Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hisztek a homeopátiás bogyókban?

Hisztek a homeopátiás bogyókban?

Figyelt kérdés
Én kicsit kétkedve váltom ki,mikor a doktornő felírja. Persze ad mellé normális gyógyszert is ha kell,de homeo mániás. Nektek szokott használni?

2011. dec. 30. 09:30
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
45%

nem, humbugnak tartom, az egyik divatos gyógymódnak, amiből jól meg lehet gazdagodni (mármint annak ,aki gyártja és eladja)

Nincs benne kimutatható hatóanyag, a vivőanyagon kívül, nem lehet bizonyítani a hatásosságát klinikai módszerekkel (kinek használ kinek nem, kb mint a placebo)

Szegény Samuel bele is halt a kísérleteibe, majd az elmúlt évtizedekig el is volt feledve ez a "tudomány", mígnem rájöttek, hogy ebben a világban az embereknek bármit el lehet adni, ha jó a reklámja.

2011. dec. 30. 14:01
 12/23 anonim ***** válasza:
Igen, hiszek, de mint már írták ez nem hit kérdés, ha jó orvoshoz mész akkor működik. Ez nem kuruzslás és pici baba fogzásán vagy nátháján miért ne segítsünk ezzel a szelíd gyógymóddal mint kemény antibiotikumokal.
2011. dec. 30. 14:07
 13/23 anonim ***** válasza:
Nekem az sem szimpatikus, hogy bemész a gyógyszertárba, és a magadnak kiválasztott csodabogyót megveszed. Mind egyforma, semmi különbség köztük, sok patikus azt sem tudja mit adjon, csak a homeo könyvet a kezedbe nyomja, hogy válaszd ki ami kell. És miért kerül mind ugyanannyiba? Nekem ez is fura.
2011. dec. 30. 14:35
 14/23 anonim ***** válasza:
Igen,hiszek benne, de nem mindenkinél válik be a hatás, ebben is hiszek. Nálunk eddig mindig mindenre bevált: szülés, szoptatás, fogzás, vérzés, stb..... kivéve egy nem vált be: férjemnek a parlagfű allergiára való, az sajnos nem jött be.
2011. dec. 30. 14:50
 15/23 anonim ***** válasza:

Bocs, kicsit OFF leszek, de muszáj kiírnom magamból.

Hm, szeretnék hinni bennük. :) Ez most hülyén hangzik, de nekem az vette el tőlük a kedvemet, hogy elvittem a gyerekemen egy homeopata fül-orr-gégészhez (mivel igen untam már, hogy folyton a fülére húzódik a nátha, és nem gondolom egészségesnek az antibiotikumot hosszú távon), és hát az a nő elvette a kedvemet a további próbálkozásoktól. Ránk nézett, és közölte, hogy a gyerek egy „diktátor”, kvázi Hitlerhez hasonlította a személyiségét, amire feltétlenül ezt meg azt a bogyót kell szednie, akkor „jó gyerek” lesz belőle – mindezt úgy, hogy még le sem ültünk jóformán. És nem arról volt szó, hogy a gyerekem mondjuk hisztizett vagy bármi „szörnyű gaztettet” követett volna el eme perc alatt.

Nos, én ekkor fordultam ki ettől az orvostól, és fordultam el a homeopátiától. Mert nekem ne mondja senki, hogy egy perc alatt felmér egy embert, hogy milyen, és napi X db bogyóval majd „megjavítja”. Egyébként is, mi az, hogy valaki „jó” gyerek? Van egy ilyen séma, amibe bele kell gyömöszölni őket? (Halkan jegyzem meg, hogy semmi baj a gyerekem személyiségével… a fülével volt gond.)

Ugyanakkor nem vagyok ellene az „alternatív” gyógymódoknak, csak az ilyen, magukat omnipotensnek képzelő nagyon alternatív orvosoknak.

2011. dec. 30. 14:55
 16/23 anonim ***** válasza:

Mi próbáltunk sokfélét, de sajnos nem váltak be.

Próbáltunk fogzásra, hasfájásra is, de nem segített.

2011. dec. 30. 14:57
 17/23 anonim ***** válasza:

Off: 15-ös (14.55) válaszolótól kérdezném, hogy kinél volt, hogy hívják a dokit?

On: nekem is furcsa, hogy egy szinte hatóanyag nélküli dolog hogyan tud hatni, de már többször bebizonyult, hogy igenis van benne valami.

Az Oscillococcinum már többször is pikk-pakk kigyógyított minket az influenzából. Még a páromat is, aki amúgy kb. az első tüsszentésre antibiotikumot adna a gyerekeknek, tehát placebo hatásról nála szó sem lehetett!

Nekem pedig a 2. kisfiam születése után segítettek sokat a golyócskák. Az első után nagyon sok ideig tartott, míg helyrejöttem, pedig segítségem is volt. A másodiknál pedig 2 nap után olyan jól éreztem magam, hogy hihetetlen! Villámgyorsan regenerálódtam, így sokan el sem hitték, hogy alig 1 hete szültem és már vígan rohangálok, oviba hordom a nagyot, meg egyedül ellátom a 4 fős családot :)

2011. dec. 30. 16:04
 18/23 anonim ***** válasza:
0%

Hiszek.Abban,hogy bármi segíthet amit bemesél magának az ember.:D

Ha nem lehet hatóanyagot kimutatni valamiben,akkor nincs benne. Ettől függetlenül az agy a legfőbb okozója mindenféle betegségnek,és ha el tudod hinni,hogy megyógyulsz,akkor meg is fogsz a placebohatás lévén.

Na de ehhez nem kell súlyos pénzeket elkölteni a golyókra, minden nap megiszol egy pohár gyógyító csapvizet,vagy 4 szem szőlőcukrot ..lényegesen olcsóbb placebo:D

2011. dec. 30. 16:14
 19/23 anonim ***** válasza:
42%
A homeopátiás orvosokról pedig,szerintem az egészségügy szégyene,hogy egy ember aki a gyógyításra és segítésre teszi fel az életét,ilyen humbukkal próbáljon hasznot kicsikarni a jóhiszemű betegekből.. tudom,ezért lepontozás jár,de így gondolom,ez privát vélemény természetesen.Mindnekinek szive joga eldönteni,mire költi el a pénzét.
2011. dec. 30. 16:16
 20/23 anonim ***** válasza:

Ha "normál"orvoshoz mész el és szedsz egy csomó gyógyszert akkor sem biztos, hogy meggyógyulsz. Mindennek több oldala van. Ezekben a gyógyszerekben információ van nem hatóanyag.

A legfontosabb a tapasztalt szakember.

Kedves off, találkoztam én már egyéb területén is bunkó orvossal, ne add fel.

2011. dec. 30. 20:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!