Te mit tennél a helyemben? [Bőv. Lent]
Mióta itthon vagyok a gyermekemmel - előtte fel se tűnt, mert dolgoztam -, azóta mindennap felújítás van. Mivel 10 emeletes panelban lakunk, így elég sok lakás van, de minden egyes nap felettünk fúrnak, kalapácsolnak, stb.
A lányom 5 hónapos. Ő hozzászokott ahhoz, hogy zaj van, mert első 3 hetében még a panelfelújítás vége zajlott.
Igazából engem zavar az, hogy minden nap reggel 7-től este 7-ig azt hallgatom, hogy az ütvefúró majd 'kirúgja' a ház oldalát, a kalapács már 70 bútort összerakott és stb..
A ház közös képviselőjével már beszélgettünk erről és ő annyit mondott, hogy fogalma sincs, ki az, aki már lassan 1 éve ezt csinálja, de nagyon sokan panaszkodnak rá.
Én a hang zajából a felettünk lévő 'szomszédot' mondanám, mivel hozzánk a hang olyan szinte hallatszik le, mintha mi nálunk történne az egész.
Lehet egyáltalán ezért valamit tenni?
A közös képviselőnek kell lépnie, pláne hogy már többen jelezték neki a problémát. Ki kell derítenie, hogy ki az, szépen szólni neki, hogy ne csináljon sajtot a házból. Mást tenni ellene nem lehet, max. a társasház szmsz-ében (ha jól tudom, ez tartalmazhat ilyet) lekorlátozni a fúrás-faragás időintervallumát.
(Egyébként szerintem több, jobb választ kaphatsz az otthon kategóriában, mint itt.)
Valószínű,hogy ott dolgozik. Talán asztalos, vagy ilyesmi. Ha erről van szó, kellene neki egy garázs, ahol nyugodtan dolgozhatna! Nem tudok másra gondolni, hisz az ember nem csinálja ezt napi szinten!
Ha már ezt kiderítettétek, lehet keresni rá megoldást! Ez a KÖZÖS képviselő dolga, hisz ezért ő az aki!
És a lányodat nem zavarja? Az enyém amikor alánk költöztek (2 hónapig ütvefúróztak) nem aludt szinte semmit, csak sírt és félt. Igaz már 1 éves volt.
Mi többször lementünk, hogy legalább 1-3-ig amikor aludna hagyják abba, de lesz@rták, pedig nekik is van kisgyerekük, de ők addig máshol laktak. Most bezzeg zavarja őket ha a lányom ugrál, meg rohangál, fel is jöttek, de most én sz@rom le őket. :DD
Szóval én is arra gondolok, hogy ha napi szinten ez megy hónapok óta, akkor ott nem "csak" költöznek, hanem vki ott dolgozik, az viszont elég durva.
A társasházatok házirendje biztos szabályozza hogy mikor lehet fúrni, a közös képviselőtöknek kell ennek utánanézni és neki is kell ez ügyben lépnie, mert ez az ő dolga, neki megvan hozzá a jogköre.
Kiderültek a dolgok. Lementem a közös képviselőhöz, akinek minden folyosóhoz van kulcsa. Tegnap utána járt, hogy melyik lakásban van ez az állandó fúrás, kalapácsolás.
Azt mondta nekem a képviselő, hogy a 8. emeleten van a 'műhelye' a lakónak. Tehát ő azért tartja fent ezt a lakást, hogy itt dolgozzon. Ugyanis asztalos.
1 hetet kap állítólag, hogy abbahagyja a tevékenységét. Holnap meg oda is ér hozzá a posta, amit ajánlottan adott fel a házkezelőség.
A társasház szabályzatában benne van, hogy műhelyt csak a ház alaksorában vagy garázsaiban lehet kialakítani, akkor is csak úgy, hogy a lakók 60%-nak hozzá kell járulnia és a tevékenység időtartalma reggel 9 és délután 3 óra között lehet.
Kíváncsi leszek, hogy mi lesz a vége. Most is ugyanúgy fúr ... remélem, azért karácsonykor abbahagyja.
Azért nem semmi a 8.-on asztalosműhelyt üzemeltetni...
Csendes karácsonyt kívánok :)
Jézusom, hát ezen rendesen ledöbbentem!
Egy panel 8. emeletén asztalosműhely, ááááááááá!!!!
A párom is asztalos, így pontosan tudom, hogy milyen zajjal jár ez a munka. Hogy képzelheti azt valaki, hogy ilyet egy panelban megtehet?
Ráadásul neki miért jó oda felcipelni az anyagot, majd lecipelni a kész bútort?????? Még ha van lift, akkor is macerás, de ha elromlik, akkor mit csinál????
Meg hát biztosan vannak különböző munkavédelmi előírások is, arról nem is beszélve, hogy valószínűleg a társasházak elektromos vezetékei sem az ipari gépek üzemeltetésére lettek tervezve.
Hát ez iszonyat, mennyi sötét ember van ebben az országban!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!