Mit tehetünk, hogy a mi gyerekeink ne legyenek olyanok mint a tipikus mai fiatalok?
Figyelt kérdés
kb 10-15év múlva lesz aktuális a kérdés számomra, de már most kapkodom a fejem, amikor az unokahúgaim a FB-on írják, h vááá behgyozok,és b*sszájba, meg h valaki raboljon már el be vagyok zsongva és amikor visszaír vki neki, h ne írj ki ilyeneket, visszaüt, az a válasz h de én erre vágyok. 15-21évesek, pedagógus az édesanyjuk, látja elvileg mit írnak ki. A buszon, plazakban látom h mi megy, nyilván az otthon ülő normális ifjúsággal nem találkozok, nem tudom hány %uk a "normális", de elég kétségbeejtő a helyzet és ezt így gondolja a barátaim többsége, 30asok vagyunk, apró gyerekekkel. Minket nem taposhatott agyon a diszkóban a tömeg 16évesen, mert nem engedtek a szüleink diszkóba 16évesen és igényem sem volt rá, otthon tanultam, edzésekre, énekkarba jártam, vajon az én gyermekeimet hogyan tudom megóvni ezektől? Mi sem voltunk szentek, de ami most megy, az durva és attól tartok, később ez hatványozottan így lesz. A barátnőm már most azon agyal, h vidéki suliba íratja 10év múlva a gyerekét, hátha nem kebelezi be egy nagyvárosi banda, de én a nevelésben látom inkább a megoldást, mégsem menekülhetünk ki a civilizációból,h megvédjük őket... mit gondoltok erről?2011. dec. 9. 16:41
11/12 Galgóczy Anna válasza:
Sokan nem is beszélgetnek a gyermekükkel. Inkább elküldik, hogy "csinálj valamit, csak engem hagy békén, fáradt vagyok" stb. De szerintem jobb a gyermekkel este beszélgetni a napról, az érzésekről és mindenről bizalommal, minthogy a gyerek Fb-n mindenkinek mindent ír, a szülő meg nézi a VV-t, mondjuk. Szoktam olvasgatni a mai generációval kapcsolatos tanulmányokat, elképesztő felmérések vannak, [link]
12/12 anonim válasza:
én pont ugyan ettől félek 22 évesen, messze messze még a gyerekvállalástól
meggyőződésem, hogy direkt csinálják, szétszakítják a családokat, szétzüllesztik a szociális hálót és nyerészkednek a következményeken
nem tudom, hogy ezt ki, mi, hogy teszi, de ahogy mi is, átlagemberként rá tudtunk jönni, hogy a net káros, a tv káros, az egész média és a nyugati szenny káros, ahogy van, nos ezt azok is tudták és tudják, akik engedték
szóval én nem hiszem, hogy mindez nem direkt van
szomorú, hogy ma már gyereket nem vállalni ugyanakkora felelősség, mint vállalni...megjegyzem, erre is tudatosan kényszerítenek bennünket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!