Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Külföldön született babák...

Külföldön született babák magyar személyije?

Figyelt kérdés
Kisfiam Angliában született. Van magyar anyakönyvi kivonata.Mentem volna személyit készíttetni neki, de kiderült, hogy ez nem elég, mert nincs nyilvántartásba véve. Azt külön kell kérvényezni a belügyminisztériumban. Fizetni kell érte? Mennyi időbe telik kb?
2010. dec. 9. 10:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Nézd meg, hátha találsz valamit róla a magyarorszag.hu-n
2010. dec. 9. 10:42
 2/15 anonim ***** válasza:

nyilvántartásba vétel = lakcímkártya, személyiszám.

ha ez mind megvan lehet kérni a személyi igazolványt

2010. dec. 9. 11:19
 3/15 anonim ***** válasza:
na ez érdekes kérdés, mert a fimmal detto ez van. én beszéltem már okmányirodában dolgozóval, ő nem mondta nekem, h külön is kell intézkedni. akkor nekifutunk mi is.
2010. dec. 9. 11:21
 4/15 anonim ***** válasza:
Az angliai magyar konzulátust hívd föl, ők akár intézik is nektek. Szerintem ez a legegyszerűbb módja.
2010. dec. 9. 11:23
 5/15 anonim ***** válasza:
vagy a konzulon vagy a magyarországi lakhelyeden,az önkormányzatnál kell bejelenteni és ha megvan a lakcímkártya,és szem.szám,akkor lehet menni személyit csináltatni
2010. dec. 9. 14:28
 6/15 anonim ***** válasza:
én most megyek az okmányirodába, v az önkormányzathoz, hha tudok vmit intézni, akkor megírom, h mi a menete:)
2010. dec. 13. 11:05
 7/15 anonim ***** válasza:
na... kiakadtam rendesen. az 1 dolog, h van a gyereknek magyar személyije, de ezzel még NEM!!! magyar állampolgár... a fiam útlevele 1 hónapja járt le, tehát mivel az anyakönyvi kivonat nem bizonyítja az állampolgárságot, ezért az 1. lépés, h a bevándorlási hivatalnál kell kérvényezni a magyar állampolgárságot!!!!!!!!! (ezt az okmányirodán keresztül el tudod intézni). hányadék undorító dolog ez. ha az állampolgárságot nagy kegyesen megadják, akkor kell intézni, szintén lehet az okmányirodán keresztül a nyilvántartásba vételt, ha ez is megvan, kaphat személyit. teljesen kiakadtam. külföldön, ahol eddig laktunk, szó nélkül mindent el tudtunk intézni. itthon meg bonyolítják, amennyire csak lehet. bizonyítanom kell, h a gyermekem magyar, csak azért, mert nem határon belül született. szánalmas és felháborító....
2010. dec. 13. 12:31
 8/15 anonim ***** válasza:

Szia, második vagyok

Ilyen blődséget nem is hallottam, h a magyar áp. kérelmezni kell, ha nem itt született a baba. Nem a születési akk. kivonatát kell honosíttatni? Ha az megvan intézni a többit?

Jó nagy állatkert van erre fele . . .

2010. dec. 13. 16:13
 9/15 anonim ***** válasza:

lehet, h állat vagyok, de nekem ma a nő az okmányirodában azt mondta, h mivel a fiam útlevele lejárt és a szül. anyakönyvi kivonatban nem szerepel, h magyar állampolgár (pedig magyar nyelvű magyar születési anyakönyvi kivonata van, de ez mégsem elég), ezért bizonyítani kell a magyarságát, mivel ez a papír nem bizonyítja. aminek az a menete, h a bevándorlási hivatalhoz kell küldeni 1 jegyzőkönyvet, amit holnap fog felvenni és a bev. hiv. ezután ad majd 1 határozatot, h magyar állampolgár a fiam (remélem meg is adják majd), és ezután kell majd nyilvántartásba vetetni.

kérdem én, mert állat vagyok, h miért van erre szükség? miért adnak ki magyar születési anyakönyvi kivonatot, hha ez nem bizonyít állampolgárságot és miért kell 1 1 hónapja lejárt útlevél után ezt kérvényezni? hiszen az útlevélben szerepel az állampolgársága természetesen, de ez mégsem elég, mert 1 hónapja lejárt? és még a fiam külföldi tartózkodási engedélyét is megmutattam, amit az útlevele alapján állítottak ki külföldön, amiben szintén szerepel az állampolgárság, mégsem fogadják el, mert majd ők, a bevándorlási hivatalban (ezt sem értem, h 1 magyar állampolgárnak mi köze van ehhez a hivatalhoz??) megmondják, h magyar, v sem. tehát akkor mégis csak ők mondják majd ki, mert nem fogadják el annak per pillanat. tényleg nagyon, de nagyon hülye vagyok, mégsem fér a fejembe ez a dolog...

2010. dec. 13. 16:27
 10/15 anonim ***** válasza:
emellett még azt sem értem, h miért kell 1 magyar születési anyakönyvi kivonatot honosíttatni? de mindegy is. lassan, de biztosan talán meglesznek egyszer ezek a papírok a hihetetlen fontos magyar hivatalrendszernek köszönhetően.
2010. dec. 13. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!