátor”, kvázi Hitlerhez hasonlította a személyiségét, amire feltétlenül ezt meg azt a bogyót kell szednie, akkor „jó gyerek” lesz belőle – mindezt úgy, hogy még le sem ültünk jóformán. És nem arról volt szó, hogy a gyerekem mondjuk hisztizett vagy bármi „szörnyű gaztettet” követett volna el eme perc alatt.
Nos, én ekkor fordultam ki ettől az orvostól, és fordultam el a homeopátiától. Mert nekem ne mondja senki, hogy egy perc alatt felmér egy embert, hogy milyen, és napi X db bogyóval majd „megjavítja”. Egyébként is, mi az, hogy valaki „jó” gyerek? Van egy ilyen séma, amibe bele kell gyömöszölni őket? (Halkan jegyzem meg, hogy semmi baj a gyerekem személyiségével… a fülével volt gond.)
Ugyanakkor nem vagyok ellene az „alternatív” gyógymódoknak, csak az ilyen, magukat omnipotensnek képzelő nagyon alternatív orvosoknak.
Mi próbáltunk sokfélét, de sajnos nem váltak be.
Próbáltunk fogzásra, hasfájásra is, de nem segített.
Off: 15-ös (14.55) válaszolótól kérdezném, hogy kinél volt, hogy hívják a dokit?
On: nekem is furcsa, hogy egy szinte hatóanyag nélküli dolog hogyan tud hatni, de már többször bebizonyult, hogy igenis van benne valami.
Az Oscillococcinum már többször is pikk-pakk kigyógyított minket az influenzából. Még a páromat is, aki amúgy kb. az első tüsszentésre antibiotikumot adna a gyerekeknek, tehát placebo hatásról nála szó sem lehetett!
Nekem pedig a 2. kisfiam születése után segítettek sokat a golyócskák. Az első után nagyon sok ideig tartott, míg helyrejöttem, pedig segítségem is volt. A másodiknál pedig 2 nap után olyan jól éreztem magam, hogy hihetetlen! Villámgyorsan regenerálódtam, így sokan el sem hitték, hogy alig 1 hete szültem és már vígan rohangálok, oviba hordom a nagyot, meg egyedül ellátom a 4 fős családot :)
Hiszek.Abban,hogy bármi segíthet amit bemesél magának az ember.:D
Ha nem lehet hatóanyagot kimutatni valamiben,akkor nincs benne. Ettől függetlenül az agy a legfőbb okozója mindenféle betegségnek,és ha el tudod hinni,hogy megyógyulsz,akkor meg is fogsz a placebohatás lévén.
Na de ehhez nem kell súlyos pénzeket elkölteni a golyókra, minden nap megiszol egy pohár gyógyító csapvizet,vagy 4 szem szőlőcukrot ..lényegesen olcsóbb placebo:D
Ha "normál"orvoshoz mész el és szedsz egy csomó gyógyszert akkor sem biztos, hogy meggyógyulsz. Mindennek több oldala van. Ezekben a gyógyszerekben információ van nem hatóanyag.
A legfontosabb a tapasztalt szakember.
Kedves off, találkoztam én már egyéb területén is bunkó orvossal, ne add fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!