Külföldön született babák magyar személyije?
nyilvántartásba vétel = lakcímkártya, személyiszám.
ha ez mind megvan lehet kérni a személyi igazolványt
Szia, második vagyok
Ilyen blődséget nem is hallottam, h a magyar áp. kérelmezni kell, ha nem itt született a baba. Nem a születési akk. kivonatát kell honosíttatni? Ha az megvan intézni a többit?
Jó nagy állatkert van erre fele . . .
lehet, h állat vagyok, de nekem ma a nő az okmányirodában azt mondta, h mivel a fiam útlevele lejárt és a szül. anyakönyvi kivonatban nem szerepel, h magyar állampolgár (pedig magyar nyelvű magyar születési anyakönyvi kivonata van, de ez mégsem elég), ezért bizonyítani kell a magyarságát, mivel ez a papír nem bizonyítja. aminek az a menete, h a bevándorlási hivatalhoz kell küldeni 1 jegyzőkönyvet, amit holnap fog felvenni és a bev. hiv. ezután ad majd 1 határozatot, h magyar állampolgár a fiam (remélem meg is adják majd), és ezután kell majd nyilvántartásba vetetni.
kérdem én, mert állat vagyok, h miért van erre szükség? miért adnak ki magyar születési anyakönyvi kivonatot, hha ez nem bizonyít állampolgárságot és miért kell 1 1 hónapja lejárt útlevél után ezt kérvényezni? hiszen az útlevélben szerepel az állampolgársága természetesen, de ez mégsem elég, mert 1 hónapja lejárt? és még a fiam külföldi tartózkodási engedélyét is megmutattam, amit az útlevele alapján állítottak ki külföldön, amiben szintén szerepel az állampolgárság, mégsem fogadják el, mert majd ők, a bevándorlási hivatalban (ezt sem értem, h 1 magyar állampolgárnak mi köze van ehhez a hivatalhoz??) megmondják, h magyar, v sem. tehát akkor mégis csak ők mondják majd ki, mert nem fogadják el annak per pillanat. tényleg nagyon, de nagyon hülye vagyok, mégsem fér a fejembe ez a dolog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!