Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most utazunk először Vonattal....

Most utazunk először Vonattal. Mivel igazolhatom a 2 éve gyermekem, ha nincs személyije, sem útlevele?

Figyelt kérdés
Ránéztem a MÁV honnlapjára, de konkrétan annyit találtam hogy a megszokott feltételek alapján kell igazolni magunkat, és a gyereket is akinek regisztrációs jegyet kell váltani. Neki csak TAJ kártyája, és egy lakcímkártyája van eddig.
2011. dec. 20. 09:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A lakcímkártya bőven jó. Azon egyértelműen látszik, hogy veled egy háztartásban él, így már talán csak elhiszik neked, hogy van valami közöd a gyerekhez.
2011. dec. 20. 09:51
 2/11 A kérdező kommentje:

Vagyis akkor azzal is kapunk regisztrációs jegyet...

Nagymamival utazik a pici karácsonykor 18km-ert. Régebben én is sokat vonatoztam, és valljuk be nincs két egyforma kalauz, volt már aki minden papírom elkérte, személyit is, a másik meg csak a sima jegyet.

Ezért gondoltam hogy a fiamtól vajon mit tudnak elkérni, ha mégis nem látszik rajta hogy két éves.....

2011. dec. 20. 09:56
 3/11 anonim ***** válasza:
A jegypénztárnál kell kérni a reg. jegyet, ott nem kérnek iratot. 6 éves korig kell reg. jegy, amíg nem jár suliba. Ha 2 éves a gyereked, akkor nem fognak rajta vacilálni. Nyugi, nem fognk belekötni semmibe. Ugyanis nem tud mibe.
2011. dec. 20. 10:04
 4/11 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom,hogy születési anyakönyvi kivonattal lehet igazolni a gyereket,ha nincs személyije.
2011. dec. 20. 10:26
 5/11 anonim ***** válasza:
6 éves kor alatt ingyenes az utazás, ha jól tudom. Aki meg egy 2 évesről nem tudja eldönteni, hogy 6 alatt van-e, az nagy vaksi. Szerintem nem kérnek semmit.
2011. dec. 20. 11:13
 6/11 anonim ***** válasza:
mit kellene rajta igazolni? Hogy két éves?? ugyan már, ránézésre adnak jegyet, ne aggódj
2011. dec. 20. 11:36
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszi! Hát..nem lepődnék meg semmin...

Minap Maminak vásároltam cigarettát a Spar-ba! Hozzátenném elmúltam már harminc éves, és kérte a nő a személyimet. Néztem egy nagyot. Oké, előkotrom, de a lakcímkártya került elő, ott is a nevem után a NÉ felirat, nem baj, keressem meg nyugodtan a személyit, megvárja.........

2011. dec. 20. 12:49
 8/11 anonim ***** válasza:

Ha azt szeretnéd igazolni, hogy jogosan veszed neki a 6 éven aluliaknak szóló regisztrációs jegyet, akkor azt a lakcímkártyával is tudod, hiszen tartalmazza a személyi számot vagy a születési anyakönyvi kivonattal, bár szerintem azt ugyanúgy, ahogy a személyit, csak rendőr kérheti el. Magadat is csak akkor kell igazolni, ha kedvezményt veszel igénybe, a kedvezményre jogosító irattal. (Pl. a mi gyerekünk tartósan beteg, így a 90%-os menetjegyre vonatkozó MÁK igazolványt el szokták kérni. Néha, többnyire nem kérik. Azt is miattam, hiszen én mint kísérő utazom vele, a gyerek ingyen utazik még, mert 2 éves. Őt még sose kellett igazolnom, pedig kb. 2 hetente vonatozunk.)

Ha azért izgulsz, hogy a mamával utazik és nem veled, ne izgulj, azt nem kell igazolni, hogy kié a gyerek. Ja, a mama, ha még nem ingyen utazik, utazhat 33%-ossal, mivel 14 éven aluli gyermekkel utazik.

Ó, irigylem a mamit! Sose felejtem el a fiamnak azt az örömet az arcán, amikor már értette, hogy megyünk vonattal, és elindult a vonat!

2011. dec. 20. 12:51
 9/11 anonim ***** válasza:

Szia!

A MÁV-nál dolgozom,

egy 2 éves gyerkőcnél látszik,hogy 6 év alatti,nem kell semmivel igazolnod :),gondolom a lakcímkártya és a TAJ kártya egyébként is mindig nálad van,ha elmentek otthonról....

2011. dec. 20. 14:19
 10/11 anonim ***** válasza:

Hát én ilyet sem hallottam, hogy a kalauz személyi igazolványt kért volna bárkitől a vonaton. Hiszen ezt még rendőr sem teheti indok nélkül.

Azt az okfejtésedet, hogy ez jegyvásárlás miatt kellene, pláne nem értem, névre szóló jegyek vannak a MÁV-nál?

Utaztunk vonaton többször, de soha semmilyen igazolványt nem kértek, pedig mi is tartós beteg kártyával utaztunk, de nem kérték igazolni hogy az a gyerek van e nálam, akinek a nevére szól az igazolvány meg a korát sem kellett igazolni.

2011. dec. 20. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!