Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikortól igényeljem a gyest?

Mikortól igényeljem a gyest?

Figyelt kérdés

Időben akarom elküldeni a gyes igénylésemet. Jan. 11.-én lesz fiam 2éves, akkor a folyósítást mikortól kérjem: jan.11. vagy jan.12.-étől?

Első oldalon kérdez ilyet a nyomtatvány, h munkáltató, akkor be kell írnom, h kinél dolgoztam utóljára, vagyis ahonnan elmentem gyedre? Mert végülis még él a munkaviszony...

IV.26.-os pont: Kérelmező részesül-e a felsorolt ellátásokban? Ide beírjam és számít, h jelenleg gyedet kapok+2 családi pótlékot (van egy 4éves fiam is)? Vagy ez nem számít az itt felsorolt rendszeres pénzellátásnak?

Akkor elég a csatolandó iratok másolata is?

A gyed automatikusan megszűnik vagy valahol meg kell szüntetnem? Most ez hülye kérdés volt, hiszen nem gondolom, h még vagy 5 évig utalnák, ha nem szólok, csak biztos, ami biztos, megkérdezem.

Már akár holnap is elküldhetem az igénylést? Szeretem, ha időben el vannak intézve a dolgok!Köszi előre is

2011. dec. 11. 22:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Bocs, hogy Off-olok, de ezeket én is szeretném tudni.

Remélem, ír valaki.

2011. dec. 11. 23:25
 2/3 anonim ***** válasza:

1: fogalmam sincs, én a következő napot írtam mert a szülinapjára elméletileg még jár a gyed és inkább azt kérem, remélem nem nyúltam mellé.

2: igen, az nem a volt munkáltatód hanem a jelenlegi ;)

3: csak a gyedet kell és hogy honnan kapod az ellátást (pl. E.P.)

4: igen, elég

5: tényleg hülye kérdés :D bocs :)

6: holnap már ideje lenne elküldened mert a két ünnep között nem fognak dolgozni...

2011. dec. 11. 23:42
 3/3 anonim ***** válasza:
jaa nem, ráérsz elküldened, bocs, csak februárban kapsz majd gyest. szóval nyugodtan akár holnap is elküldheted :)
2011. dec. 11. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!