Hisztek a homeopátiás bogyókban?
Én a a terhesség korai szakaszában összeszedtem valami ronda vírust, jól belázasodtam tőle, akkor írt ki a háziorvosom Oscillococcinum-ot. Egy dobozzal beszedtem (6 fiola), aztán tovább nem szedtem semmit.
A lényeg, hogy pár napon belül megggyógyultam, hogy ettől-e vagy nem, azt nem tudom. Nekem is kissé vudu-íze van a dolognak, noha hiszek bizonyos alternatív gyógymódokban (aminek megértem a hatásmechanizmusát), ebben nem.
Nem mondom hogy nem jó, de én nem is szedném.
Inkább iszok vagy itatok egy kamilla teát vagy egyébb gyógyteát mint ezek a homeo bogyók.
Attól meg kimondottan frászt tudoki kapni amikor már túlzásba viszik.
sír a gyerek-homeo
nem alszik-home
wháá a hideg rá tőle.
Háát...ha nem találsz egy jó homeós orvost, akkor nem igazán találod meg a neked való szert...
Én 4x10 nap antibiotikum kúra után mentem homeós orvoshoz, már azután, hogy sírógörcsöt kaptam, amikor a doki felírta az 5. adagot. Meggyógyultam. A gyerekeimnél is használ, bár ők tényleg kicsik és nem lehet hit kérdése...
Ha valóban csak placebo-akkor is szívesebben adom a gyerekeknek, mint az antibiotikumokat vagy a prednisont. Mióta ez a homeós doki kezeli őket kórházba sem kerültünk, pedig azelőtt már "bérelt" helyünk volt ott.
A gyerekem tuti nem hisz benne, a lovam se, a kutyám se, sőt, a nagyanyám se, mégis mind meggyógyultak tőle. De nem mindegy, mit és hogyan szedsz, erre való a homeopata orvos.
A homeopátia nem újkeletű, hanem évezredes tudomány. A homeopátia, (régies elnevezéssel: hasonszenvi gyógymód) olyan alternatív gyógymód, melynek lényege „a hasonló hasonlót gyógyít” elv („similia similibus curantur”). Vagyis e módszer követői olyan rendkívül alacsony hatóanyag-koncentrációjú szert rendelnek a betegnek, amely hígítatlanul a fennálló betegséghez hasonló tüneteket idézne elő egy egészséges emberen. A gyógymód elméletét és gyakorlatát Samuel Hahnemann német orvos és kémikus dolgozta ki a 18. század végén – 19. század elején.[35]
A homeopaták szereikkel kíméletesen, mellékhatások nélkül, a szervezet áthangolásával, harmonizálásával próbálják leküzdeni a betegségeket. A homeopata orvos nagy hangsúlyt helyez az anamnézisre: számba veszi a beteg múltját, öröklött betegségeit, szokásait, életkörülményeit, érzéseit, tüneteit. Ezután a hagyományos diagnosztikai módszerrel megvizsgálja betegét. Az így nyert összes információt összevetve, azokból a legjellemzőbbeket figyelembe véve választ szert. A betegségképet összeveti a gyógyszerképpel (azokkal a tünetekkel, amiket a szer kiindulási anyagának szedése egy egészséges emberen okoz), hogy megtalálja az arra az emberre leginkább jellemző homeopátiás szert.
Igen. A babócánk 2 óra alatt megszületett,s vágni se kellett. Már ettem mindenféle étvágyjavitót és kedv javitót.Semmi nem használt.Étvágyjavitótól egész nap aludtam volna. Ezeket ettem és hiztam 5kilót:)Persze ettem is mellette. A homeós bogyó elött egész nap elég volt 1 szelet vajas kenyér,utána meg csak reggelire ettem 3at!
Szerintem igen is jó!
Prágában voltunk egyszer 4 napot. Este belázasodtam és nem is tudtam ki kelni az ágyból.Akivel voltunk adott egy Oscillocucumot. Másnapra semmi bajom nem volt.
Tudni kell őket alkalmazni és tudni kell az alkati szered és akkor jó az!
Sajnos a mi dokink nem homeós de nem itéli el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!