Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Külföldön született babák...

Külföldön született babák magyar személyije?

Figyelt kérdés
Kisfiam Angliában született. Van magyar anyakönyvi kivonata.Mentem volna személyit készíttetni neki, de kiderült, hogy ez nem elég, mert nincs nyilvántartásba véve. Azt külön kell kérvényezni a belügyminisztériumban. Fizetni kell érte? Mennyi időbe telik kb?
2010. dec. 9. 10:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Második vagyok

Kedves Ügyet Intéző!

Az állatkert nem neked szólt, hanem az itteni hivataloknak! Ki vagyok akadva az ügyek intézésétől, az összes hivataltól.

Az én fejembe csak az nem fér bele, hogy bárhol is született akárki, ha rendelkezik magyar születési anyakönyvi kivonattal azt miért nem tekinthető automatikusan magyar állampolgárnak.

Mint ahogyan az se fér a fejembe, hogy külföldi állampolgárok Magyarországon született gyereke miért "ismeretlen állampolgár", ha egyszer a magyar jog szerint, nem érvényesül a területi születési jog.

Nem akarok belemenni, csak felháborít.

2010. dec. 13. 20:45
 12/15 anonim ***** válasza:
elnézést kérek, félreértettelek akkor. érdekes a helyzet, de remélem, h elintézzük hamar, mert kellenének a papírok... csak a papírhoz is papír kell...
2010. dec. 13. 20:50
 13/15 anonim ***** válasza:
ja és még annyit, h természetesen én is azon akadtam ki, amin te is:)
2010. dec. 13. 20:58
 14/15 anonim ***** válasza:

elmebetegség felsőfokon! ma fél 10-re kellett mennünk, jegyzőkönyvet felvetetni, amit (tegnap még ezt mondta a hölgy) elküldenek a BÁH-hoz, ami alapján kap a fiam egy állampolgársági bizonyítványt, azzal kell majd nyilvántartásba vetetni, stb... nos, ma odamentünk, mire közölte, h menjünk egyenesen a BÁH-hoz, úgy gyorsabb. adott 1 telefonszámot. felhívtam őket, a hölgy mondta, h erről szó sincs!!! ők ilyen papírt nem adhatnak ki, csak jan. 3. után, mivel akkor lép életbe az új törvény, addig a lakhely szerinti anyakönyvvezető ad ki állampolgársági bizonyítványt. (az irodája az én ügyintéző hölgyem irodájával szemben volt, de sebaj...) az anyakönyvvezető történetesen a szomszédunk, beszéltünk vele, aki azt mondta, h nem kell bizonyítani semmit, mivel a magyar állam adta ki anno a születési anyakönyvi kivonatát, ezért úgy kell eljárni, mint 1 külföldön született magyar állampolgár esetén (ami kivételesen ránk épp igaz:)). ennek a menete: a helyi okmányirodában anyukának és apukának nyilatkoznia kell, h a gyermek lakhelyét yx városban szeretnék. a jegyzőkönyv aláírása után rögtön kiadják a lakcímkártyát, majd intézik a személyi igazolványt, amit postázni fognak...

biztos, ami biztos alapon felhívtunk 1 másik városban dolgozó okmányirodai dolgozót, aki szintén jó ismerősünk. na az ő verziója: az anyakönyvi kivonattal ügyet intézni igazán nem lehet (erre már eddig is rájöttem), tehát ezzel nem is lehet nyilvántartásba vetetni, de h h lehet, na azt nem tudja... bár adott 1 nem rossz ötletet: csináltassunk újra útlevelet, mivel abban szerepel, h az állampolgársága magyar a picúrnak és akkor nyilvántartásba lehet vetetni, kaphat lakcímkártyát, taj-kártyát, adókártyát és mindent, ami kell. de azért még megkérdez ott boldog-boldogtalant, hátha tud vki mondani vmi konkrétumot.

tehát nem is tudom, h erre már mit mondjak. a lényeg, h fogalmuk sincs arról, h mit kell tenniük. egyszerűen képtelenek elvégezni a munkájukat...

én meg a taknyos fiammal rohangálok teljesen feleslegesen. bocsánat kirohanásomért, de egyszerűen nem fér a fejembe a dolog. tehát, kedves kérdező: csináltass útlevelet, még mindig az tűnik a legnormálisabb megoldásnak, aztán mehet a nyilvántartásba vétel is.

2010. dec. 14. 10:48
 15/15 anonim ***** válasza:

Már megint én kotnyeleskedek! Második

Erről beszéltem, a jobb kéz nem tudja mit csinál a bal!

Kitartást!

Azért majd írd le, hogyan intézted el a papirokat!

2010. dec. 14. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!