Bevállalnátok-e egy kisbabát a helyzetünkben? (bővebben lent)
Én 22 vagyok, párom 24. Mire megszületne a baba (még nem vagyok állapotos), eltelne még kicsit több, mint 1 év. Most fél éve dolgozok egy cégnél, átlag nettó 175.000-et kapok kézhez. Előtte egyetemre jártam, egyből dolgozni mentem 1 hónap után (úgy tudom, az egyetem idejéből is beszámít fél év). A párom is dolgozik, plusz vállalkozása van, kb nettó 140.000-et keres most egy hónapban.
4,5 éve vagyunk együtt, 3 éve együtt is élünk a saját lakásunkban (hiteles) és van egy autónk (nem hiteles). Nagyon szeretjük egymást, és már vágyunk egy kisbabára.
Kiadásaink most: 70.000 hitel (nem deviza), 40.000 kaja, 40.000 rezsi, 10.000 benzin, 30.000 egyebek. Átlag havi 100.000-et le tudunk rakni, 1.500.000 Ft van a bankban is.
Még nem vagyunk házasok, de ha jönne a baba, összeházasodnánk.
Hozzáteszem, hogy van egy nőgyógyászati betegségem is, ami miatt a nőgyógyász azt javasolta, hogy minél hamarabb szüljek, mert sosem lehet tudni... ezért is (meg persze azért is, mert vágyunk rá régóta) szeretnénk jövőre "összehozni" a babát.
Minden rendben is lenne, DE szinte mindenki ezzel jön, hogy minek nekünk még gyerek, úgyis szétmegyünk pár év múlva, stb... a munkatársaim is huszonévesek, de még senkinek sincs gyereke. Ők is furcsállták, hogy 2 éven belül babát szeretnénk.
Most komolyan, de mire várjunk?! Sose lesz ideális helyzetünk, meg amúgy is, ki tudja mit hoz az élet?
Ti mit gondoltok? Köszönöm és kellemes ünnepeket :)
vállaljatok be nyugodtan, szerintem nagyon jó szülők lennétek. Aki azt mondja, hogy úgyis szétmentek, azzal meg ne tőrödj, írigy, boldogtalan, rosszindaltú személy lehet.
Párom megismerkedésétől számított 10 hónap után eljegyzés, másfél év sem volt és házasság. Akkor már tehres voltam. Én 27 voltam, ő 31. Mi is kérdzetük, mire várjunk? Köztudott, ha egy kapcsolat nem halad, az elromlik. Mindig kellenek az újítások, értem ez alatt a caládalapítást is.
Köszönöm mindenkinek :)! Ha nem jön közbe semmi, akkor jövő nyáron elkezdjük a "babaprojektet" :)))! Remélem hamar kopogtat majd hozzánk a gólya :)!
Valaki kérdezte, hogy mit végeztem: üzleti angol és fordítástechnikát, mellette van egy német nyelvvizsgám is, így el tudtam egyből helyezkedni egy multinál, ahol külföldi ügyfelekkel kell kommunikálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!